• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Zuid Amerika chimichurri recept

BBQ Echt Eten Groenten Kerstrecepten Marinades Recepten Salades Wereldgerechten

Zuid Amerika chimichurri recept

Pesto. Salsa verde. Bumbu’s.
Overal op de wereld stampen ze kruiden fijn met allerlei toevoegingen.

Deze komt uit Zuid Amerika en is uitermate geschikt voor vlees en kip van de BBQ. Kruid het vlees of de kip van te voren niet te sterk. Deze chimichurri is al krachtig genoeg van zichzelf. Dus alleen een beetje zout en peper voordat het de BBQ op gaat is prima.

Overigens gebruik ik het niet alleen voor vlees en kip. Ik vind koude pasta salades er ook van opknappen. Of een beetje over een groene salade. Of over wat plakjes komkommer.
En ik zet de pot meestal gewoon op tafel, kan iedereen naar eigen smaak het toevoegen.

Het zal dan wel niet typisch Zuid Amerikaans zijn, maar goed.

Dit weekend hebben ze beloofd dat het weer prima is voor een BBQ. Dus maak gewoon een potje met deze kruidige dressing. Hij blijft zeker twee weken goed in de koelkast. Want ook wanneer het geen weer is voor de BBQ, dan is een stukje vlees of kip van de grillpan ook heel geschikt.

 

Zuid Amerika chimichurri recept

Zuid Amerika chimichurri recept

Dit gebruik ik:

  • 45 milliliter limoensap (of eventueel citroensap)
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 verse rode peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 lente-ui, fijn gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • eventueel extra zout en peper

Zo maak ik het:

Vijzel:

  • Stamp in de vijzel: de peterselie, rode peper, zout, knoflook, lente-ui en tijm fijn.
  • Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie en het limoensap toe.
  • Proef en breng op smaak met eventueel nog wat zout en vers gemalen zwarte peper.

 

Staafmixer:

  • Doe alle ingrediënten in een hoge kom van de staafmixer.
  • Mix met de staafmixer alles tot een dikke saus. Voeg eventueel iets olijfolie of limoensap toe wanneer het te dik is.
  • Giet over in een (brand) schone pot en bewaar tot gebruik.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout en vers gemalen peper.

In de koelkast is de chimmichurri tot twee weken houdbaar.

 

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Zuid Amerika chimichurri recept
Gepost op
2015-08-21
Voorbereidingstijd
0H10
Kook tijd
0H10M
Totale tijd
0H20M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


Reageer

« Top tien recepten week 33
Kookboek Streetfood Kosovo »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}