Gewoon volhouden.
Ik hoop echt op nog een paar zomerse dagen. Want ik wil nog heel even genieten van alle salades en groenten voordat we straks weer aan de rijke stoofschotels en ovenschotels gaan.
Dus post ik dit recept. Om dat zomers gevoel nog even vast te houden.
Biefstuk. Wij eten het niet vaak. Sowieso niet veel rundvlees. Op de één of andere manier kies ik toch sneller voor kip. Of kaas. Alles wordt beter met kaas toch?
En dit recept is ook nog eens heel snel klaar. Voordeel van biefstuk: een paar minuten in een hete pan en je bent klaar! En de pasta is ook in een minuutje of acht gekookt. Daarna snel aan tafel en hopen of we nog even in de tuin kunnen nazitten.
Chorizo paprika biefstuk pastasalade

Chorizo paprika biefstuk pastasalade
Ingrediënten
- 2 biefstukken
- 1 chorizo worst in kleine blokjes gesneden
- 125 gr pasta
- 3 geroosterde paprika’s uit een pot, in repen gesneden
- 3 lente ui in kleine ringetjes gesneden
- bakje tuinkers
- doosje kleine tomaatjes
- Dressing:
- 4 el mayonaise
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1/2 teen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in flink gezouten water.
- Laat de pasta uitlekken en afkoelen
- Bak de biefstuk zoals je hem graag wilt eten. Rare, medium of well done.
- Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en leg weg om te laten rusten.
- Was de tomaatjes en snijdt ze in vieren.
- Bak de chorizo blokjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de dressing door de mayonaise, mosterd, knoflook en azijn bij elkaar te doen en goed te mengen.
- Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Snijdt de biefstuk in smalle repen. Op de draad.
- Meng de pasta met de chorizo, paprika, lente ui en tuinkers.
- Schep royaal de dressing erover.
- Leg de reepjes biefstuk op de salade en serveer direct.
Geef een reactie