• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Recept yoghurt cake

Budget Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept yoghurt cake

78.7k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

*onderstaande verhaal is niet, ik herhaal: níet, op waarheid gebaseerd*

Stel: Je hebt vind iemand leuk en je bent voorzichtig aan het daten geslagen. Het is allemaal nog zo pril dat je nog niet van plan bent om hem aan je ouders voor te stellen.

Dus zeer omslachtig worden de dates gepland. Sta je al bij de voordeur voordat de bel ingedrukt kan worden. En roep je snel “tot vanavond”.

En dan gaat het mis….

Date blijkt een kwartier eerder te komen.
Ouders verwachten bezoek. En ondertussen komt je opa ook nog onverwacht langs.
En opa besluit wel even in de tuin te gaan zitten. Want de bel gaat en je ouders verwachten ‘dat bezoek’.

En dan blijkt het ‘de date’ te zijn… Die ongemakkelijk door je moeder binnengelaten wordt. Je moeder die ook nog eens in haar allermalste kleding rondloopt omdat het zo warm is.

Hij stelt zich netjes voor. Moeder rent naar de keuken voor een handdoek, want hij blijkt allergisch te zijn voor katten. Dan wil ‘de date’ en zijn handen wassen. In de keuken, waar heel onhandig net niks is opgeruimd…
En dan spot hij ‘nog een meneer’ in de tuin (opa).
Heel even lijkt het erop alsof wij opa hebben verstopt voor de buitenwereld….

En dan kom je maar naar beneden en doet net alsof er niks aan de hand is. Dat het de normaalste zaak is dat wij opa verstoppen, het aanrecht een puinhoop is en dat je moeder altijd in zo’n flubber-broek met olifanten rondloopt.

Enfin.

Cake. Maar dan met minder calorieën. Daar houdt dochter tegenwoordig van. En hij was echt prima. Misschien nog wel beter dan ‘de echte’.

Recept yoghurt cake

Recept yoghurt cake

5.0 from 1 reviews
Recept yoghurt cake
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
10 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
50 minuten
 
Een cake gemaakt met yoghurt in plaats van boter. Luchtig en snel gemaakt. Vervang voor een andere smaak de sinaasappel essence door een smaak naar eigen keus.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Hollandse
Serves: 1 cake
Wat ik heb gebruikt:
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel sinaasappel essence (kan vervangen worden door citroen essence)
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder (= 8 gram)
  • Extra nodig: springvorm 20 cm Ø, poedersuiker om mee te bestuiven
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter.
  3. Meng de bakpoeder met de bloem.
  4. Roer in een grote kom de Griekse yoghurt, basterdsuiker, zonnebloemolie, zout, sinaasappel essence en eieren door elkaar.
  5. Zeef de bloem er boven en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.
  6. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de vorm in de oven.
  8. Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar. (Een prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
  9. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
  10. Bestuif voor het serveren de cake met poedersuiker.
  11. Bewaar de cake afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarde
Serving size: 8 porties Calorieën:: 320 Vet: 9,7 gr Verzadigd: 1,7 gr Onverzadigd: 8 gr Transvetten: 0 gr Koolhydraten: 51 gr Suiker: 26,7 gr Sodium: 177 mg Vezels: 0,9 gr Eiwit: 8,4 gr Cholesterol: 43 mg
3.5.3226

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Recept peren amandel cake
    Recept peren amandel cake
  • Recept veganistische mayonaise
    Recept veganistische mayonaise
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept yoghurt cake
Es' Factory
Gepost op
2015-09-16
Voorbereidingstijd
0H10
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
0H55M
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 164 Review(s)
78.7k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


44 Reacties

« Chocolade Amarula truffels recept
Sarah of Abraham koek zelf maken recept »

Reacties

  1. Es zegt

    01/03/2018 om 18:09

    Jij bedankt voor je leuke reactie! Veel plezier ermee! 🤗

  2. Tina zegt

    01/03/2018 om 17:39

    Heel erg bedankt voor je recept. De foto’s zien er al erg lekker uit. Zal ik direct in het weekend bakken 🙂

