• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pittig zoete kleverige kip

Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Kerstrecepten Marinades

Pittig zoete kleverige kip

604
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Kipkluifjes.
Zolang ik me kan herinneren ben ik er al dol op. Ze zijn klein. Barsten van de smaak (als het goed is). En ze zijn geschikt voor het avondeten maar ook voor een snack.

Ooit at ik met mijn broer ‘best wel veel’ kipkluifjes.
Best veel.
Zoveel dat wij samen naar de berg botjes keken en besloten dat wij niet meer ‘kipkluifjes aan het eten waren’. Wij waren ‘Pet Semetary‘ aan het spelen….

Of de keer dat we *ahum* ook een keer kipkluifjes aten en dat mijn broer als een idioot ineens opsprong. Waarom doe je dat, vroeg ik. “Ik ging kijken of ik nu eindelijk een ei had gelegd na zoveel kip.

Gelukkig zijn we ouder en wijzer geworden en gematigder….

Enfin.

Hieronder een nieuw favoriet recept voor deze kipkluifjes.

Pittig zoete kleverige kip

Pittig zoete kleverige kip

Dit heb ik gebruikt (6-8 pers.):

  • 1,5 kg kipvleugels
  • 150 gram suiker
  • 90 milliliter water
  • 45 milliliter limoensap
  • 4 tenen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers
  • 4 eetlepels sriracha saus (of andere hete saus) of naar smaak
  • 75 milliliter vissaus
  • bosje lente-ui in kleine ringen gesneden

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de suiker met het water in een pan en zet deze op het vuur (half hoog).
  • Laat de suiker smelten. Roer niet in de pan maar schudt de pan af en toe wat heen en weer.
  • Wacht tot de suiker gaat karameliseren. Dit duurt ongeveer een kwartier. Laat de karamel niet te donker worden.
  • Haal de pan van het vuur en roer (Voorzichtig! Heet!!) de limoensap, knoflook, sriracha en vissaus door de karamel.
  • Leg de kippenvleugels in een grote ovenschaal.
  • Schenk de karamel over de kip.
  • Zet de kip in de oven en bak ze gaar in ongeveer 40 minuten. Schep na 20 minuten de kip even om.
  • Haal de kip uit de ovenschaal. Schenk de overgebleven saus in een kommetje.
  • Serveer warm of lauw met de saus apart in een kommetje. Bestrooi de kipvleugels voor het opdienen met de gesneden lente-ui.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept peren amandel cakeRecept peren amandel cake
  • Zeeduivel met koude mosterdsausZeeduivel met koude mosterdsaus
  • Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vullingPandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pittig zoete kleverige kip
Gepost op
2015-07-15
Voorbereidingstijd
0H30
Kook tijd
0H30
Totale tijd
1H0M
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
604
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Domo My Cocktail blender/shaker/drinkfles
Ananas frambozen karnemelk panna cotta »

Reacties

  1. Es zegt

    15/07/2015 om 09:48

    Het heeft zo moeten zijn Danielle! 😉 En het is niet zo moeilijk om te maken. Die karamel, daar gewoon even bij blijven staan. Dan komt alles goed!
    Veel plezier ermee! (laat je weten hoe het ging?)

  2. Danielle zegt

    15/07/2015 om 09:34

    Dit is té toevallig.. ik besluit vandaag kipkluifjes te eten.. open bloglovin’ en zie dit recept! Kijken of dit mij vanavond gaat lukken!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.850 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    410 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    324 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.