• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Recept yoghurt cake

Budget Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept yoghurt cake

*onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd*

Stel: Je hebt vind iemand leuk en je bent voorzichtig aan het daten geslagen. Het is allemaal nog zo pril dat je nog niet van plan bent om hem aan je ouders voor te stellen.

Dus zeer omslachtig worden de dates gepland. Sta je al bij de voordeur voordat de bel ingedrukt kan worden. En roep je snel “tot vanavond”.

En dan gaat het mis….

Date blijkt een kwartier eerder te komen.
Ouders verwachten bezoek. En ondertussen komt je opa ook nog onverwacht langs.
En opa besluit wel even in de tuin te gaan zitten. Want de bel gaat en je ouders verwachten ‘dat bezoek’.

En dan blijkt het ‘de date’ te zijn… Die ongemakkelijk door je moeder binnengelaten wordt. Je moeder die ook nog eens in haar allermalste kleding rondloopt omdat het zo warm is.

Hij stelt zich netjes voor. Moeder rent naar de keuken voor een handdoek, want hij blijkt allergisch te zijn voor katten. Dan wil ‘de date’ en zijn handen wassen. In de keuken, waar heel onhandig net niks is opgeruimd…
En dan spot hij ‘nog een meneer’ in de tuin (opa).
Heel even lijkt het erop alsof wij opa hebben verstopt voor de buitenwereld….

En dan kom je maar naar beneden en doet net alsof er niks aan de hand is. Dat het de normaalste zaak is dat wij opa verstoppen, het aanrecht een puinhoop is en dat je moeder altijd in zo’n flubber-broek met olifanten rondloopt.

Enfin.

Cake. Maar dan met minder calorieën. Daar houdt dochter tegenwoordig van. En hij was echt prima. Misschien nog wel beter dan ‘de echte’.

Recept yoghurt cake

Recept yoghurt cake

Recept yoghurt cake

Es
Een cake gemaakt met yoghurt in plaats van boter. Luchtig en snel gemaakt. Vervang voor een andere smaak de sinaasappel essence door een smaak naar eigen keus.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 1 cake
calorieën 320 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sinaasappel essence kan vervangen worden door citroen essence
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder = 8 gram
  • Extra nodig: springvorm 20 cm Ø poedersuiker om mee te bestuiven

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Meng de bakpoeder met de bloem.
  • Roer in een grote kom de Griekse yoghurt, basterdsuiker, zonnebloemolie, zout, sinaasappel essence en eieren door elkaar.
  • Zeef de bloem er boven en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de vorm in de oven.
  • Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar. (Een prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
  • Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
  • Bestuif voor het serveren de cake met poedersuiker.
  • Bewaar de cake afgedekt in de koelkast.

Nutrition

Serving: 8gCalories: 320kcalCarbohydrates: 51gProtein: 8.4gFat: 9.7gSaturated Fat: 1.7gPolyunsaturated Fat: 8gCholesterol: 43mgSodium: 177mgFiber: 0.9gSugar: 26.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept yoghurt cake
Es' Factory
Gepost op
2015-09-16
Voorbereidingstijd
0H10
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
0H55M
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 166 Review(s)


44 Reacties

« Chocolade Amarula truffels recept
Sarah of Abraham koek zelf maken recept »

Reacties

  1. Es zegt

    01/03/2018 om 18:09

    Jij bedankt voor je leuke reactie! Veel plezier ermee! 🤗

  2. Tina zegt

    01/03/2018 om 17:39

    Heel erg bedankt voor je recept. De foto’s zien er al erg lekker uit. Zal ik direct in het weekend bakken 🙂

  3. Es zegt

    28/01/2018 om 12:58

    Hi Monique,
    Jammer dat hij niet zo goed gerezen is… 😞 En dank voor de tip! Ik zal het in grammen erbij zetten!
    Fijne zondag nog!
    Groetjes,
    Esmée

  4. Monique Holslag zegt

    28/01/2018 om 12:56

    Hi Esmee, zojuist een yoghurt cake gebakken met almhof walnoten honing Griekse yoghurt gemaakt.
    Helaas niet goed gerezen dus een beetje mislukt. Zal er de volgende kee wat meer bakpoeder bij doen. Misschien is t handiger als je erbij zet hoeveel gram bakpoeder je moet gebruiken, want iedereen heeft een andere maat van theelepels!