  3. Es zegt

    28/01/2018 om 12:58

    Hi Monique,
    Jammer dat hij niet zo goed gerezen is… 😞 En dank voor de tip! Ik zal het in grammen erbij zetten!
    Fijne zondag nog!
    Groetjes,
    Esmée

  4. Monique Holslag zegt

    28/01/2018 om 12:56

    Hi Esmee, zojuist een yoghurt cake gebakken met almhof walnoten honing Griekse yoghurt gemaakt.
    Helaas niet goed gerezen dus een beetje mislukt. Zal er de volgende kee wat meer bakpoeder bij doen. Misschien is t handiger als je erbij zet hoeveel gram bakpoeder je moet gebruiken, want iedereen heeft een andere maat van theelepels!

    Groetjes
    Monique Holslag

  5. Es zegt

    28/01/2018 om 11:49

    Wat een leuke variatie! Ik ben benieuwd hoe het is geworden!

  6. Monique Holslag zegt

    28/01/2018 om 11:19

    Hallo Esmee, leuke recepten! Ik had van Almhof de Griekse yoghurt met walnoten en honing in de koelkast staan, en daar heb ik nu een cake van in de oven staan!
    Ik laat t weten hoe diemis geworden!
    Groetjes Monique Holslag

  7. Es zegt

    17/01/2018 om 10:29

    Hi Deborah,
    Dank voor je positieve reactie en je tip van de schil van limoen!
    🤗
    En met poedersuiker ziet het er net weer iets feestelijker uit he?

  8. Deborah zegt

    17/01/2018 om 10:27

    Perfecte textuur: luchtig maar toch ook compact en ‘stevig’. Ik heb de sinaasappel essence vervangen door rasp van de schil van 1 limoen, en ook het sap van de limoen toegevoegd.

    45 minuten bakken en hij was perfect gaar. Ook de poedersuiker erover is een goede tip, dat voegt echt iets toe.

    Het wegen en mixen van de ingredienten die ik toch in huis had duurde iets van 5 minuten, dus hij was zo gemaakt!
    Deze ga ik vaker maken 🙂

  9. Es zegt

    13/08/2017 om 14:32

    Hoi Larissa,
    Wat een tegenvaller! 🙁
    Ik heb geen idee wat er mis is gegaan. Ik hoor het namelijk meer dat hij niet gaat wordt. Maar ik hoor ook veel mensen waarbij het prima is gegaan. Dat maakt het voor mij heel lastig om in te zien wat er mis gaat bij de mislukte baksels….

  10. Larissa zegt

    13/08/2017 om 14:29

    Hoi, het huis ruikt heerlijk maar cake is een soort platte spons geworden 🙁 Heb mij exact aan de receptuur gehouden maar jammer genoeg niet gelukt. Heb wel stukje geproefd smaak was wel goed. Ik bak zeer regelmatig er mislukt zeer weinig snap er niets van. Niet te lang gemixt niet te lang in oven juiste receptuur en maat bakblik juiste temperatuur. Wat is er misgegaan?
    Ik had mij zo op de cake verheugd
    Groet Larissa

  11. Es zegt

    15/05/2017 om 14:04

    Dankjewel voor je reactie en veel plezier met het recept!

  12. Loony zegt

    02/05/2017 om 10:35

    Ik wil niet veel zeggen
    maar deze Cake is echt een aanrader
    ik hoop dat zij meer van dat Lekkers maakt zonder suiker en boter

  13. Es zegt

    09/03/2017 om 13:40

    Hi Petra,
    Wat een goed idee! Dankjewel voor je reactie en tip!

  14. Petra zegt

    09/03/2017 om 12:28

    Vandaag deze cake gemaakt. Maar ik heb aardbeienjoghurt gebruikt.
    In één woord GEWELDIG.
    Het recept heb ik gelijk bewaard.
    Dankjewel voor het delen.

  15. Es zegt

    06/03/2017 om 22:05

    Dat vind ik echt leuk om te horen! Geniet ervan!
    Liefs Es!

