Gemakkelijk.
Soms mag dat. Want deze keer heb ik de dressing niet zelf gemaakt. Niet dat ik dat zo’n probleem vind. Maar ik had deze toch al gekregen. Dus gebruikte ik hem. En er zitten geen ‘rare’ dingen in. Daarbij: wanneer ik deze dressing zelf maak dat roepen ze gelijk in koor: “Er zit ansjovis in!!”
En dan eet ik heel de kom sla zelf leeg. Bij deze dressing werd er niks geroepen. Dat is een soort van goedkeuring….
Enfin.
Krokante kip in de Caesar salade. Dat is weer eens iets anders. Voor vier personen als lunch of voor twee personen als hoofdmaaltijd.
Krokante kip Ceasar salade

Krokante kip ceasar salade
Ingrediënten
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel witte peper potje
- 250 gram Griekse yoghurt
- Panko of ander paneermeel
- 4 witte boterhammen ontdaan van korstjes en in kleine blokjes gesneden
- snufje knoflookpoeder
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kleine kropjes Romeinse sla of 1 grote krop in grove repen gesneden
- 4 eieren’ zacht gekookt en gepeld
- Caesar dressing van Cardini
Instructies
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het zout en de witte peper.
- Leg de stukjes kipfilet in de yoghurt en laat dit even staan.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin en krokant.
- Bestrooi de stukjes brood met een beetje knoflookpoeder en wat peper en zout. Zet ze weg tot gebruik.
- Zet een schaal klaar gevuld met panko (of ander paneermeel).
- Haal de kip uit de yoghurt en leg de stukjes 1 voor 1 in de panko.
- Zorg dat ze allemaal goed voorzien zijn van een laagje panko.
- Verhit een ruime laag olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes kip goudbruin en gaar.
- Laat de stukjes kip op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de sla over vier borden.
- Schudt (rijkelijk) de dressing over de sla.
- Strooi wat stukjes gebakken brood over de sla, leg er het gepelde ei bij en verdeel de stukjes kip over de borden.
- Serveer direct.
Oooh! KFC! Ik ga daar ook heel zelden wel eens naar toe. En dan kom ik ook altijd met zo’n raar gevoel weer terug… Want ik vind thuis mijn krokante kip ook zoveel lekkerder en minder vet. (Niet dat ik me daar echt iets van aantrek, maar toch….)
En veel plezier met het recept!
X
Ooh ik houd toch zo van krokante kip. Al at ik vandeweek voor het eerst sinds jaren bij KFC en dat vond ik niet te doen. Gewoon lekker zelf maken dus. Dank voor dit recept!