• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept passievrucht pavlova

Echt Eten Feestelijk Fruit Zoet, zoeter, zoetst

Recept passievrucht pavlova

23
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Laatst kreeg ik een leuke mail van XD Design. Of ik met hun een samenwerking wilde doen. Na een kijkje op de site leek het me leuk. Want ze hebben fantastische spullen voor in de keuken. Ik heb een heel mooie rasp met een grote houten pepermolen besteld. En ook een activity tracker.

Het is geen geheim meer dat ik dol ben op allerlei gadgets. En zo’n tracker stond al heel lang op mijn lijstje. Iedere ochtend lees ik hem uit via de app op de mijn iPhone. De ene dag ben ik wat trotser op mijzelf dan de andere… Dat dan wel weer.
Afgelopen weekend was ik heel inactief.
Heel.

Ter compensatie: sommige dagen heb ik zeker meer dan 8000 stappen gemaakt. De benen kunnen niet altijd in beweging zijn zeg maar.

Enfin.

Deze pavlova was zo lekker. Iedere keer wanneer ik er naar kijk dan wil ik hem weer! Die passievrucht maakt het gewoon helemaal af. Een frisse tegenhanger voor het zoete van de meringue en zware van de slagroom. Hij is van te voren te maken. Bewaar hem dan in een luchtdichte doos, tot 3 dagen.

Recept passievrucht pavlova

Recept passievrucht pavlova

Recept passievrucht pavlova
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
120 minuten
Totale tijd:
2 uren 15 minuten
 
Pavlova met passievruchten. Een heel fris nagerecht en niet moeilijk om te maken.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Engelse
Serves: 6 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 250 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • mespunt zout
  • 20 milliliter (witte) azijn
  • 20 gram maizena
  • 300 milliliter slagroom, heel stevig opgeklopt
  • 6 passievruchten
  • Extra nodig: bakblik met vel bakpapier
Zo maak ik het:
  1. Meng de maizena met de azijn in een klein kommetje.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Klop in een andere kom de eiwitten met het zout stevig tot je er punten van kan trekken.
  4. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf goed kloppen met de handmixer op de hoogste stand. Ga door tot alle suiker op is.
  5. Meng dat het azijn- maizena mengsel door de stijf geslagen eiwitten.
  6. Teken met een pen een rondje op het bakpapier. Ik doe dit met de ring van en springvorm.
  7. Spatel nu de eiwitten op het bakpapier in het getekende rondje.
  8. Maak de randen iets hoger dan het midden.
  9. Zet nu het bakblik met het eiwit in de oven en draai de temperatuur naar 100 graden Celsius.
  10. Laat de pavlova in ongeveer 2 uren gaar en droog worden.
  11. Draai dan de oven uit, maar laat de pavlova in de oven staan tot hij helemaal is afgekoeld.
  12. Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. Eventueel met iets suiker.
  13. Lepel de slagroom op de pavlova.
  14. Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de slagroom.
  15. Serveer direct.
3.5.3226

 

Disclaimer: Ik kreeg de producten van het bedrijf. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • 10 prachtige Italiaanse design keukens
    10 prachtige Italiaanse design keukens
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Recept peren amandel cake
    Recept peren amandel cake
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept passievrucht pavlova
Gepost op
2015-10-15
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H15M
23
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Recept lamsvlees pilav
Lifestyle event de Proefparade »

Reacties

  1. Es zegt

    16/10/2015 om 10:34

    Je mag zoveel hapjes als je wilt hoor! hahaha
    En eigenlijk vind ik pavlova altijd wel fotogeniek! Vooral met mooie kleurig fruit. 🙂

  2. Linda zegt

    15/10/2015 om 18:39

    Jeetje wat is deze pavlova fotogeniek! Ik zal er zo een hapje van willen nemen <3

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.