Pesto.
Het kon mij nooit zo bekoren…. Ik vond het een beetje aan de zure kant. Smakeloos en flauw.
Die Italianen vond ik dan ook maar een beetje vreemd. Helemaal idolaat van dit goedje! Door de pasta. Op een broodje. In de soep.
Pesto.
Pesto.
Pesto.
Basta.
Nou, wanneer dan een heel land toch wegloopt met zoiets, dan wil ik dat duidelijk hebben. De oplossing was overigens heel simpel: Pesto uit een potje haalt het niet bij pesto die je zelf maakt.
Simpel he?
En het is ook nog eens zó klaar! Dus gaat hier de staafmixer regelmatig aan en pureer ik er vrolijk op los. Basilicum is erg lekker met Parmezaan. Maar deze met rucola vond ik echt een uitvinding! Ik hou van de beetje bittere en kruidige smaak van rucola.
En dat mag gewoon pesto heten. Pesto betekend niet meer dan: wrijven/ stampen/ fijnmalen.
Zitten er geen noten in?
Dan heet het pistou.
Weet u dat ook.
Enfin.
Geen oude kaas in huis? Dan kunt u die prima vervangen door Parmezaan of eventueel (eigenlijk: zelfs!) vervangen door feta. En om het nog makkelijker te maken. Er mag zoveel kaas bij als u zelf wilt!
De pesto bewaren? Schenk er ruim olie op. Zodat de pesto onder staat. En zet hem dan in de koelkast. Brengt soep, pasta of tapenade net dat extra!
Recept rucola amandel pesto zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 50 gram amandelen (met of zonder vlies)
- 2 tenen knoflook
- 180 milliliter olijfolie
- 40 gram rucola
- 30 gram oude kaas
- peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
- Doe alle ingrediënten in een hoge beker (van de staafmixer).
- Zet de staafmixer erin en pureer alles glad.
- Breng op smaak met peper en zout.
Gebruik de pesto direct of doe het over in een (brand) schone pot en giet er wat olijfolie op. Bewaar het dan in de koelkast het blijft ongeveer 4 dagen goed.

[…] Als het om originele en mooi gefotografeerde recepten gaat moet je bij Esmée van EsFactory zijn. Zij stuurde haar recept voor rucolapesto met amandelen. Een mooie variatie op al het potjesspul uit de supers. Lees meer: rucolapesto […]