  16. Margot zegt

    06/03/2017 om 20:56

    Het is gelukt, dank voor je advies!
    Ook de geraspte schil heb ik eraan toe gevoegd…

    Nu genieten van een heerlijk taartje 🙂

    Groetjes,

    Margot

  17. Es zegt

    06/03/2017 om 18:40

    Hi Debbie,
    Dat is altijd balen wanneer het dan niet wordt wat het zou moeten zijn…..
    Wat ik kan bedenken is dat je te lang roert. Dan vormen zich gluten en wordt het deeg ‘taai’. Minder lang roeren en eventueel 1 theelepel extra bakpoeder gebruiken.
    Laat je weten of het heeft geholpen?

  18. Es zegt

    06/03/2017 om 18:35

    Hi Margot,
    Wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over de cake.
    Ik zou de (flink) ingekookte sinaasappelsap mengen met de yoghurt. Dus een deel van de yoghurt vervangen door het sap. Niet al te veel. En voor extra smaak zou je de rasp (zest) van de sinaasappel schil kunnen toevoegen.
    Succes!

  19. DebbieS zegt

    06/03/2017 om 12:36

    Hallo Es,
    Ik heb nu voor de tweede keer deze cake gebakken maar hij blijft steeds plat en niet luchtig….wel lekker gelukkig.
    Wat kan ik fout gedaan hebben?

  20. Margot zegt

    06/03/2017 om 11:57

    Hoi, deze cake is erg lekker, ik wil de volgende keer alleen ingekookte sinaasappelsap erbij doen (en dan geen essence), zodat de sinaasappelsmaak helemaal tot z’n recht komt. Verder wil ik het liefst niets weglaten. Weet u of dit mogelijk is en hoeveel ingekookte sinaasappelsap ik er bij kan doen dan, zodat de verhoudingen wel kloppen?

    Groetjes,

    Margot

  21. Es zegt

    24/01/2017 om 17:09

    Deze cake is echt al duizenden keren opgeslagen. Het is gewoon een makkelijk en fijn recept. Je kunt er ook appel door doen. Maakt hem nog frisser.
    En ja, het klopt dat die comments niet goed uitgelijnd worden. Ik wil dat al een tijd fixen, maar ja, tijd. Ik heb gewoon niet genoeg tijd! Maar evengoed dank voor de melding!

  22. Ohmydish zegt

    23/01/2017 om 11:08

    Deze yoghurt cake ziet er heerlijk zacht en sponsachtig uit, heerlijk! (overigens lijken de comments niet goed uit te lijnen op je site, alles is maar 1 woord breed)

  23. Es zegt

    12/01/2017 om 19:08

    Hi Eef,
    Wat klinkt dat goed zeg! En dank voor je reactie en leuke tip! Dat ga ik zelf ook eens proberen!

  24. Eef zegt

    12/01/2017 om 19:07

    Hoi Es,

    Bedankt voor dit recept, de eerste keer dat ik een cake heb gebakken met zuivel. Ik heb nl franse magere kwark gebruikt ipv griekse yoghurt, daarna heb ik het beslag in een laag pizzabakblik gedaan en halve peren erop gelegd, bestrooit met kaneel.
    ipv essence heb ik wat vers citroensap toegevoegd en hij ziet er fantastisch uit!!
    We moeten alleen nog even proeven…..maar het beloofd heel wat!

    Groetjes Eef

  25. Es zegt

    27/12/2016 om 18:15

    Hi Marie-Claire,
    Dank voor je compliment en veel plezier ermee!

  26. Marie-Claire zegt

    27/12/2016 om 15:07

    Bedankt van het lekker recept groetjes Marie-Claire

  27. Es zegt

    23/11/2016 om 13:29

    Hallo Anky,

    Dank je voor je reactie! Dat vind ik heel leuk om te lezen en te horen. Leuke tip ook met minder suiker en frambozenlikeur! En wat leuk om te weten dat mijn cake gewoon op de Canarische eilanden is gebakken!

    Ik heb ruim 800 recepten op mijn blog staan, eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat het onderdeel ‘Zoet, zoeter zoetst’ iets is achtergebleven, maar daar wordt op dit moment aan gewerkt!

    Hopelijk tot snel!

