• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Frambozen curd zelf maken recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Lunch Ontbijt Zoet, zoeter, zoetst

Frambozen curd zelf maken recept

518
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Lemon curd. Iedereen kent dat wel.
Maar deze curd wordt gemaakt met frambozen. Minder zuur, maar toch fris.

Het is echt een heel super simpel recept. Het roeren terwijl het indikt is misschien nog wel het meeste werk.

Ik deed dit ‘au bain Marie’, maar ik weet dat ik de lemon curd gewoon in de pan maak. Maar op de één of andere manier voelde ik me zekerder om het op deze manier te doen.

Serveer de curd bij scones. Gebruik hem om een taart te vullen. Of gewoon op een witte boterham of een beschuitje. Ook een idee: een flinke schep door de yoghurt!

Op mijn FB pagina heeft iemand dit gemaakt met bramen. Ook dat is een succes! Iets zuurder dan de frambozen, dus heel fris zuur.

Veel plezier ermee!

Frambozen curd zelf maken recept

Frambozen curd zelf maken recept

 

Een frisse niet al te zure curd gemaakt van frambozen. Heerlijk als zoet beleg op brood, bij scones of als vulling van taart.

Frambozen curd zelf maken recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
5 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
15 minuten
 
Lemoncurd wordt gemaakt van citroen. Dee curd wordt gemaakt van frambozen en is daarom een stuk minder zuur, maar nog wel fris. Lekker op brood, scones of als vulling voor taart.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Engelse
Serves: 200 ml curd
Wat ik heb gebruikt:
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 120 gram boter
  • 110 gram suiker
  • 2 eieren
Zo maak ik het:
  1. Zet een pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen.
  2. Doe de frambozen, boter en suiker in een kom die past op de pan met water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
  3. Laat de boter smelten en de suiker oplossen op niet al te hoog vuur.
  4. Pureer nu alles met de staafmixer tot een gladde massa.
  5. Haal de kom van de pan met water.
  6. Klop in een apart kommetje de eieren los.
  7. Giet een paar flinke eetlepels van de frambozenpuree bij de eieren. Roer dit goed door.
  8. Voeg het eiermengsel bij de frambozenpuree. Mix met de staafmixer alles nog even goed door.
  9. Zet de kom weer op de pan met heet water.
  10. Laat de curd binden en indikken (+/- 10 minuten). Blijf steeds goed roeren.
  11. Eventueel kan de curd gezeefd worden.
  12. Schep de curd over in een brandschone pot en laat afkoelen.
  13. Gebruik de curd koud uit de koelkast.
3.5.3226

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Frambozen curd zelf maken recept
Gepost op
2015-08-07
Voorbereidingstijd
0H5M
Kook tijd
0H20M
Totale tijd
0H25M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
518
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


6 Reacties

« Gekruide pittige chili con carne
Kookboek De Souk »

Reacties

  1. Es zegt

    25/02/2019 om 11:24

    Hoi Rosanne,

    Ja hoor hij kan gerust enige tijd buiten de koelkast in de taart. En het kan zeker ook met aardbeien!
    Veel plezier ermee!

  2. Rosanne zegt

    22/02/2019 om 15:56

    Hoi,
    Als ik dit als vulling wil gebruiken voor een bruidstaart, kan deze dan buiten de koelkast staan?

    En kan het ook met aardbeien?
    Ziet er heerlijk uit!

  3. Es zegt

    24/01/2019 om 13:54

    Hi Skye,

    Ik vermoed dat het met alleen eigeel ook prima gaat lukken! Ik denk zelfs dat het rijker van smaak zal worden. Laat je het weten hoe het is gegaan?

    Groetjes,

    Es

  4. Skye zegt

    23/01/2019 om 23:41

    Beste Es,

    Dit klinkt heel lekker, ik hou van frambozen.
    Werkt dit recept ook als ik alleen eigeel gebruik en niet de volledige eieren? (mogelijk dan met een derde ei om het gewicht gelijk te houden)
    Ik hou eigeel over van de macarons en de ijsmachine is kapot.

    Groetjes,
    Skye

  5. Es zegt

    12/01/2019 om 07:40

    Hallo Lyana,

    Dank voor je reactie. 🙂 Ik gebruik altijd gewone ongezouten roomboter. En als je de card wilt gebruiken in een taart dan zou ik eerst de taart bakken, dan doormidden snijden en de card tussen de lagen verdelen. Veel plezier met het recept!

  6. Lyana Swennen zegt

    07/01/2019 om 14:50

    Beste, Ik zou graag willen weten wat voor boter je het beste gebruikt in uw recept, gezouten of niet of nog andere?
    Als ik deze curd of een andere smaak curd wil gebruiken in een taart is het dan zo dat ik deze mee bak in de oven met bijvoorbeeld fruit erop?
    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groeten,

    Lyana

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.