• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / De Gouden Gehaktbal 2015

Budget Echt Eten Recepten Rundvlees Varkensvlees

De Gouden Gehaktbal 2015

EĆ©n keer per jaar houdt de Telegraaf de verkiezing “De Gouden Gehaktbal”. Iedereen kent wel het ultieme recept voor ‘de gehaktbal’. Of het nu van oma is, de buurvrouw of een culinaire gehaktbal van een (sterren) chef, voor iedereen is er wel die gehaktbal die je altijd wilt eten.

Nog leuker: Wanneer jij die oma, buurvrouw of (sterren) chef bent met dat recept!

Soms is het niet alleen de kruiden die de gehaktbal maken. Ook de manier waarop hij gemaakt wordt. Komt hij uit de oven? Snij je er gleuven in die je vol laat lopen met een fantastische jus? Sudder je hem uren? Of wordt hij juist kort en heet gebakken? Kneed je het gehakt lang? Of juist heel kort? Grof gehakt vlees of heel fijn gemalen?
Iedereen heeft zo zijn methodes om hem nog lekkerder te maken.

En het hoeft niet alleen maar ‘half om half’ gehakt te zijn. Kipgehakt, bison, kalkoen of zelfs vegetarisch. De mogelijkheden zijn oneindig! En er zijn leuke culinaire prijzen te winnen.

Daarom roept de Telegraaf iedereen met een gehaktbal recept op om mee te doen met deze verkiezing.
Hieronder een korte uitleg hoe het werkt:

Op 19 september zijn er voorrondes op diverse vestigingen van Keuken Kampioen in de regio.
Deelnemers komen met hun kant- en klare gehaktballen naar de Keuken Kampioen, waar ze hun gehaktballen (4 stuks) kunnen verwarmen middels een stoomoven.
Ter plaatse is een deskundige jury die de gehaktballen zullen beoordelen op een aantal criteria (sappigheid, smaak, vorm, etc.).

Finale: De nummers 1 en 2 per vestiging strijden op zondag 27 september tijdens ā€˜De Markt van 1001 smaken’ (een jaarlijks terugkerend culinair evenement) in het Food Center Amsterdam om de ere bokaal ā€˜De Gouden Gehaktbal 2015’.

De finale is bijzonder. Want ‘De Markt van 1001 smaken’ is anders nooit open voor het publiek, behalve op deze dag.

Enfin.

Om er alvast een beetje in te komen hier nog een recept voor gehaktballetjes van mij. Ik vind soms kleine gehaktballetjes lekkerder dan ƩƩn grote. Maar maak ze gerust groot. Ook goed!

De Gouden Gehaktbal 2015

De Gouden Gehaktbal 2015

Dit gebruik ik:

  • 500 gram gehakt (half om half rund/varken)
  • 2 witte boterhammen, zonder korst
  • 75 milliliter melk of water
  • 7 gram zout
  • 1 eetlepel gedroogde ui-vlokken
  • 1 theelepel witte peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat

Voor de jus:

  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels BBQ saus
  • 400 milliliter water

Zo maak ik het:

  • Leg de boterhammen in een grote kom. Giet er de melk (of het water bij) en laat dit 10 minuten staan.
  • Knijp de boterhammen uit en giet het overige melk (of water) weg.
  • Voeg het gehakt, zout, gedroogde ui, peper en nootmuskaat toe.
  • Kneed het gehakt nu goed. Het moet een homogene massa worden.
  • Draai nu van het gehakt 8-10 kleine balletjes of 4-6 grotere
  • Smelt de boter in een koekenpan tot het schuim weg begint te trekken.
  • Leg de gehaktballen erin en braad ze op half hoog vuur rondom bruin.
  • Zodra alle gehaktballen een goede kleur hebben de bloem toevoegen.
  • Bak de bloem mee tot hij iets bruin ziet.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de BBQ saus toe.
  • Voeg in ƩƩn keer 400 milliliter koud water toe en roer goed. Roer net zolang tot alles aan de kook komt en begint in te dikken.
  • Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.
  • Laat de gehaktballen ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes stoven in de jus.
  • Voeg eventueel iets water toe wanneer de jus te dik wordt.

Note: Dit is een gesponsorde post voor de verkiezing van de Gouden Gehaktbal 2015. Alle meningen zijn wel van mijzelf. En het recept ook. Wilt u meer weten over sponsors dan kunt u hier mijn disclaimer lezen.

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
De Gouden Gehaktbal 2015
Gepost op
2015-08-25
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)


4 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 35
Top tien recepten week 34 »

Reacties

  1. Es zegt

    27/03/2019 om 15:35

    Dankjewel voor je leuke reactie Anna!

  2. Anna zegt

    26/03/2019 om 00:39

    Ze zijn echt heerlijk! Al een paar keer gemaakt. Ook de jus is erg lekker

  3. Es zegt

    27/08/2015 om 09:44

    Ze zijn ook prima als snack. Maar dat vind ik al snel! hahahhaa

  4. Vanessa zegt

    26/08/2015 om 17:26

    ooo wat een plaatje!! en hmm ik ga ze een keertje maken, klinkt te goed!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}