Koekenbakster.
Dat ben ik nooit echt geweest. Maar afgelopen tijd heb ik toch heel veel zoete baksels gebakken.
Zomaar.
Uit het niets.
En ik deel het lekker veel uit. Dat vind ik leuk. Recepten moeten getest worden. Soms betekend dat dat ze twee keer gemaakt worden. Nou, ik en mijn gezin gaan echt niet 70 grote koeken eten. En daarna zeker ook nog een kruimelvlaai?
Natuurlijk eten we wel een stukje ervan. En deze is echt met recht goed gekeurd. Fris. Niet te zoet en echt ‘vlaaierig’. En niet moeilijk te maken. Het rijzen dan het deeg duurt misschien even.
Perzik kruimel vlaai recept

Perzik kruimel vlaai recept
Equipment
- een vlaaivorm of eventueel een springvorm + boter om in te vetten
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram bloem
- 3 gram gist
- 100 milliliter melk eventueel iets meer wanneer het deeg te droog is
- 30 gram boter Op kamertemperatuur
- 1 ei klein
- 3 gram zout
Voor de vulling:
- 410 gram perziken uit blik (ik had een groot blik en vroor de rest in)
- 170 gram gelei suiker speciaal
Voor de kruimellaag:
- 150 gram bloem
- 115 gram suiker
- 100 gram boter koud en in blokjes
Instructies
Bodem maken:
- Kneed van de bloem, gist, melk, boter, ei en zout een deeg. Het mag iets plakkerig zijn, maar niet te.
- Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af. Laat het deeg een half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Vulling maken:
- Pureer de perziken met de siroop met een staafmixer .
- Meng de geleisuiker door de perzikenpuree.
Kruimellaag maken:
- Wrijf in een andere kom de bloem, suiker en koude boter tot kruimels.
Vlaai maken:
- Vet de bakvorm goed in met ruim boter.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap die ruim de vorm kan bedekken. Beter iets te ruim dan te krap. De rand kan weer terug gevouwen worden.
- Bekleed de bakvorm met de deeglap.
- Giet de perzikenpuree op het deeg.
- Verdeel de kruimels over de perzikenpuree.
- Vouw eventueel overhangend deeg weer terug de vorm in.
- Zet de vlaai in de oven.
- Bak de vlaai gaar en goudbruin in ongeveer 25 tot 30 minuten.
- Laat de vlaai compleet afkoelen voor serveren.
Klik op de links voor een vlaaivorm of eventueel een springvorm + boter om in te vetten
Nee, dat heb ik bij deze niet gedaan Michelle. 🙂 Maar je kunt het gerust doen als je er niet zeker van bent. Veel plezier met het recept!
Hoihoi!
Dit recept lijkt me geweldig, ik vraag me alleen af of je paneermeel hebt gebruikt alvorens de perzikenvulling op het deeg te gieten.
Hoor het graag! Groetjes Michelle
Hoi Inne,
Ik gebruik altijd de gedroogde variant.
Groetjes,
Es
Hoi!
De gist, is de verse of gedroogde?
Groetjes,
Inne