    Groetjes
    Monique Holslag

  5. Es zegt

    28/01/2018 om 11:49

    Wat een leuke variatie! Ik ben benieuwd hoe het is geworden!

  6. Monique Holslag zegt

    28/01/2018 om 11:19

    Hallo Esmee, leuke recepten! Ik had van Almhof de Griekse yoghurt met walnoten en honing in de koelkast staan, en daar heb ik nu een cake van in de oven staan!
    Ik laat t weten hoe diemis geworden!
    Groetjes Monique Holslag

  7. Es zegt

    17/01/2018 om 10:29

    Hi Deborah,
    Dank voor je positieve reactie en je tip van de schil van limoen!
    🤗
    En met poedersuiker ziet het er net weer iets feestelijker uit he?

  8. Deborah zegt

    17/01/2018 om 10:27

    5 sterren
    Perfecte textuur: luchtig maar toch ook compact en ‘stevig’. Ik heb de sinaasappel essence vervangen door rasp van de schil van 1 limoen, en ook het sap van de limoen toegevoegd.

    45 minuten bakken en hij was perfect gaar. Ook de poedersuiker erover is een goede tip, dat voegt echt iets toe.

    Het wegen en mixen van de ingredienten die ik toch in huis had duurde iets van 5 minuten, dus hij was zo gemaakt!
    Deze ga ik vaker maken 🙂

  9. Es zegt

    13/08/2017 om 14:32

    Hoi Larissa,
    Wat een tegenvaller! 🙁
    Ik heb geen idee wat er mis is gegaan. Ik hoor het namelijk meer dat hij niet gaat wordt. Maar ik hoor ook veel mensen waarbij het prima is gegaan. Dat maakt het voor mij heel lastig om in te zien wat er mis gaat bij de mislukte baksels….

  10. Larissa zegt

    13/08/2017 om 14:29

    Hoi, het huis ruikt heerlijk maar cake is een soort platte spons geworden 🙁 Heb mij exact aan de receptuur gehouden maar jammer genoeg niet gelukt. Heb wel stukje geproefd smaak was wel goed. Ik bak zeer regelmatig er mislukt zeer weinig snap er niets van. Niet te lang gemixt niet te lang in oven juiste receptuur en maat bakblik juiste temperatuur. Wat is er misgegaan?
    Ik had mij zo op de cake verheugd
    Groet Larissa

  11. Es zegt

    15/05/2017 om 14:04

    Dankjewel voor je reactie en veel plezier met het recept!

  12. Loony zegt

    02/05/2017 om 10:35

    Ik wil niet veel zeggen
    maar deze Cake is echt een aanrader
    ik hoop dat zij meer van dat Lekkers maakt zonder suiker en boter

  13. Es zegt

    09/03/2017 om 13:40

    Hi Petra,
    Wat een goed idee! Dankjewel voor je reactie en tip!

  14. Petra zegt

    09/03/2017 om 12:28

    Vandaag deze cake gemaakt. Maar ik heb aardbeienjoghurt gebruikt.
    In één woord GEWELDIG.
    Het recept heb ik gelijk bewaard.
    Dankjewel voor het delen.

  15. Es zegt

    06/03/2017 om 22:05

    Dat vind ik echt leuk om te horen! Geniet ervan!
    Liefs Es!

  16. Margot zegt

    06/03/2017 om 20:56

    Het is gelukt, dank voor je advies!
    Ook de geraspte schil heb ik eraan toe gevoegd…

    Nu genieten van een heerlijk taartje 🙂

    Groetjes,

    Margot

  17. Es zegt

    06/03/2017 om 18:40

    Hi Debbie,
    Dat is altijd balen wanneer het dan niet wordt wat het zou moeten zijn…..
    Wat ik kan bedenken is dat je te lang roert. Dan vormen zich gluten en wordt het deeg ’taai’. Minder lang roeren en eventueel 1 theelepel extra bakpoeder gebruiken.
    Laat je weten of het heeft geholpen?

