• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Indonesische groenten schotel gado gado

BBQ Echt Eten Groenten Lunch Salades Vegetarisch Wereldgerechten

Indonesische groenten schotel gado gado

Het werd tijd voor een echte pindasaus. De pindasaus die hier staat is ook goed. Maar is niet een originele. (En dat heb ik gehoord hoor!)

Dus maakte ik een tijd geleden samen met Simone (klik hier voor haar Papertravels) gado gado. Met echte pindasaus.

Gado gado is een groentenschotel. En het is een vrij vergeeflijk recept. Er kunnen veel groenten voor gebruikt worden. Persoonlijk vind ik dat komkommer en taugé niet mogen ontbreken. Maar het is geen gebod. Restjes groenten is ook een heel goede optie. En wat mij betreft wordt alles lekkerder met pindasaus.

In de zomer eten we dit regelmatig. Eventueel met wat rijst. Het liefst de plakrijst, in blokjes gesneden.

Indonesische groenten schotel gado gado

Indonesische groenten schotel gado gado

Dit heb ik gebruikt:

Allerlei soorten groenten. Zoals bloemkool, taugé, sperziebonen, broccoli, geraspte wortel, komkommer, kouseband etc. Kort geblancheerd. De groente mogen nog knapperig zijn.

Voor de pindasaus:

  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel trassi
  • stukje sereh, in kleine ringetjes gesneden
  • 2- 3 verse rode pepers, met of zonder zaadjes
  • scheutje zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1/2 theelepel komijn (poeder)
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 400 milliliter water, misschien iets meer of minder
  • 5 flinke eetlepels pindakaas met of zonder stukjes
  • 1 el palmsuiker of bruine suiker
  • 1 eetlepel ketjap (manis)
  • 2 theelepels gedroogde chili vlokken
  • 2 theelepels sambal (welke die je lekker vind)
  • scheutje citroensap of limoensap

Zo maak ik het:

  • Stamp in een vijzel (of maal het fijn in het bakje van de staafmixer ) de ui, knoflook, trassi, sereh en rode peper tot een pasta.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan.
  • Bak de pasta op half hoog vuur aan tot het geurig ruikt.
  • Voeg de komijn en koriander toe en bak dit twee minuten mee.
  • Giet het water in de pan. (Eventueel kun je nu alles fijn mixen met de staafmixer voor een gladde pindasaus.)
  • Schep de pindakaas in de pan en los deze op in het water op half hoog vuur.
  • Voeg nu de palmsuiker (of bruine suiker), ketjap, chili vlokken, sambal en citroen (of limoen) sap toe.
  • Proef en breng op smaak met eventueel meer suiker, ketjap, chili vlokken, sambal en of citroensap.
  • Voor een iets dikkere saus: voeg wat meer pindakaas toe. Voor een iets dunnere saus: voeg iets water toe.
  • Laat het vuur half hoog staan en roer goed.
  • Wanneer er iets olie los laat van de pindasaus dan is hij klaar. (Er komt dan wat olie bovendrijven)
(Visited 30 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 40
Broodje shoarma met kip recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}