Indiase namen.
Geen kaas van gegeten… Ik was dan ook in de heilige overtuiging dat Madhur een man was. Niets is minder waar, het is (natuurlijk) een vrouw. Typische naam vind ik….
Dit boek heb ik ooit eens een keer gekocht voor één Euro, ja, echt waar. Het was een goede doelen rommelmarkt. En ik vind het nu eenmaal heel belangrijk dat die doelen gesteund worden. Dus moet ik daar dan kookboeken kopen he?
Ik schrok dan ook wel toen ik de link van bol.com erbij zette dat het boek bijna 64 euro is…. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik dat er voor over zou hebben.
Dat is toch wel heel veel geld voor een kookboek.
Enfin.
Madhur Jaffrey is een autoriteit wanneer het gaat om de Indiase keuken. En tot mijn grote verbazing is ze ook nog eens een heel bekende actrice! Wow. Ik viel van de ene verbazing in de andere….
Kookboek Easy Curry Madhur Jaffrey
Het boek bestaat uit elf hoofdstukken:
- Inleiding. Daarin verteld ze dat ze op zoek is gegaan niet niet al te moeilijke gerechten die voor iedereen toegankelijk zijn.
- Voorafjes, hapjes en soep. Spreekt voor zich, maar hele leuke recepten die je zelf niet zo snel zou bedenken. Denk aan: gekruide radijsjes, een soort gehaktbrood van kalkoengehakt en een yoghurt-rijst garnering voor in de soep.
- Vis-, schaal- en schelpdieren. Zalm in Bengaalse mosterdsaus (wow) en inktvis curry.
- Eieren en gevogelte. Roerei op Indiase wijze, wat zoveel betekend als een roerei met héél veel kruiden. Kip moelho in Goa stijl. Goa dat is waar de vindaloo vandaan komt. Pittig met een vleugje zuur. En er is ook een vindaloo versie met kip! Jeej! En ook een gerecht met kwartel.
- Vlees van lam, geit, varken en rund. Lamskebabs uit Punjab. (Waarom moet ik dan altijd aan Annie denken?) Anglo-Indiase sauzijcenburgers. (Staan op To Do lijst!)
- Groenten. Snijbiet met gember en knoflook (Lijkt me heel goed!). Witte courgette curry, origineel met bittere komkommer gemaakt, maar hier met courgette.
- Dal – gedroogde bonen, linzen en spliterwten. Gerechten met de meest bijzondere namen en peulvruchten.
- Rijst en andere granen. Hoe je gewoon rijst kookt tot en met tomatenpulao.
- Relishes en bijgerechten. Geen Indiase keuken zonder chutney, maar ook sambol en azijn-oli dipsaus met chilipeper.
- Specerijen, kruiden, oliën en technieken. Uitleg over verschillende specerijen en kruiden. Maar ook een recept om zelf garam massala te maken.
- Register.
[bol_product_links block_id=”bol_55b1000fc9993_selected-products” products=”1001004011234768″ name=”madhur jaffrey” sub_id=”easy curry” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Geef een antwoord