• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappelen / Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Aardappelen Budget Echt Eten Kliekjes Pasta en andere deegwaren Recepten

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Italianen en hun keuken.
Het verschilt niet veel van de Indonesische. Allebei even bevlogen wanneer het om ‘hun’ recepten gaat.

En dan maak ik de oversteek van ‘mijn keuken’ naar ‘hun keuken’. Dat is gevaarlijk….

In ieder recept lees ik dat je de aardappelen moet koken voor de gnocchi. Maar op een bepaald moment had ik aardappelen over en die heb ik gewoon gebruikt. Eten weggooien is zonde. En iedere keer gebakken aardappelen is ook niet leuk meer. Bijkomend voordeel: geen verbrande vingers!

Dit is een gewoon basis recept. Ik bak ze vaak in wat roomboter en eet ze dan met mayonaise. (Sorry, ik snap helemaal dat dat geheel on-Italiaans is!) Of in een ovenschotel met een tomatensaus met veel kaas. Het liefst ook nog wat mozzarella.

En soms maak ik ze omdat ik aardappelen over heb. Dan vries ik ze in voor een andere keer.

Enfin.

Het recept. (Overigens zijn ze ook prima zonder de Parmezaan)

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Recept Parmezaan gnocchi zelf maken

Dit gebruik ik (4-6 pers.):

  • 500 gram gekookte aardappelen, door een pureeknijper of geraspt op fijne rasp
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 groot ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel verse nootmuskaat, geraspt
  • 120 tot 150 gram bloem + extra om het werkvlak met te bestrooien

Extra nodig: Een grote pan met water en flink wat zout.

Zo maak ik het:

  • Zet de pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen. Draai zodra het kookt het vuur iets zachter.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix vlug alles door elkaar tot er nét een bal is ontstaan. Kneed niet te lang.
  • Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje iets bloem toe. Niet te veel bloem, dan wordt het te ‘melig’.
  • Bestrooi het werkvlak ruim met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken.
  • Neem 1 stuk van het deeg en rol het op het werkvlak uit tot een worst van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Snij met een scherp mes stukje van ongeveer 1,5 centimeter af.
  • Kook de gnocchi in de pan met water.
  • Zodra ze gaar zijn komen de gnocchi bovendrijven.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
  • Ga zo door tot al het deeg gebruikt is.
  • Gnocchi kan bewaard worden in de koelkast (3 dagen) of ingevroren worden.
(Visited 14 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 33
Weekplanning maaltijden week 34 »

Reacties

  1. Simone zegt

    08/01/2016 om 03:52

    Gisteren toevallig op Netflix ’the mind van een chef’ zitten kijken waarin David Chang (van Momofoku) van instant noodles gnocchi maakt. Briljant! En ook een beetje on-Italiaans. Haha…:)

  2. Es zegt

    14/08/2015 om 18:00

    Dank voor je compliment! Ik maak ze altijd zo. Niet met een vork nog ribbeltjes maken, dat is bij mij nooit en succes….

  3. Judith | myfoodblog.nl zegt

    14/08/2015 om 15:00

    Wat een mooi plaatje! Tot nu toe pas 1 keer zelf gnocchi gemaakt, maar die zagen er lang niet zo mooi uit als deze 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}