• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Tilda rijst in Hortus Botanicus

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Tilda rijst in Hortus Botanicus

Hortus Botanicus.
Ik ben ooit er geweest. Maar dan in Lissabon. Fantastisch vond ik het. Niet dat ik goed kon lezen wat er op de bordjes stond. Maar dat maakte me niets uit. Al die bijzondere planten en bomen vond ik op zich al fantastisch!

Enige tijd geleden lag er een uitnodiging in mijn digitale brievenbus. Een tour door de Hortus Botanicus in Amsterdam. Om een merk rijst onder de aandacht te brengen. Ik heb gelijk ja gezegd.

Rijst.
Favoriet hier.
Hortus Amsterdam?
Nog nooit geweest, maar al zo lang op mijn lijst!

Dus ging ik met dochter naar Amsterdam.

Tilda rijst in Hortus Botanicus

Rijstplant

Zo ziet rijst eruit wanneer het nog aan de plant hangt.

We werden verwelkomd door het team van Tilda. Die vertelden waarom Tilda rijst kan garanderen dat het 100% basmati rijst is. Dat wordt getest met een DNA test. Voor de wet mag je basmati mengen met andere rijstsoorten, maar niet meer dan 5%. Dat doet Tilda dus niet.

Basmati betekend ‘de geurige’. Dat komt door een speciale molecuul die voor de specifieke geur zorgt. Dat werd ons allemaal uitgelegd door een bioloog die ons rondleidde door Hortus. (Ik ben dol op biologen, dat vind ik echt enige mensen! Zoveel weten van de natuur. En altijd zo enthousiast!)

Vlinder in de vlindertuin van Hortus

Uiteindelijk kwamen dan ook aan bij de vlindertuin. Daar in de kast staan de rijstplanten. Gek hoor. Ik eet al heel mijn leven rijst. Maar zo’n plant had ik nog nooit van dichtbij gezien. Ik kan nu met een gerust hart deze wereld verlaten…

Vlinder in de vlindertuin van Hortus

Na de rondleiding hebben we een heel, heel fijne lunch gehad. Met natuurlijk rijst. Dat Indo’s pindasaus niet op hun saté willen is de (blanda) kok vergeven. Want hij smaakte verder prima! Ondanks dat er van alles was, kozen wij toch gewoon voor witte rijst met groenten en saté.

Tilda rijst in Hortus Botanicus

Tilda rijst is gewoon te koop in de supermarkt. En ik vind de verpakkingen prachtig!

Disclaimer: Ik was daar op uitnodiging van PR bureau van Kroon op het Werk. Alle meningen zijn, zoals altijd, van mezelf.

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Perzik kruimel vlaai recept
Hartige zalm krab taart met Jangwon thee »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}