    Hartelijke groet,

    Esmée

  28. Anky zegt

    23/11/2016 om 12:53

    Bedankt voor dit lekkere recept. De yoghurt cake is heel goed gelukt. Heb alleen minder suiker en wat frambozrnlikeur erin gedaan met vanillesuiker. Ik woon op de Canarische eilanden. Als je nog meer van deze lekkere recepten hebt: graag.
    Anky

  29. Es zegt

    13/10/2016 om 09:29

    Dankjewel voor je compliment! En ook leuk dat je je variatie tips even laat weten! 🙂
    Es

  30. Lotte zegt

    10/10/2016 om 15:29

    Superlekker!!!! Heb hem nu 2 keer gemaakt en er de tweede keer stukjes appel door gedaan. Om de bovenkant wat knapperiger te maken heb ik er een beetje vanillesuiker op gestrooid.
    De cake is door de yoghurt heerlijk fris! Superrecept!!

  31. Es zegt

    14/05/2016 om 20:56

    Hi Gracina,
    Wat leuk om te horen! En bedankt voor je reactie. Vind het erg leuk dat je mij dat hebt laten weten!
    Fijn pinkster weekend!

  32. Gracina zegt

    14/05/2016 om 20:54

    Super lekker. Heb er cupcakes van gemaakt met citroen essence. Bedankt voor het recept.

  33. Simone zegt

    08/01/2016 om 03:45

    Hahahahaha! Ik krijg hele levendige visioenen bij dit verhaal… 🙂

  34. Es zegt

    15/12/2015 om 17:28

    Hi Soraya,

    Magere yoghurt kan ook wel. Alleen is die iets dunner. Ik zou dan iets minder gebruiken. Of je laat de yoghurt uitlekken in een schone theedoek. Laat je weten of het is gelukt?
    Succes en dank voor je reactie!

  35. soraya zegt

    15/12/2015 om 17:06

    Moet het perse Griekse joghurt zijn?? Heb altijd magere yoghurt in de kast! Is dat ook een optie?

    Mvg

  36. Es zegt

    01/10/2015 om 12:58

    Ah! Gelukkig dat je blijft bakken! En nogmaals sorry. Soms zie ik wel eens iets over het hoofd, heb geen eindredactie…. Ik doe altijd mijn best maar zul je net zien dat dit gebeurd….
    En dankjewel voor het reageren, dat waardeer ik zeer!

  37. Atie zegt

    01/10/2015 om 11:18

    Ahh dat verklaart het wel dan 🙂 En ik blijf zeker bakken, je leert meer van mislukkingen dan van successen toch?

  38. Es zegt

    30/09/2015 om 16:30

    Oh my… Dat is niet leuk. Vooral niet wanneer je hebt zitten wachten tot er iets lekkers uit de oven komt…
    Niet luchtig, ik ben bang dat dat mijn schuld is, volgens mij ben ik de bakpoeder vergeten te melden… Waarvoor mijn oprechte excuus!
    En niet zoet, dat kan wel kloppen, hij is zeker niet zoet. Dus voor een zoete variant zou een ander recept geschikter zijn.
    Ik hoop dat het je niet gedemotiveerd bent om nog eens iets te gaan bakken!

  39. Atie zegt

    30/09/2015 om 16:16

    Ik heb hem gemaakt, en hij was vreselijk….niet zoet en niet luchtig.
    (Ik ben ook gen bakwonder)
    Wat kan er verkeerd zijn gegaan? Qua textuur was het net boterkoek. Alleen dan vies.

  40. Es zegt

    17/09/2015 om 13:25

    Ssst! Zo gaat dat nu altijd hier! hahahaha
    En die cake is ook lekker. Fris en niet droog! 🙂

  41. Martine - Duizenden1dag zegt

    16/09/2015 om 07:30

    Ha ha ha, ik zie het helemaal voor me. En die cake lijkt me heerlijk.

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 37 ~ Es' Factory schreef:
    11/09/2016 om 07:01

    […] Ik heb het hier over ‘de Yoghurt Cake‘. […]

  2. Tarta de yogur Casera muy Fácil | Fiestas y Cumples schreef:
    15/02/2016 om 12:05

    […] Foto: Es Factory […]

  3. Recept yoghurt cake recipe | Top Yummy Cakes schreef:
    12/01/2016 om 18:44

    […] Get the recipe […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.