• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gehakt garnalen dumplings recept

Echt Eten Hapjes en Snacks Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Recepten Varkensvlees Vis

Gehakt garnalen dumplings recept

217
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Varkensgehakt.
Dat is nu typisch iets dat je niet in de supermarkt kunt krijgen. Wel half om half, maar puur varkensgehakt, nee, dat niet.

Laatst kreeg ik een pakket van Koop een Varken. Een bedrijf dat precies kan zeggen welk varken het is. Wat het heeft gegeten en wanneer het geslacht is. Biologisch, ook dat nog. En tegen een heel redelijke prijs. (Ze hebben trouwens ook deze pakketten van koeien!)

De varkens lopen buiten, maar mogen ook naar binnen. Biggetjes blijven bij mama tot ze oud genoeg zijn om op eigen benen te kunnen staan. Al met al een fijn bedrijf.

Het werkt zo: iedereen kan een pakket bestellen. Op het moment dat alles verkocht is van het varken wordt het pas geslacht. (Alles wordt gebruikt, van neus tot staart) Om de hoek. Dus geen lange rijtijden in krappe vrachtwagens. Daarna wordt het met zorg verwerkt en na twee weken kan alles verstuurd worden.

In mijn pakket zat gehakt. En ik maakte daar dumplings van. Want met varkensgehakt zijn ze nu eenmaal sappiger. Geen varkensgehakt in huis? Snij dan schouderkarbonades (zonder bot) heel fijn met een mes.

Gehakt garnalen dumplings recept

Gehakt garnalen dumplings recept

Dit heb ik gebruikt:

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 30 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram (kokend) heet water

Voor de vulling:

  • 300 gram varkensgehakt (rund kan ook, maar is droger)
  • 250 gram gepelde (rauwe) garnalen, grof gehakt
  • 3 lente-ui, in kleine ringetjes gesneden
  • 1 teen knoflook, door de pers
  • 20 milliliter vissaus
  • 1 theelepel maizena

Voor het dipsausje:

  • 75 milliliter dunne (zoute) soja saus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 lente-ui, heel fijn gesneden
  • 1 of 2 theelepels sriracha saus of andere hete saus

Extra nodig: stoommand of een grote plat vergiet om in te stomen

Zo maak ik ze:

  • Deeg: Meng de bloem het het zout en de zonnebloemolie. Schenk er 200 milliliter heet water bij en kneed dit tot een deeg. Dat deed ik met de machine. Geen machine? Roer dan met een lepel het hete water erdoor. Doe dat zolang tot het deeg niet te heet meer is om met handen gekneed te worden.
  • Dek het deeg af en laat 30 minuten rusten.
  • Meng voor de vulling alle ingrediĂ«nten door elkaar.
  • Voor de dipsaus ook alles door elkaar mengen.
  • Verdeel het deeg in 30 stukjes. (Ongeveer 18 gram per stuk)
  • Bol ieder stukje deeg op tot een balletje.
  • Rol ieder stukje deeg uit. Zo groot als de palm van je hand.
  • Leg het deeg in de palm van je hand en schep er 1 flinke theelepel van de vulling op.
  • Knijp nu met duim en wijsvinger het deeg dicht om de vulling. Dit is even lastig. Maar als hij maar dicht zit. Het mooie oefenen we gewoon nog even op.
  • Ga zo door tot alle stukjes deeg op zijn.
  • Zet een grote pan water op hoog vuur en laat het aan de kook komen.
  • Maak een stuk bakpapier nat en leg deze in de stoommand/ vergiet.
  • Plaats zoveel dumplings in de mand. Ze mogen elkaar niet raken.
  • Stoom de dumplings in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Serveer met de dipsaus.

Disclaimer: Ik kreeg een pakket toegestuurd van het bedrijf ‘koop een varken’. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam
  • PrivacyverklaringPrivacyverklaring
  • Budget maaltijden planning week 48Budget maaltijden planning week 48
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijsChocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Milde gele curry met kabeljauw receptMilde gele curry met kabeljauw recept
  • Bramen cobbler met funcakemixBramen cobbler met funcakemix
  • Pittige makreel broodjes receptPittige makreel broodjes recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gehakt garnalen dumplings recept
Gepost op
2015-11-09
Voorbereidingstijd
0H40M
Kook tijd
0H10M
Totale tijd
0H50M
217
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 46
iKettle een stoer mannen kado voor de keuken »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.850 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    410 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    324 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.