  18. Es zegt

    06/03/2017 om 18:35

    Hi Margot,
    Wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over de cake.
    Ik zou de (flink) ingekookte sinaasappelsap mengen met de yoghurt. Dus een deel van de yoghurt vervangen door het sap. Niet al te veel. En voor extra smaak zou je de rasp (zest) van de sinaasappel schil kunnen toevoegen.
    Succes!

  19. DebbieS zegt

    06/03/2017 om 12:36

    Hallo Es,
    Ik heb nu voor de tweede keer deze cake gebakken maar hij blijft steeds plat en niet luchtig….wel lekker gelukkig.
    Wat kan ik fout gedaan hebben?

  20. Margot zegt

    06/03/2017 om 11:57

    Hoi, deze cake is erg lekker, ik wil de volgende keer alleen ingekookte sinaasappelsap erbij doen (en dan geen essence), zodat de sinaasappelsmaak helemaal tot z’n recht komt. Verder wil ik het liefst niets weglaten. Weet u of dit mogelijk is en hoeveel ingekookte sinaasappelsap ik er bij kan doen dan, zodat de verhoudingen wel kloppen?

    Groetjes,

    Margot

  21. Es zegt

    24/01/2017 om 17:09

    Deze cake is echt al duizenden keren opgeslagen. Het is gewoon een makkelijk en fijn recept. Je kunt er ook appel door doen. Maakt hem nog frisser.
    En ja, het klopt dat die comments niet goed uitgelijnd worden. Ik wil dat al een tijd fixen, maar ja, tijd. Ik heb gewoon niet genoeg tijd! Maar evengoed dank voor de melding!

  22. Ohmydish zegt

    23/01/2017 om 11:08

    Deze yoghurt cake ziet er heerlijk zacht en sponsachtig uit, heerlijk! (overigens lijken de comments niet goed uit te lijnen op je site, alles is maar 1 woord breed)

  23. Es zegt

    12/01/2017 om 19:08

    Hi Eef,
    Wat klinkt dat goed zeg! En dank voor je reactie en leuke tip! Dat ga ik zelf ook eens proberen!

  24. Eef zegt

    12/01/2017 om 19:07

    Hoi Es,

    Bedankt voor dit recept, de eerste keer dat ik een cake heb gebakken met zuivel. Ik heb nl franse magere kwark gebruikt ipv griekse yoghurt, daarna heb ik het beslag in een laag pizzabakblik gedaan en halve peren erop gelegd, bestrooit met kaneel.
    ipv essence heb ik wat vers citroensap toegevoegd en hij ziet er fantastisch uit!!
    We moeten alleen nog even proeven…..maar het beloofd heel wat!

    Groetjes Eef

  25. Es zegt

    27/12/2016 om 18:15

    Hi Marie-Claire,
    Dank voor je compliment en veel plezier ermee!

  26. Marie-Claire zegt

    27/12/2016 om 15:07

    Bedankt van het lekker recept groetjes Marie-Claire

  27. Es zegt

    23/11/2016 om 13:29

    Hallo Anky,

    Dank je voor je reactie! Dat vind ik heel leuk om te lezen en te horen. Leuke tip ook met minder suiker en frambozenlikeur! En wat leuk om te weten dat mijn cake gewoon op de Canarische eilanden is gebakken!

    Ik heb ruim 800 recepten op mijn blog staan, eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat het onderdeel ‘Zoet, zoeter zoetst’ iets is achtergebleven, maar daar wordt op dit moment aan gewerkt!

    Hopelijk tot snel!

