• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Custard amandelspijs vijgen taart recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Zoet, zoeter, zoetst

Custard amandelspijs vijgen taart recept

Deze taart maakte ik samen met Simone. En het stuk dat ik meenam naar huis was op voordat ik er erg in had.

Die spijs maakt hem echt al ‘herfstig’. En de vijgen doen nog heel even aan de zomer denken.

Gekoeld uit de koelkast vond ik hem het lekkerst!

Custard amandelspijs vijgen taart recept

Custard amandelspijs vijgen taart recept

Dit heb ik gebruikt (1 grote taart):

Voor het deeg:

  • 55 gram suiker
  • 310 gr bloem
  • 225 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 el ijskoud water (net genoeg om het een samenhangend deeg van te maken)
  • 1 ei, losgeklopt

Voor de custard:

  • 300 milliliter melk
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • beetje zout

Extra: 200 gram amandelspijs (in kleine stukjes gesneden) en stuk of 4 vijgen. Maar ander steenfruit kan ook heel goed in deze taart.

Zo maak ik het:

  1. Maak het deeg ruim van te voren. Het moet minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Meng de bloem met de suiker. En doe er het zout bij.
  3. Snij met twee messen (of doe het in een bakje met messen, van de staafmixer) de boter door de bloem en de suiker. Het moet op zand gaan lijken.
  4. Voeg dan beetje bij beetje het ijskoude water toe. Knijp dan snel met je handen het deeg tot een bal. Wikkel hem in vershoudfolie en leg het in de koelkast. (Minimaal 30 minuten)
  5. Maak ondertussen de custard:
  6. Doe een scheutje melk bij de maizena en roer het tot een glad papje.
  7. Schenk de rest van melk in een steelpan.
  8. Doe de eierdooiers bij de melk en roer alles met een garde glad.
  9. Voeg het maizena papje toe en roer goed door.
  10. Zet de pan op het vuur en laat de custard indikken. Roer wel steeds goed. Ook over de bodem.
  11. Laat de custard wat afkoelen.
  12. Taartbodem bakken:
  13. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  14. Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een bestoven werkvlak.
  15. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-4 millimeter.
  16. Bekleed de springvorm met het deeg. Je houdt deeg over, maar pak het in en bewaar het nog in de koelkast (3 dagen) of in de vriezer. Daar kun je later nog iets mee bakken.
  17. Neem een stuk bakpapier en leg dat op het deeg. Leg er nu blindbakvulling op. Ik gebruik een mengsel van oude bonen en rijst. Dat stop ik weer in een pot en gebruik dat altijd. Je kunt namelijk de rijst en de bonen niet meer eten!
  18. Bak de bodem 20 minuten in de oven gaar.
  19. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de blind bak vulling.
  20. Bestrijk de bodem met wat los geklopt ei en zet hem nog 10 minuten in de oven.
  21. Haal de taartbodem uit de oven.
  22. Taart maken:
  23. Zet de oven op 160 graden Celsius.
  24. Verdeel de spijs over de taartbodem en giet de custard erover.
  25. Leg de plakjes vijgen op de taart.
  26. Bak de taart nog 15 in de oven.
  27. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.

 

(Visited 68 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 41
Recept snel brood met baksoda »

Reacties

  1. Es zegt

    08/10/2015 om 15:17

    Jaaaa! Kom ik helpen opeten! Hahaha

  2. Simone zegt

    07/10/2015 om 08:35

    Ja wat was ie lekker he! 😉 Nog maar eens een keertje maken, want volgens mij heb ik nog een pakje marsepein liggen!

  3. Es zegt

    07/10/2015 om 07:16

    Dank voor je compliment! En je kunt hem ook maken met taartbodem plakjes uit de diepvries. Om mee te beginnen. Dat scheelt een hoop werk!

  4. Es zegt

    07/10/2015 om 07:15

    Dankjewel! Gewoon maken. In het weekend ofzo. En dan met thee, taart en Netflix op de bank! 😉

  5. Fleur Sophia zegt

    06/10/2015 om 19:30

    Jemig, wat ziet dit er heerlijk uit! Ik krijg meteen zin om dit te maken!

  6. kiki zegt

    06/10/2015 om 15:25

    wauw, wat ziet dat er lekker uit. helaas ben ik echt een kok, maar ja, wie weet, ooit?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}