Langzaam aan komen er toch meer zoete baksel op mijn blog. Deze koekjes vielen bij velen in de smaak. Zeker omdat ik de eerste keer per ongeluk bruine basterdsuiker had gebruikt. Dat zag er niet zo leuk uit. Voor de smaak maakte het niets uit.
Ze moesten dus nog eens gebakken worden. Niemand vond het erg…..
De koekjes zijn een beetje aan de zachte kant wanneer ze uit de oven komen. Maar ze worden krokant wanneer ze afkoelen. Tot grote vreugde van dochter. Want die nam eentje die nog warm was. En dan zijn ze alleen een beetje taai….
De pecan noten kunnen ook vervangen worden door grof gehakte hazelnoten of walnoten. Rooster die dan van te voren even. Daar smaken ze beter van.
Chocolade pecan cranberry koekjes

Chocolade pecan cranberry koekjes
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 225 gram boter
- 100 gram kristalsuiker
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 200 gram chocolade puur, wit of melk, in kleine stukjes gehakt
- 75 gram gedroogde cranberry’s grof gehakt
- 75 gram pecan noten of andere noten, grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Klop de boter met de kristalsuiker, basterdsuiker en vanillesuiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop deze er goed door.
- Zeef en meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Meng nu met een spatel de bloem door het boter-suiker mengsel.
- Roer de chocolade stukjes, cranberry’s en pecan noten door het deeg.
- Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
- Maak balletjes van het deeg (ongeveer 60 gram per stuk) en leg die op het bakblik.
- Druk de balletjes deeg iets platter.
- Schuif het bakblik in de oven.
- Bak de koekjes in ongeveer 13 tot 18 minuten gaar.
- Alleen de randjes hoeven iets te kleuren.
- Niet al het deeg past in één keer op het bakblik. Dus bak de koekjes in 2 tot 4 rondes.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. Als dat lukt….
Hahahaha Ja, dan laat je die er gewoon uit. Dat kan gewoon. 🙂
Wat een mooie koekjes! Ik vind gedroogde cranberries echt heeeeeel vies, dus die zou ik eruit laten, maar verder…. MMMMM