Aan één Recap Monday had ik niet genoeg. Dus laat ik hier nog een foto zien van de Gay Pride waar ik afgelopen zaterdag was. Wat een sfeer!
Eén dingetje: Volgend jaar ga ik op een boot. Met drank, toilet en banken. Want ik heb uren op een stoeprand gezeten. Pak weg 30 jaren geleden was ik gewoon verder gehuppeld en ging nog een potje voetballen ofzo. Maar op deze leeftijd zeur ik dus al dagen over pijn in mijn billen. En over de spierpijn in mijn bovenbenen…..
Het was enig hoor! Daar niet van. Maar mijn lijf zegt me dat het iets meer comfort nodig heeft. Oh! En omdat we eigenlijk ‘zomaar’ waren gegaan had ik nooit gedacht aan eten.
Om ons heen zaten allemaal mensen met rugtassen vol met eten. Blokjes kaas, stukjes worst, flesje witte wijn, croissantjes en Franse kaasje die door de warmte al waren gaan ‘lopen’….
Ik heb er ’s nacht van gedroomd.
Al dat eten. Vooral die goede kaasjes….
Het is een soort levensdoel geworden: “Eten op de Gay Pride 2016”. De tas staat al klaar!
Enfin.
Hier een snel receptje voor een heerlijke dip. Niet alleen voor groenten, maar ook lekker bij chips of tortilla’s. En ook door de tomatensoep een schepje. Dat kan nooit kwaad.
Hij is in een handomdraai gemaakt. Deze foto is met roodlof, een soort witlof, maar ja, dan rood. Duh.
Blauwe kaas dip met rode witlof
Dit heb ik gebruikt:
- 4 eetlepels mascarpone
- 150 gram gorgonzola
- 200 gram slagroom
- peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
- Doe de mascarpone, gorgonzola en slagroom in een kommetje en roer dit met een vork goed door. Het duurt even voordat het een egale dipsaus is geworden. Gewoon stug doorroeren.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer direct of bewaar hem in de koelkast (Ongeveer 3 dagen)
- Lekker met allerlei soorten groenten, maar ook bij chips!

Alle groenten worden daar blij van! Het is met kaas he! 😉
Lekker hoor, zo’n kaasdippie. Ik zou het doen met komkommer en bleekselderij. Dat ben ik dan weer ?