Hortus Botanicus.
Ik ben ooit er geweest. Maar dan in Lissabon. Fantastisch vond ik het. Niet dat ik goed kon lezen wat er op de bordjes stond. Maar dat maakte me niets uit. Al die bijzondere planten en bomen vond ik op zich al fantastisch!
Enige tijd geleden lag er een uitnodiging in mijn digitale brievenbus. Een tour door de Hortus Botanicus in Amsterdam. Om een merk rijst onder de aandacht te brengen. Ik heb gelijk ja gezegd.
Rijst.
Favoriet hier.
Hortus Amsterdam?
Nog nooit geweest, maar al zo lang op mijn lijst!
Dus ging ik met dochter naar Amsterdam.
Tilda rijst in Hortus Botanicus

Zo ziet rijst eruit wanneer het nog aan de plant hangt.
We werden verwelkomd door het team van Tilda. Die vertelden waarom Tilda rijst kan garanderen dat het 100% basmati rijst is. Dat wordt getest met een DNA test. Voor de wet mag je basmati mengen met andere rijstsoorten, maar niet meer dan 5%. Dat doet Tilda dus niet.
Basmati betekend ‘de geurige’. Dat komt door een speciale molecuul die voor de specifieke geur zorgt. Dat werd ons allemaal uitgelegd door een bioloog die ons rondleidde door Hortus. (Ik ben dol op biologen, dat vind ik echt enige mensen! Zoveel weten van de natuur. En altijd zo enthousiast!)
Uiteindelijk kwamen dan ook aan bij de vlindertuin. Daar in de kast staan de rijstplanten. Gek hoor. Ik eet al heel mijn leven rijst. Maar zo’n plant had ik nog nooit van dichtbij gezien. Ik kan nu met een gerust hart deze wereld verlaten…
Na de rondleiding hebben we een heel, heel fijne lunch gehad. Met natuurlijk rijst. Dat Indo’s pindasaus niet op hun saté willen is de (blanda) kok vergeven. Want hij smaakte verder prima! Ondanks dat er van alles was, kozen wij toch gewoon voor witte rijst met groenten en saté.
Tilda rijst is gewoon te koop in de supermarkt. En ik vind de verpakkingen prachtig!
Disclaimer: Ik was daar op uitnodiging van PR bureau van Kroon op het Werk. Alle meningen zijn, zoals altijd, van mezelf.
Geef een reactie