Wanneer Simone en ik koken maken we van alles. Ik vond deze salade weer. Eigenlijk geen wereldschokkend gerecht, maar ik vermoed dat we gewoon allebei zin hierin hadden. Voor de lunch.
Het is zo in elkaar geflanst zeg maar. Heerlijk op een luie zondag aan tafel met wat tijdschriften. Eventueel ook voor de warme maaltijd. Serveer er dan wat brood of gebakken aardappelen of rijst bij.
Oh. En ik hou er gerust ook weer over op hoor, maar heeft u mijn app al gezien? Hij is gratis te downloaden in de appstore! Hier is de link. (Alleen nog voor IOS)
Pittige biefstuk ei salade
Nodig (2 pers.):
- 150 gram biefstuk
- boter om in te bakken
- 2 eieren (klein), gekookt en in vier partjes gesneden
- halve krop sla, bladeren los gehaald en gewassen
- 3 tomaten, in plakjes gesneden
- 1/2 rode ui, in smalle halve ringen gesneden
- 2 lente ui, in ringen gesneden
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes gesneden
Voor de dressing:
- 125 milliliter limoensap
- 60 milliliter vissaus
- 2 theelepels suiker
- 1 rode peper, fijngehakt (met of zonder zaadjes, naar smaak)
- 30 milliliter olijfolie
Zo maak ik het:
- Verhit een grillpan (of koekenpan) op hoog vuur.
- Voeg de boter toe en laat dit smelten.
- Zodra de boter bruin is de biefstuk in de pan leggen en aan allebei de kanten 2 tot 4 minuten bakken. (Minder wanneer ze iets medium mogen blijven, langer voor ‘well done’.)
- Haal de biefstuk uit de pan en wikkel hem in een stuk aluminiumfolie. Laat rusten.
- Schik de slabladeren op een schaal.
- Leg er de tomaat schijven en de rode ui op.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten. (Doe ze in een potje met deksel en schud krachtig)
- Haal de biefstuk uit het folie en snij deze in dunne reepjes.
- Schik de biefstuk reepjes over de salade.
- Strooi er de lente ui en de ringetjes peper over en leg de ei partjes erbij.
- Serveer direct.
- Geef de dressing er apart bij zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen.

Geef een antwoord