• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Frambozen curd zelf maken recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Lunch Ontbijt Zoet, zoeter, zoetst

Frambozen curd zelf maken recept

Lemon curd. Iedereen kent dat wel.
Maar deze curd wordt gemaakt met frambozen. Minder zuur, maar toch fris.

Het is echt een heel super simpel recept. Het roeren terwijl het indikt is misschien nog wel het meeste werk.

Ik deed dit ‘au bain Marie’, maar ik weet dat ik de lemon curd gewoon in de pan maak. Maar op de één of andere manier voelde ik me zekerder om het op deze manier te doen.

Serveer de curd bij scones. Gebruik hem om een taart te vullen. Of gewoon op een witte boterham of een beschuitje. Ook een idee: een flinke schep door de yoghurt!

Op mijn FB pagina heeft iemand dit gemaakt met bramen. Ook dat is een succes! Iets zuurder dan de frambozen, dus heel fris zuur.

Veel plezier ermee!

Frambozen curd zelf maken recept

Frambozen curd zelf maken recept

 

Een frisse niet al te zure curd gemaakt van frambozen. Heerlijk als zoet beleg op brood, bij scones of als vulling van taart.

Frambozen curd zelf maken recept

Es
Lemoncurd wordt gemaakt van citroen. Dee curd wordt gemaakt van frambozen en is daarom een stuk minder zuur, maar nog wel fris. Lekker op brood, scones of als vulling voor taart.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Engelse
Porties 200 ml curd

Ingrediënten
  

  • 100 gram frambozen vers of diepvries
  • 120 gram boter
  • 110 gram suiker
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Zet een pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen.
  • Doe de frambozen, boter en suiker in een kom die past op de pan met water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
  • Laat de boter smelten en de suiker oplossen op niet al te hoog vuur.
  • Pureer nu alles met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Haal de kom van de pan met water.
  • Klop in een apart kommetje de eieren los.
  • Giet een paar flinke eetlepels van de frambozenpuree bij de eieren. Roer dit goed door.
  • Voeg het eiermengsel bij de frambozenpuree. Mix met de staafmixer alles nog even goed door.
  • Zet de kom weer op de pan met heet water.
  • Laat de curd binden en indikken (+/- 10 minuten). Blijf steeds goed roeren.
  • Eventueel kan de curd gezeefd worden.
  • Schep de curd over in een brandschone pot en laat afkoelen.
  • Gebruik de curd koud uit de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Frambozen curd zelf maken recept
Gepost op
2015-08-07
Voorbereidingstijd
0H5M
Kook tijd
0H20M
Totale tijd
0H25M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)


6 Reacties

« Gekruide pittige chili con carne
Kookboek De Souk »

Reacties

  1. Es zegt

    25/02/2019 om 11:24

    Hoi Rosanne,

    Ja hoor hij kan gerust enige tijd buiten de koelkast in de taart. En het kan zeker ook met aardbeien!
    Veel plezier ermee!

  2. Rosanne zegt

    22/02/2019 om 15:56

    Hoi,
    Als ik dit als vulling wil gebruiken voor een bruidstaart, kan deze dan buiten de koelkast staan?

    En kan het ook met aardbeien?
    Ziet er heerlijk uit!

  3. Es zegt

    24/01/2019 om 13:54

    Hi Skye,

    Ik vermoed dat het met alleen eigeel ook prima gaat lukken! Ik denk zelfs dat het rijker van smaak zal worden. Laat je het weten hoe het is gegaan?

    Groetjes,

    Es

  4. Skye zegt

    23/01/2019 om 23:41

    Beste Es,

    Dit klinkt heel lekker, ik hou van frambozen.
    Werkt dit recept ook als ik alleen eigeel gebruik en niet de volledige eieren? (mogelijk dan met een derde ei om het gewicht gelijk te houden)
    Ik hou eigeel over van de macarons en de ijsmachine is kapot.

    Groetjes,
    Skye

  5. Es zegt

    12/01/2019 om 07:40

    Hallo Lyana,

    Dank voor je reactie. 🙂 Ik gebruik altijd gewone ongezouten roomboter. En als je de card wilt gebruiken in een taart dan zou ik eerst de taart bakken, dan doormidden snijden en de card tussen de lagen verdelen. Veel plezier met het recept!

  6. Lyana Swennen zegt

    07/01/2019 om 14:50

    Beste, Ik zou graag willen weten wat voor boter je het beste gebruikt in uw recept, gezouten of niet of nog andere?
    Als ik deze curd of een andere smaak curd wil gebruiken in een taart is het dan zo dat ik deze mee bak in de oven met bijvoorbeeld fruit erop?
    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groeten,

    Lyana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}