• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pasta met zelfgemaakte rucola pesto

Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren

Pasta met zelfgemaakte rucola pesto

Gisteren liet ik al hier een recept voor pesto zien. Buiten dat het een toevoeging aan een saaie boterham met kaas, rosbief of gerookte kipfilet is. Is het ook heel goed door de pasta.

Dat is weer eens iets anders dan de gewone pasta met rode saus. Of de past met spinazie. Heerlijk hoor, maar die is al jaren favoriet in het gezin. En zodra ik dan eens vraag wat we zullen eten, dan is het vaak die pasta met spinazie…..

De pesto vormt een soort van laagje om de pasta. Soms doe ik er iets extra kaas in. Met kaas wordt namelijk altijd alles beter….

Met verse pasta (zelf gemaakt of uit de winkel) vind ik dit dit gerecht het meest tot zijn recht komen. Dat mooie gele van de eierpasta met de fris groene van de pesto… Ik kan daar bijna lyrisch van raken….

Ik hoorde van Miranda (een potje koken) dat zij elke week een verse pot pesto maakt. Ik denk dat ik dat advies ter harte ga nemen. Het is zo makkelijk en voor zoveel te gebruiken. (Alsof ik hier persoonlijk een potje pesto sta te verkopen….)

Enfin.

Pasta pesto. ‘Bekt’ ook nog eens lekker. En is zo klaar. Ik vind het een welkome afwisseling in ons menu. Niet dat dat elke dag hetzelfde is, maar toch. Ik vind het gewoon leuk om zoveel te kunnen variëren.

Pasta met zelfgemaakte rucola pesto

Pasta met zelfgemaakte rucola pesto

Zo maak ik het:

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de pasta af en bewaar een beker van het kookvocht.
  • Doe de pasta terug in de pan en roer en de pesto door. (Naar smaak)
  • Giet een klein beetje van het kookwater bij de pasta.
  • Roer alles goed door en serveer direct.

Lekker met een entrecote en tomaat-komkommer salade. (Is dan weer niet echt Italiaans….)

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pasta met zelfgemaakte rucola pesto
Gepost op
2015-07-24


Reageer

« Recept rucola amandel pesto zelf maken
Kookboek Artisan breads every day »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}