Heel Holland Bakt.
Ik keek het nooit, maar wat een leuk programma vind ik dat. Een beetje ‘muffig’ met veel humor. Ik moest erg lachen om Michel. Zijn bril gleed steeds van zijn neus. En ik vermoed dat hij daar nog zenuwachtiger van werd. En daardoor had zijn bril helemaal geen grip meer op zijn neusbrug. Gelukkig kwam de taart af zonder dat zijn bril erin zat!
En toen bedacht ik me dat ik Janny van der Heijden ooit eens heb ontmoet. Een ontzettend leuk mens is dat zeg! Ze maakt chocoladetruffels met Amarula. En die waren heerlijk, op zijn zachts gezegd. Dus bedacht ik me dat ik het recept hier wel eens neer kon zetten. Heb ik ook weer eens iets zoets op mijn blog staan!
Om ze te maken is wel een beetje plakkerig werkje. Maar maak er gerust meer. Want een lang leven zijn ze niet beschoren….
Tsja, de foto is iets onscherp.
Heb ik weer. Ik kan het ook beter houden op eten. Dat beweegt niet zoveel… Maar ik vond hem toch leuk om even te plaatsen op mijn blog.
Het was op een persevent. Heel gezellig en allemaal heerlijke dingen. En ik heb nog best een tijdje met Janny gepraat. Dat komt omdat daar namelijk stoelen stonden! hahahahaha
Enfin.
Hier het recept.
Chocolade Amarula truffels recept
Ingrediënten:
- 100 milliliter sterke koffie
- 125 gram boter, op kamertemperatuur
- 250 gram pure chocolade
- 60 milliliter Amarula (likeur)
- cacaopoeder
Bereiden:
- Smelt de chocolade in de warme koffie.
- Roer de zachte boter door het koffie-chocolade mengsel.
- Meng de Amarula erdoor.
- Zet het mengsel weg om af te koelen en iets op te stijven.
- Doe de cacaopoeder op een bord.
- Maak van het chocolademengsel balletjes ter grote van een grote knikker.
- Rol ze direct door de cacaopoeder en leg ze op een schaal.
- Bewaar de truffels in een afgedekt doosje in de koelkast.
Geef een reactie