    Hartelijke groet,

    Esmée

  28. Anky zegt

    23/11/2016 om 12:53

    Bedankt voor dit lekkere recept. De yoghurt cake is heel goed gelukt. Heb alleen minder suiker en wat frambozrnlikeur erin gedaan met vanillesuiker. Ik woon op de Canarische eilanden. Als je nog meer van deze lekkere recepten hebt: graag.
    Anky

  29. Es zegt

    13/10/2016 om 09:29

    Dankjewel voor je compliment! En ook leuk dat je je variatie tips even laat weten! 🙂
    Es

  30. Lotte zegt

    10/10/2016 om 15:29

    Superlekker!!!! Heb hem nu 2 keer gemaakt en er de tweede keer stukjes appel door gedaan. Om de bovenkant wat knapperiger te maken heb ik er een beetje vanillesuiker op gestrooid.
    De cake is door de yoghurt heerlijk fris! Superrecept!!

  31. Es zegt

    14/05/2016 om 20:56

    Hi Gracina,
    Wat leuk om te horen! En bedankt voor je reactie. Vind het erg leuk dat je mij dat hebt laten weten!
    Fijn pinkster weekend!

  32. Gracina zegt

    14/05/2016 om 20:54

    Super lekker. Heb er cupcakes van gemaakt met citroen essence. Bedankt voor het recept.

  33. Simone zegt

    08/01/2016 om 03:45

    Hahahahaha! Ik krijg hele levendige visioenen bij dit verhaal… 🙂

  34. Es zegt

    15/12/2015 om 17:28

    Hi Soraya,

    Magere yoghurt kan ook wel. Alleen is die iets dunner. Ik zou dan iets minder gebruiken. Of je laat de yoghurt uitlekken in een schone theedoek. Laat je weten of het is gelukt?
    Succes en dank voor je reactie!

  35. soraya zegt

    15/12/2015 om 17:06

    Moet het perse Griekse joghurt zijn?? Heb altijd magere yoghurt in de kast! Is dat ook een optie?

    Mvg

  36. Es zegt

    01/10/2015 om 12:58

    Ah! Gelukkig dat je blijft bakken! En nogmaals sorry. Soms zie ik wel eens iets over het hoofd, heb geen eindredactie…. Ik doe altijd mijn best maar zul je net zien dat dit gebeurd….
    En dankjewel voor het reageren, dat waardeer ik zeer!

  37. Atie zegt

    01/10/2015 om 11:18

    Ahh dat verklaart het wel dan 🙂 En ik blijf zeker bakken, je leert meer van mislukkingen dan van successen toch?

  38. Es zegt

    30/09/2015 om 16:30

    Oh my… Dat is niet leuk. Vooral niet wanneer je hebt zitten wachten tot er iets lekkers uit de oven komt…
    Niet luchtig, ik ben bang dat dat mijn schuld is, volgens mij ben ik de bakpoeder vergeten te melden… Waarvoor mijn oprechte excuus!
    En niet zoet, dat kan wel kloppen, hij is zeker niet zoet. Dus voor een zoete variant zou een ander recept geschikter zijn.
    Ik hoop dat het je niet gedemotiveerd bent om nog eens iets te gaan bakken!

  39. Atie zegt

    30/09/2015 om 16:16

    Ik heb hem gemaakt, en hij was vreselijk….niet zoet en niet luchtig.
    (Ik ben ook gen bakwonder)
    Wat kan er verkeerd zijn gegaan? Qua textuur was het net boterkoek. Alleen dan vies.

  40. Es zegt

    17/09/2015 om 13:25

    Ssst! Zo gaat dat nu altijd hier! hahahaha
    En die cake is ook lekker. Fris en niet droog! 🙂

  41. Martine - Duizenden1dag zegt

    16/09/2015 om 07:30

    Ha ha ha, ik zie het helemaal voor me. En die cake lijkt me heerlijk.

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 37 ~ Es' Factory schreef:
    11/09/2016 om 07:01

    […] Ik heb het hier over ‘de Yoghurt Cake‘. […]

  2. Tarta de yogur Casera muy Fácil | Fiestas y Cumples schreef:
    15/02/2016 om 12:05

    […] Foto: Es Factory […]

  3. Recept yoghurt cake recipe | Top Yummy Cakes schreef:
    12/01/2016 om 18:44

    […] Get the recipe […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}