Eens in de zoveel tijd besteed ik een dagje aan ‘voorraad maken’. Dan maak ik bolognese saus, kimchi, mosterd, piccalilly en meer van dat soort dingen. Deze producten kunnen prima en lang in de koelkast bewaard worden. Dat maakt door de week koken een stuk simpeler en toch blijft er een gevarieerd weekmenu over.
Deze week maak ik in ieder geval kimchi en piccalilly. En ik vermoed dat die in het weekmenu van week 32 dan er wel op zullen staan. Want het is ook alweer lang geleden dat we ‘Captains Dinner’ hebben gegeten!
Verder deze week. Al op dinsdag een dat waarop we de restjes opmaken. De flensjestaart met ragout is heerlijk, maar best veel. Dan komt de stoofschotel van maandag er ook nog bij. Dan is er meer dan genoeg over.
De kipnuggets.
Ik geloof niet dat die al eens op het weekmenu hebben gestaan. Jammer, want ze zijn prima zelf te maken. En het duurt niet eens zo heel lang. En voor het gemak doe ik dan rode kool uit de diepvries erbij. Ik warm die op en doe er altijd een appel in stukjes gesneden door. Vaak ook nog wat kruidnagelpoeder.
Wanneer ik aardappelen bak doe ik dat ook wel eens gewoon van rauwe aardappel. Schillen en in stukjes snijden en dan in ongeveer 15 tot 20 minuten in boter met olijfolie bruin en gaar bakken. En ja, soms neem ik ook wel eens krieltjes uit het koelvak van de supermarkt.
Sowieso is het een week met snelle maaltijden. Mijn agenda staat bomvol voor aankomende week! Wel allemaal leuke dingen. Maar ook die kosten tijd. Vind ik soms zo jammer… hahaha
Enfin.
Zoals gewoonlijk de boodschappenlijst. En niks nieuws erbij gekomen in de stockvoorraad.
Ik wens u weer een heel fijne week!
Weekplanning maaltijden week 31
Maandag: Stoofschotel uit Macedonië met stokbrood
Dinsdag: Kliekjesdag
Woensdag:Â Kipnuggets met gebakken aardappelen en rode kool (diepvries)
Donderdag:Â Pasta met spinazie
Vrijdag:Â Risotto met broccoli en champignons
Zaterdag:Â Pittige, zoete kleverige kip met rijst en tomaat-komkommer salade
Boodschappenlijst_week_31Â (PDF download)






Geef een reactie