Laatst kreeg ik een leuke mail van XD Design. Of ik met hun een samenwerking wilde doen. Na een kijkje op de site leek het me leuk. Want ze hebben fantastische spullen voor in de keuken. Ik heb een heel mooie rasp met een grote houten pepermolen besteld. En ook een activity tracker.
Het is geen geheim meer dat ik dol ben op allerlei gadgets. En zo’n tracker stond al heel lang op mijn lijstje. Iedere ochtend lees ik hem uit via de app op de mijn iPhone. De ene dag ben ik wat trotser op mijzelf dan de andere… Dat dan wel weer.
Afgelopen weekend was ik heel inactief.
Heel.
Ter compensatie: sommige dagen heb ik zeker meer dan 8000 stappen gemaakt. De benen kunnen niet altijd in beweging zijn zeg maar.
Enfin.
Deze pavlova was zo lekker. Iedere keer wanneer ik er naar kijk dan wil ik hem weer! Die passievrucht maakt het gewoon helemaal af. Een frisse tegenhanger voor het zoete van de meringue en zware van de slagroom. Hij is van te voren te maken. Bewaar hem dan in een luchtdichte doos, tot 3 dagen.
Recept passievrucht pavlova

Recept passievrucht pavlova
Ingrediënten
- 250 gram kristalsuiker
- 4 eiwitten
- mespunt zout
- 20 milliliter witte azijn
- 20 gram maizena
- 300 milliliter slagroom heel stevig opgeklopt
- 6 passievruchten
- Extra nodig: bakblik met vel bakpapier
Instructies
- Meng de maizena met de azijn in een klein kommetje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Klop in een andere kom de eiwitten met het zout stevig tot je er punten van kan trekken.
- Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf goed kloppen met de handmixer op de hoogste stand. Ga door tot alle suiker op is.
- Meng dat het azijn- maizena mengsel door de stijf geslagen eiwitten.
- Teken met een pen een rondje op het bakpapier. Ik doe dit met de ring van en springvorm.
- Spatel nu de eiwitten op het bakpapier in het getekende rondje.
- Maak de randen iets hoger dan het midden.
- Zet nu het bakblik met het eiwit in de oven en draai de temperatuur naar 100 graden Celsius.
- Laat de pavlova in ongeveer 2 uren gaar en droog worden.
- Draai dan de oven uit, maar laat de pavlova in de oven staan tot hij helemaal is afgekoeld.
- Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. Eventueel met iets suiker.
- Lepel de slagroom op de pavlova.
- Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de slagroom.
- Serveer direct.
Disclaimer: Ik kreeg de producten van het bedrijf. Alle meningen zijn die van mijzelf.
Je mag zoveel hapjes als je wilt hoor! hahaha
En eigenlijk vind ik pavlova altijd wel fotogeniek! Vooral met mooie kleurig fruit. 🙂
Jeetje wat is deze pavlova fotogeniek! Ik zal er zo een hapje van willen nemen <3