Aziatische ingrediënten. Op die site moet u zijn wanneer u iets zoekt of wil weten over die producten. Het is een site van Robin en ze weet veel, heel veel. En als ze het niet weet, dan zoekt ze het op.
Gedegen onderzoek. Dus niet ‘ongeveer’. En dat maakt dat het voor mij dé site is om naar toe te gaan wanneer ik iets niet weet, en dat is best veel…
Onder andere miso. Ik had ergens wel begrepen dat het een gefermenteerd ‘iets’ was. Maar niet precies wat.
Ik moet hierbij wel eerlijk bekennen dat ik eerst deze soep al had gemaakt en daarna ging kijken. Jammer, want er is veel meer mogelijk met miso dan alleen maar deze soep.
Nou ja, ik heb nog een zakje over. Die kan ik voor iets anders gebruiken.
Eens in de drie maanden krijgen een aantal Foodbloggers, waaronder ik, de Foodybox. Een doos vol met (vaak nieuwe) producten die we kunnen uitproberen. En deze keer zat er dus miso pasta van MeiAsia in de box. En daar maakte ik deze soep mee.
Ik vond het lekker als lunch. Vanwege de tahu is hij rijker dan gewoon een bouillon. En ik ben dol op lente-ui. Die heb ik altijd wel in huis.
Deze soep is snel klaar.
En ja, het is een soort van pakje-zakje, maar miso zelf maken?
Nee, het kan te gek ook….
Miso soep recept
Dit heb ik gebruikt (2 pers):
- 1 zakje Japanse Miso soep van MeiAsia
- 1 pakje bamisoep (zonder de kruiden)
- 100 gram tahu (of tofu, zoals u wilt), in kleine blokjes gesneden
- 2 lente-ui, in kleine ringen gesneden
- 450 milliliter water
Zo maak ik het:
- Doe de inhoud van het zakje van de Miso soep met 450 milliliter water in een pan.
- Laat dit aan de kook komen en zet het vuur zacht.
- Voeg de bami en de tahu toe en laat dit in 4 minuten zachtjes meekoken.
- Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui.
- Serveer direct.
Disclaimer: Ik kreeg de Foodybox, maar ben niet verplicht erover te schrijven. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Precies. Met maar 24 uur in een dag…. 🙂
Miso zelf maken… Nou waarom zou je zou ik zeggen… 😉 Lekker soepje…