• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kookboek De Souk

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken

Kookboek De Souk

Kookboeken.
Ik ben er dol op. En wanneer ze dan ook nog eens mooi zijn vormgegeven, kun je me wegdragen. De Souk voldoet daaraan. De zijkanten van de bladzijden zijn gekarteld en er zitten maar liefst twee touwtjes in waar je recepten mee kunt markeren.

En het is een heel dik boek. Vijf honderd en twaalf (512) pagina’s vol met mooie recepten. Basisrecepten, mezze en salades, soepen, vis, vlees, groenten, brood en gebak, desserts, dranken, zuren en jams en nog een paar recepten van gast-koks.

Er staan prachtige sfeerfoto’s in het boek. Van broden die op een (oude) auto liggen. Of broden die aan een soort rijdende winkel hangen. Het maken van grote vellen (warka?) deeg. En natuurlijk veel van de recepten zelf. (Die ik dan persoonlijk niet zo heel denderend vind….) Ik vind ze een klein beetje aan de saaie kant. Maar nu is het ook een heel eenvoudige keuken. En de ingrediënten zijn ook hier, makkelijk te vinden.

Een aantal recepten heb ik gemaakt. Ik vond ze prima. Ergens heb ik wel eens horen fluisteren dat de recepten niet authenthiek zouden zijn. Maar ja, ik ben nog nooit in Libanon geweest. Dat scheelt denk ik een hoop. De recepten kloppen in ieder geval wel in verhoudingen. En dat vind ik het belangrijkste.
Over smaak valt altijd te twisten.
Of niet.

Het boek is geschreven door Salma Hage. Een Libanese die al weer geruime tijd in Engeland woont. Ze leerde koken van haar grootmoeder en was de jongste van het gezin met twaalf kinderen.

De Souk is uitgegeven door van Dishoeck. Die ook de boeken van Donna Hay en Annebel Langbein heeft uitgegeven. Van Dishoeck staat (stond?) bekend om de mooi vormgegeven boeken van zijn hand. En dat geloof ik direct.

Geen goedkoop boek, maar minder duur dan het vorige boek van Madhur. Maar dat kan dan al snel….

Kookboek De Souk

Kookboek De Souk

[bol_product_links block_id=”bol_55c3323df09a0_selected-products” products=”9200000015354814″ name=”de souk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Frambozen curd zelf maken recept
Weekplanning maaltijden week 33 »

Reacties

  1. Es zegt

    09/08/2015 om 09:23

    Een boek kan niet dik genoeg zijn, vind ik!

  2. Simone zegt

    08/08/2015 om 08:19

    Sjee dat is wel een enorme pil als ik het zo hoor… 500+ pagina’s… Ik vind die keuken wel erg lekker maar heb al een paar hele goede kookboeken uit die regio dus… Bovendien geen ruimte meer in de boekenkast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}