• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept lamsvlees pilav

Echt Eten Kerstrecepten Lamsvlees en Schapenvlees Rijst Wereldgerechten

Recept lamsvlees pilav

Vroeger vond ik dat allemaal maar raar. Kaneel in je warme eten. Kaneel paste in mijn beleving alleen in appeltaart en ok, speculaas. Tegenwoordig vind ik al die specerijen interessant. En ik vind dat het je eten dan weer een beetje spannend maakt. Want anders ben ik ook weer snel verveelt…

En die ene keer dat ik pilav heb gegeten was het met vruchten erin. En daar hou ik gewoon niet zo van. Warme vruchten in mijn warme eten… Maar deze was prima.

Recept lamsvlees pilav

Recept lamsvlees pilav

Dit heb ik gebruikt:

  • 6 tenen knoflook, grof gehakt
  • 6 kruidnagels
  • 10 kardemom pitten, platgeslagen met vijzel (of deegroller)
  • 2 stukjes kaneel
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 4 laurierbladeren
  • stukje gember (duim groot), in plakjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1,5 eetlepel zout
  • 700 gram lamsvlees, ik gebruikte schouder met bot

Later toevoegen:

  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 theelepels komijnzaad, gemalen
  • 3 groene Spaanse pepers, in ringen gesneden en eventueel ontdaan van zaadjes
  • 350 gram rijst
  • 4 eetlepels olie, om in te bakken
  • 300 gram (diepvries) doperwten

Zo maak ik het:

  • Doe alle (eerste) ingrediënten in een grote pan.
  • Schenk er 700 milliliter water op en breng het aan de kook.
  • Laat het vlees in ongeveer 1,5 uur gaar worden. Ligt een beetje aan welk gedeelte er is gebruikt.
  • Haal het vlees uit de pan wanneer het gaar is. Verwijder eventueel botjes en snijdt het vlees in stukjes.
  • Giet het overgebleven vocht door een zeef. Vang het vocht op in een maatbeker.
  • Vul de bouillon aan met water tot 750 milliliter.
  • Verwarm in een pan de olie.
  • Bak hierin de ui aan tot hij glazig ziet.
  • Voeg de komijn en Spaanse pepers toe en bak dit even mee.
  • Doe het vlees terug in de pan en giet de aangelengde bouillon erover.
  • Proef en breng eventueel op smaak met meer zout en of pepers.
  • Voeg de rijst toe en laat alles aan de kook komen.
  • Draai het vuur zacht zodra het kookt en leg het deksel erop.
  • Kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg een paar minuten voordat de rijst klaar is de doperwten toe.
  • Roer door en serveer direct.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept lamsvlees pilav
Gepost op
2015-10-13


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 42
Recept passievrucht pavlova »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}