• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappelen / Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Aardappelen Budget Echt Eten Kliekjes Pasta en andere deegwaren Recepten

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

82
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Italianen en hun keuken.
Het verschilt niet veel van de Indonesische. Allebei even bevlogen wanneer het om ‘hun’ recepten gaat.

En dan maak ik de oversteek van ‘mijn keuken’ naar ‘hun keuken’. Dat is gevaarlijk….

In ieder recept lees ik dat je de aardappelen moet koken voor de gnocchi. Maar op een bepaald moment had ik aardappelen over en die heb ik gewoon gebruikt. Eten weggooien is zonde. En iedere keer gebakken aardappelen is ook niet leuk meer. Bijkomend voordeel: geen verbrande vingers!

Dit is een gewoon basis recept. Ik bak ze vaak in wat roomboter en eet ze dan met mayonaise. (Sorry, ik snap helemaal dat dat geheel on-Italiaans is!) Of in een ovenschotel met een tomatensaus met veel kaas. Het liefst ook nog wat mozzarella.

En soms maak ik ze omdat ik aardappelen over heb. Dan vries ik ze in voor een andere keer.

Enfin.

Het recept. (Overigens zijn ze ook prima zonder de Parmezaan)

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Dit gebruik ik (4-6 pers.):

  • 500 gram gekookte aardappelen, door een pureeknijper of geraspt op fijne rasp
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 grootĀ ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel verse nootmuskaat, geraspt
  • 120 tot 150 gram bloem + extra om het werkvlak met te bestrooien

Extra nodig:Ā Een grote pan met water en flink wat zout.

Zo maak ik het:

  • Zet de pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen. Draai zodra het kookt het vuur iets zachter.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom en mix vlug alles door elkaar tot er nĆ©t een bal is ontstaan. Kneed niet te lang.
  • Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje iets bloem toe. Niet te veel bloem, dan wordt het te ‘melig’.
  • Bestrooi het werkvlak ruim met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken.
  • Neem 1 stuk van het deeg en rol het op het werkvlak uit tot een worst van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Snij met een scherp mes stukje van ongeveer 1,5 centimeter af.
  • Kook de gnocchi in de pan met water.
  • Zodra ze gaar zijn komen de gnocchi bovendrijven.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
  • Ga zo door tot al het deeg gebruikt is.
  • Gnocchi kan bewaard worden in de koelkast (3 dagen) of ingevroren worden.

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 46
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • 10 prachtige Italiaanse design keukens10 prachtige Italiaanse design keukens
  • Budget maaltijden planning week 48Budget maaltijden planning week 48
  • Zeeduivel met koude mosterdsausZeeduivel met koude mosterdsaus
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept Parmezaan gnocchi zelf maken
Gepost op
2015-08-13
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
82
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


3 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 33
Weekplanning maaltijden week 34 »

Reacties

  1. Simone zegt

    08/01/2016 om 03:52

    Gisteren toevallig op Netflix ‘the mind van een chef’ zitten kijken waarin David Chang (van Momofoku) van instant noodles gnocchi maakt. Briljant! En ook een beetje on-Italiaans. Haha…:)

  2. Es zegt

    14/08/2015 om 18:00

    Dank voor je compliment! Ik maak ze altijd zo. Niet met een vork nog ribbeltjes maken, dat is bij mij nooit en succes….

  3. Judith | myfoodblog.nl zegt

    14/08/2015 om 15:00

    Wat een mooi plaatje! Tot nu toe pas 1 keer zelf gnocchi gemaakt, maar die zagen er lang niet zo mooi uit als deze šŸ˜€

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.