• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gekruide pittige chili con carne

Budget Echt Eten Kerstrecepten Peulvruchten Rundvlees Varkensvlees

Gekruide pittige chili con carne

Warm.
Heel warm weer. Maar toch post ik dit recept van gekruide pittige chili con carne maar eens. Het ligt al zolang te wachten! (Zoals zoveel foto’s….)

En eerlijk gezegd kan ik dit altijd wel eten. Juist als het warm is. Ik heb dan een voorkeur voor pittig eten. Mag het nog pittiger? Voeg dan gerust nog wat extra verse peper toe.

Wat ook goed past bij deze chili: een schep zure room. Dat neemt ook gelijk weer iets van de hitte weg. En soms serveer ik er witte gekookte rijst bij. Met extra sambal.

Enfin.

Het recept. En mocht het nu te warm zijn? Dan staat hij er nog wanneer het winter is en koud buiten is!

Gekruide pittige chili con carne

Gekruide pittige chili con carne
Gekruide pittige chili con carne

Gekruide pittige chili con carne

Kruidig en pittig gehakt met bruine bonen. Verwarmt je hart en ziel op gure dagen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaanse
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 Snijplank
  • 1 Pollepel
  • 1 Mes
  • wokpan

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 500 gram gehakt hoh
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook heel fijn gehakt of door de pers
  • 1 Jalapeno of groene Spaanse peper heel fijn gehakt met zaadjes
  • 1 stengel bleekselderij fijn gesneden
  • 2 stuks steranijs
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1 theelepel marmite
  • 1 blokje bouillon rund of groenten
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr
  • 2 blik bruine bonen (blik 400 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 3 lenteui in ringetjes gesneden om te garneren

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Bak in de hete olie het gehakt rul.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak dit een minuutje mee.
  • Voeg de uien, knoflook, peper en bleekselderij toe en bak dit op zacht vuur mee totdat de ui zacht is.
  • Schenk de wijn erbij en laat dit op hoog vuur even doorkoken tot de alcohol is verdwenen.
  • Dan kunnen de steranijs, marmite, bouillonblokje, gepelde tomaten en bruine bonen erbij. Laat dit onder af en toe roeren en op zacht vuur door en door warm worden..
  • Serveer direct en strooi er wat lente-ui over.

Notities

Liever geen alcohol? Laat de rode wijn dan gewoon weg.
Trefwoord bleekselderij, bouillonblokje, bruine basterdsuiker, bruine bonen, gehakt, jalopeno, knoflook, lente-ui, marmite, rode wijn, steranijs, tomatenblokjes, tomatenpuree
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gekruide pittige chil con carne
Gepost op
2015-08-06
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
1H0M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Top tien recepten week 31
Frambozen curd zelf maken recept »

Reacties

  1. Es zegt

    29/09/2016 om 12:33

    Hallo Lucinda,

    Ja hoor, je kunt het gewoon vervangen door wat water of bouillon.

  2. Lucinda zegt

    29/09/2016 om 12:31

    een vervanging voor de rode wijn? kan water of bollionblokje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}