Misschien vind ik dat nog wel de leukste recepten. Fastfood, maar dan gewoon thuis gemaakt. In veel gevallen is succes verzekerd! Hier worden ze in ieder geval blij van een hamburger, kipnuggets of een broodje shoarma.
Soms stop ik sla in het broodje. Of bak er nog wat champignons bij. Of uien, is ook een goede combinatie. Verder doe ik er altijd tzatziki bij in plaats van knoflooksaus.
Waarom?
Nou daar zit dan weer komkommer in. En dat is extra meegenomen groenten!
Ik maak altijd zelf mijn pita’s, maar geen tijd? Neem dan een Turks brood. Dat is zachter dan de pita broodjes uit plastic. En mocht er wel tijd zijn, maak dan meer broodjes en vries ze in. Dat gaat prima. Zelfs het deeg invriezen kan. Laat het dan rustig ontdooien. Eenmaal op kamertemperatuur kunnen ze zo de oven in.
Wat betreft de kruidenmix: pas de hoeveelheid aan aan je eigen smaak. Wij houden van gekruid, maar begin gerust met een theelepel en pas het aan nadat je het geproefd hebt.
Verder serveer ik er altijd sriracha saus bij. Ik wil nog steeds eens die hete (uien?) saus maken die je bij de shoarmatent te verkrijgen is. Maar ik ben er al in geen jaren meer geweest… Misschien moet ik dan toch nog maar eens er naar toe. Alleen al om weer te proeven hoe die ook al weer smaakte. In mijn herinnering was hij ook vooral heel zout?
Enfin.
Hieronder het recept!
Broodje shoarma met kip recept
- 600 gram kipdijvlees, in reepjes gesneden
- ongeveer ¼ deel van deze kruidenmix of uit de winkel
- beetje olie om in te bakken
- pita broodjes, zelf gemaakt zoals dit recept of uit de winkel
- tzatziki (met of zonder munt) of knoflooksaus
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Voeg de reepjes kip en de kruidenmix toe.
- Bak de kip op hoog vuur tot hij bruin en gaar is.
- Vul de broodjes met de kip.
- Serveer direct met tzatziki (of knoflooksaus) en een salade.
Â
Â






Geef een reactie