Enig leek het me!
Een foto maken terwijl ik al schenkend de olijfolie op het hummus zou doen.
Dat klinkt makkelijker dat het is. De camera moet namelijk zo ingesteld zijn dat hij een snelle sluitertijd heeft. Anders is het beeld bewogen. En dan moet je ook nog eens goed kijken of alles wel in beeld komt.
En er zit een einde aan de hoeveelheid olie die er op zo’n schaaltje hummus kan he? Ik bedoel maar, alles kan niet drijven in de olie…..
Dus ging ik aan de slag. Met wat tips van Simone in mijn achterhoofd probeerde ik zo goed als ik kon die éne foto te maken. Camera ingesteld, ISO goed, sluitertijd, olie in de aanslag en schenken maar!
Klik. Klik. Klik. Klik. Klik. Klik. Stop! Te veel olie!
Het zag er best redelijk uit voor een eerste keer. Niet te veel olie op de hummus. Fles in beeld. Straaltje olie in beeld.
Helemaal goed!
Totdat ik naar het kleedje vóór de hummus….. Vergeven van de olijfolie! Niet op de hummus maar netjes ernaast geschonken.
Dus toon ik hier een foto met een ietsjes vet kleedje. Mijn excuus…
Enfin.
Voor de smaak maakt het niet uit. Deze hummus maak ik vaak. Om worteltje en/ of komkommer in te dippen. Of om op een wrap te doen en die te beleggen met allerlei lekkers.
Persoonlijk vind ik het lekker wanneer het iets aan de grove kant is. Dus bewaar ik een paar kikkererwten en prak die er later door. Dat kan, hoeft niet.
Hummus zelf maken recept
Dit heb ik gebruikt:
- 300 gram kikkererwten (blik), uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels citroensap (vers of uit flesje)
- 2 tenen knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram tahin (sesam pasta)
- snuf cayennepeper + extra om mee te garneren
- 50 milliliter olijfolie
- water, zoveel als nodig
Zo maak ik het:
- Hou een handje kikkererwten achter wanneer je een iets grovere hummus wilt hebben.
- Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een bakje met hakmessen.
- Maal nu alles tot een gladde pasta.
- Voeg zoveel water toe tot de puree naar wens is.
- Prak eventueel de achter gehouden kikkererwten door de puree voor extra structuur.
- Doe de puree op een bord, bestrooi met extra cayennepeper en wat extra olijfolie.
- Serveer direct of bewaar hem hooguit 3 dagen in de koelkast.
Leuk! Het is heel makkelijk om te maken. En hier doet hummus het altijd goed op feestjes. 🙂
Ik heb daar talent voor he?
Hahahhaa
Dikke kus terug!
Hmmm dat ziet er goed uit, ga ik zeker een keer uitproberen!
Hahahahahaha… Kijk dat is toch een hummus zoals alleen Es die kan maken.. :)) Te grappig gewoon weer… Kus!