• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Dadel cakejes met zoute karamel saus

Echt Eten Feestelijk Fruit Zoet, zoeter, zoetst

Dadel cakejes met zoute karamel saus

48
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Op de één of andere manier deden deze cakejes me denken aan speculaas. Door de dadels krijgen ze een heel kruidige, warme smaak. En ze zijn zo leuk klein. Ik vind dat altijd lekkerder eten.

En natuurlijk: met karamel wordt ook altijd alles beter. Ik vond persoonlijk het het lekkerst met de karamelsaus wanneer die nog een beetje warm is.

Ik denk dat ik ze ook maak voor het ‘het heerlijke avondje’ wanneer we Sinterklaas vieren. Want ze passen prima naast de kruidnoten en de pepernoten rotsjes.

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Dadel cakejes met zoute karamel saus

Dit heb ik gebruikt:

Voor de cakejes:

  • 250 gram dadels, zonder pit en in kleine stukje gehakt
  • 300 milliliter sinaasappelsap
  • 70 gram boter
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • extra boter voor het invetten van de muffin bakvorm

Voor de karamelsaus:

  • 150 milliliter slagroom
  • 40 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel grof zeezout

Zo maak ik het:

  • Schenk de sinaasappelsap in een pan en doe de dadels erbij.
  • Laat het sap aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Laat het 10 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur uit en voeg de boter en de baksoda toe aan de dadels. Let op! Het kan aardig schuimen! Goed blijven roeren.
  • Laat de dadels afkoelen tot ze lauw zijn. Dat duurt ongeveer een half uur.
  • Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de basterdsuiker en het zout. Roer goed door met een garde zodat er geen klontjes suiker in zitten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de holte van de muffin bakvorm ruim in met boter.
  • Voeg de eieren en de dadels toe aan het bloem mengsel.
  • Roer met een pollepel alles goed door. Niet te lang, het moet net gemengd zijn.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de cakejes in ongeveer 30 minuten gaar. Een sateprikker moet er schoon uitkomen nadat hij in de cake gestoken is.
  • Doe de slagroom, boter en basterdsuiker in een steelpan. Zet het vuur laag.
  • Laat de suiker smelten onder voortdurend roeren.
  • Zodra de suiker gesmolten is het vuur hoog zetten en de saus laten inkoken. Ongeveer 10 tot 15 minuten. Roer steeds goed om aanbranden te voorkomen. En: Kijk uit! Heet!!
  • Zet het vuur uit en laat de saus iets afkoelen.
  • Roer dan de zout door de saus.
  • Haal de cakejes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  • Verwijder de cakejes uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Ook lekker:

  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept veganistische mayonaise
    Recept veganistische mayonaise
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Dadel cakejes met zoute karamel saus
Gepost op
2015-11-11
Voorbereidingstijd
0H45M
Kook tijd
0H30M
Totale tijd
1H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
48
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Ouderwetse Hollandse rode kool recept
Kookboek de Vrolijke Tafel »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    427 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.