Mager.
Tegenwoordig moet hier alles mager en eiwitrijk zijn. Magere melk, magere kwark, mager broodbeleg en ga zo maar door… (Mijn diepe wens is dat als ik maar lang genoeg naar die magere producten kijk, ik vanzelf ook mager word…..)
Sinds dochter fanatiek sport wordt er wel heel erg gelet op wat er in huis gehaald wordt.
Dat mag.
En dat is goed. En voor mij betekend dat dat er geheel nieuwe producten in de koelkast staan.
Dus nam ik de kwark van dochter en maakte er een pizza mee. Met volvette brie, want zo ben ik dan ook wel weer. (Ik heb een nieuwe pot gekocht voor haar, natuurlijk!)
De brie was eigenlijk voor een ander recept dat ik wilde proberen.
Maar ik raakte mijn briefje kwijt waar ik dat opgeschreven had.
Die vind ik natuurlijk terug op het moment dat ik weer iets anders zoek.
Enfin.
Ik maakte deze pizza in een opwelling. Er is niets moeilijks aan. Geen heel bijzondere dingen, maar wel heerlijk als lunch of bij de avondmaaltijd met een goed gevulde soep. En hij is snel klaar. Vooral wanneer er al deeg in de koelkast of in de vriezer ligt. Soms heb je van die recepten nodig voor drukke doordeweekse dagen.
Kwark brie rode uien plaatpizza
Dit heb ik gebruikt:
- 1 keer basisdeeg voor pizza (Of neem kant en klaar deeg uit de koeling van de supermarkt)
- 250 gram (magere) kwark
- 200 gram brie, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Rol het deeg uit op een bakblik dat bekleed is met bakpapier.
- Verdeel de kwark over het deeg.
- Beleg de pizza met de brie en uienringen.
- Strooi er een beetje tijm over.
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar.
- Serveer direct of op kamertemperatuur.

Graag gedaan! En ik zal die D even veranderen in een T! Dank! 😉
Wat lijkt me dit een heerlijke pizza! Dank voor dit recept.
(In de tweede alinea moet ‘betekend’ met een T.)