• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Recept snel brood met baksoda

BBQ Brood Echt Eten Kerstrecepten Lunch

Recept snel brood met baksoda

Simone en ik zijn weer helemaal los gegaan in de keuken. Brood, pavlova, bonen en ook nog een taart. En eigenlijk hebben we er dan nog niet genoeg van. Maar ja, ik moet toch weer een stukje in de trein en moet ik dan toch écht weg…

Dit brood is weer even anders dan het brood met baksoda dat al op mijn blog staat. Wel is het net zo snel klaar. Door het zuur van de karnemelk in combinatie met de baksoda krijg je ook een rijs. Anders dan met brood met gist. Daar wordt het deeg gekneed zodat er gluten gevormd worden. Dit brood is wat kruimiger. Daarom wordt het ook maar kort gekneed. Waar je in het andere brood gluten wilt, wil je dat hier niet.

Baksoda is te verkrijgen bij de supermarkt en bij toko’s. Officieel heet het natriumbicarbonaat. Het is echt iets anders dan bakpoeder. Daar zit namelijk het ‘zuur’ al in. Dit brood kan ook gemaakt worden met bakpoeder. Gebruik dan 2 theelepels. (Een uitgebreide uitleg van rijsmiddelen van Robin) Voor de Parmezaanse kaas kan ook heel goed oude geraspte kaas worden gebruikt.

Recept snel brood met baksoda

Recept snel brood met baksoda

Recept snel brood met baksoda

Es
Snel brood bakken kan met dit recept. In dit brood wordt geen gist gebruikt maar baksoda. In combinatie met karnemelk (zuur) rijst dit in de oven.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Brood bakken
Keuken Europees
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloem
  • 150 gr volkoren meel
  • 1 tl baking soda of 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas hou een beetje achter voor de bovenkant
  • 400 ml karnemelk
  • 2 uien in ringen gesneden en zachtjes gebakken in wat roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius
  • Meng de bloem, volkorenmeel, soda, zout en Parmezaanse kaas door elkaar in een grote kom.
  • Giet de karnemelk erbij en kneed alles vlug tot een deeg. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat karnemelk toe.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier en vorm er een brood van. Rond en ongeveer 3,5 centimeter dik.
  • Schuif het brood in de voorverwarmde oven.
  • Bak het brood nu 20 minuten.
  • Haal het brood even uit de oven.
  • Zet de temperatuur van de oven op 200 graden Celsius.
  • Bedek de bovenkant van het brood met de uien en het restje Parmezaanse kaas.
  • Doe het brood weer in de oven en bak het nog 10 tot 15 minuten tot hij gaar is.
  • Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept snel brood met baksoda
Es' Factory
Gepost op
2015-10-07
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H30
Totale tijd
0H45M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


4 Reacties

« Custard amandelspijs vijgen taart recept
Thermosmart mijn nieuwe gadget »

Reacties

  1. Es zegt

    14/04/2018 om 21:01

    Hoi Laura,
    Wat jammer dat het niet helemaal naar je zin was… 😞
    Bakken is áltijd lastig. Precies meten. Precieze temperatuur. En ja, dan ook nog smaak. Ik heb namelijk dól op parmezaanse kaas, dus kan het nooit genoeg…
    Misschien iets minder hoog en minder parmezaan? En vervang het voor ‘gewone kaas’. Ik ben wel blij met jouw reactie! Dank daarvoor!

  2. Laura zegt

    14/04/2018 om 20:57

    Het ziet er inderdaad heel lekker uit! Ik denk dat ik de mijne iets te hoog heb gelaten want hij was niet goed gaar. We vonden ook de parmezaanse kaas iets te overheersend, maar leuk idee.
    Groetjes Laura

  3. Es zegt

    03/09/2016 om 22:50

    Zo leuk om te horen!! Veel kook en bak plezier!

  4. connie zegt

    03/09/2016 om 22:12

    mmm ziet er lekker uit. Ik ga het zeker uit proberen. Ook de andere recepten zoals de hartige taart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}