• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Dadel cakejes met zoute karamel saus

Echt Eten Feestelijk Fruit Zoet, zoeter, zoetst

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Op de één of andere manier deden deze cakejes me denken aan speculaas. Door de dadels krijgen ze een heel kruidige, warme smaak. En ze zijn zo leuk klein. Ik vind dat altijd lekkerder eten.

En natuurlijk: met karamel wordt ook altijd alles beter. Ik vond persoonlijk het het lekkerst met de karamelsaus wanneer die nog een beetje warm is.

Ik denk dat ik ze ook maak voor het ‘het heerlijke avondje’ wanneer we Sinterklaas vieren. Want ze passen prima naast de kruidnoten en de pepernoten rotsjes.

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Dit heb ik gebruikt:

Voor de cakejes:

  • 250 gram dadels, zonder pit en in kleine stukje gehakt
  • 300 milliliter sinaasappelsap
  • 70 gram boter
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • extra boter voor het invetten van de muffin bakvorm

Voor de karamelsaus:

  • 150 milliliter slagroom
  • 40 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel grof zeezout

Zo maak ik het:

  • Schenk de sinaasappelsap in een pan en doe de dadels erbij.
  • Laat het sap aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Laat het 10 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur uit en voeg de boter en de baksoda toe aan de dadels. Let op! Het kan aardig schuimen! Goed blijven roeren.
  • Laat de dadels afkoelen tot ze lauw zijn. Dat duurt ongeveer een half uur.
  • Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de basterdsuiker en het zout. Roer goed door met een garde zodat er geen klontjes suiker in zitten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de holte van de muffin bakvorm ruim in met boter.
  • Voeg de eieren en de dadels toe aan het bloem mengsel.
  • Roer met een pollepel alles goed door. Niet te lang, het moet net gemengd zijn.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de cakejes in ongeveer 30 minuten gaar. Een sateprikker moet er schoon uitkomen nadat hij in de cake gestoken is.
  • Doe de slagroom, boter en basterdsuiker in een steelpan. Zet het vuur laag.
  • Laat de suiker smelten onder voortdurend roeren.
  • Zodra de suiker gesmolten is het vuur hoog zetten en de saus laten inkoken. Ongeveer 10 tot 15 minuten. Roer steeds goed om aanbranden te voorkomen. En: Kijk uit! Heet!!
  • Zet het vuur uit en laat de saus iets afkoelen.
  • Roer dan de zout door de saus.
  • Haal de cakejes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  • Verwijder de cakejes uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Dadel cakejes met zoute karamel saus
Gepost op
2015-11-11
Voorbereidingstijd
0H45M
Kook tijd
0H30M
Totale tijd
1H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


Reageer

« Ouderwetse Hollandse rode kool recept
Kookboek de Vrolijke Tafel »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}