Toetjes!
Ja, echt! Er staat weer een toetje op mijn blog!
En dat heeft u niet aan mij te danken. De eer is helemaal en alleen voor dochter.
Op een avond wilde ze persĂ© crème brulee. Maar geen eieren in huis. Maar ze had haar zinnen erop gezet en daar werd niet van afgeweken. Dus rommelde ze wat in de keuken. Trok de koelkast open. Roerde wat in een pan op het vuur. En een paar uur later zat ze druk de karamellaag te maken aan tafel….
Ik vond het allemaal prima. Want ik hoefde zelf niets te doen. Maar nadat dit toetjes al een paar keer op tafel verscheen werd ik toch nieuwsgierig… Heel voorzichtig vroeg ik hoe ze nu dat gemaakt had. “Nou, gewoon” was het antwoord….
En daar had ik niets aan. Dus heb ik haar eens stevig aan de tand gevoeld. En eindelijk biechtte ze het op. En dat recept vind u hieronder. Het mag dan helemaal geen crème brulee heten, maar daar is de smaak niet minder om.
Enfin.
Het eerste recept van mijn dochter op mijn blog. Stiekem hoop ik dat er nog veel meer volgen….
Krokante karamel custard dessert

Krokante karamel custard dessert
Ingrediënten
- 600 milliliter melk
- 400 gram slagroom
- 65 gram custard
- 200 gram roomkaas
- 65 gram suiker
Instructies
- Los de custard op in een beetje van de melk.
- Doe de rest van de melk, de slagroom, de roomkaas en suiker in een pan.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook.
- Zodra het kookt het custard-melk mengsel erbij schenken.
- Laat alles weer aan de kook komen op zacht vuur.
- Roer steeds goed en laat de pudding in 2 tot 3 minuten koken tot hij gebonden is.
- Schenk de pudding in schaaltjes en dek ze goed af met wat vershoudfolie.
- Zet de pudding nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast.
- Vlak voor het serveren: Bestrooi de pudding met (ruim) kristalsuiker.
- Brand nu met een brander de suikerlaag tot een bruine karamel.
- Serveer daarna direct.

Geef een antwoord