Gisteren liet ik al hier een recept voor pesto zien. Buiten dat het een toevoeging aan een saaie boterham met kaas, rosbief of gerookte kipfilet is. Is het ook heel goed door de pasta.
Dat is weer eens iets anders dan de gewone pasta met rode saus. Of de past met spinazie. Heerlijk hoor, maar die is al jaren favoriet in het gezin. En zodra ik dan eens vraag wat we zullen eten, dan is het vaak die pasta met spinazie…..
De pesto vormt een soort van laagje om de pasta. Soms doe ik er iets extra kaas in. Met kaas wordt namelijk altijd alles beter….
Met verse pasta (zelf gemaakt of uit de winkel) vind ik dit dit gerecht het meest tot zijn recht komen. Dat mooie gele van de eierpasta met de fris groene van de pesto… Ik kan daar bijna lyrisch van raken….
Ik hoorde van Miranda (een potje koken) dat zij elke week een verse pot pesto maakt. Ik denk dat ik dat advies ter harte ga nemen. Het is zo makkelijk en voor zoveel te gebruiken. (Alsof ik hier persoonlijk een potje pesto sta te verkopen….)
Enfin.
Pasta pesto. ‘Bekt’ ook nog eens lekker. En is zo klaar. Ik vind het een welkome afwisseling in ons menu. Niet dat dat elke dag hetzelfde is, maar toch. Ik vind het gewoon leuk om zoveel te kunnen variëren.
Pasta met zelfgemaakte rucola pesto
Zo maak ik het:
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de pasta af en bewaar een beker van het kookvocht.
- Doe de pasta terug in de pan en roer en de pesto door. (Naar smaak)
- Giet een klein beetje van het kookwater bij de pasta.
- Roer alles goed door en serveer direct.
Lekker met een entrecote en tomaat-komkommer salade. (Is dan weer niet echt Italiaans….)

Geef een antwoord