Alweer enige tijd geleden ging ik naar de boeklancering van het nieuwe boek van Karin Luiten. En ik ben fan van Karin. Het is namelijk echt een heel leuk en lief mens.
En altijd in een rode jurk.
Eigenlijk ben ik gewoon heimelijk fan van haar.
Het eerste boek werd overhandigd aan Janny van der Heijden. U weet wel, van Heel Holland Bakt.
Ook al zo’n leuk mens in het echt.
Dus na een flinke rit van twee uur (het Rokin lag open…) kwam ik aan in ‘de Pijp’ in Amsterdam. In een boekenwinkel die alléén maar kookboeken verkoopt. Wat een heerlijke winkel! (Kookboekenwinkel de Sperwer in de Gerard Doustraat.)
Enfin.
Het boek.
Een heerlijk boek. Anders kan ik niet zeggen. Simpele recepten met een groots effect. En zo vrolijk geschreven. Niet van dat stijve, maar vrolijke zinnen met her en der een humoristisch vleugje.
De Vrolijke tafel is gemaakt om te laten zien dat je prima voor acht of twaalf mensen een feestje kunt organiseren. Mét zelf gemaakt eten. Zonder pakjes en zakjes. (Haar vorige boeken heetten zo) Voorin wat tips en trucs over het organiseren van een feestje. Over hoeveel je nu ongeveer maakt voor hoeveel personen.
Kookboek de Vrolijke Tafel

Kijk nou! Wat een ontzettend lief berichtje heeft Karin voor mij getekend in mijn boek!
De hoofdstukken:
- Vrijmibo.
De Vrijdag Middag Borrel. Allemaal hapjes voor bij de borrel. - Italiaanse pastaparty.
Een basis recept voor pasta. Zeven verschillende sauzen en twee voor ravioli. En een lasagne recept. - Oranje Boven.
Allemaal recepten die oranje zijn. Voor bij de voetbalwedstrijd of een leuk feest met Koningsdag. - Picknick.
Recepten om van te voren te maken en makkelijk mee te nemen. Van een koude soep tot spinazie-maiskoekjes. Marokkaanse gehaktballetjes met kruidendip tot tropische chocomuffins. - Franse lunch.
Aperitief (hartige madeleines), voorgerecht (crudités met ansjovisdip, hoofd (poulet aux olives et vin blanc), tussengerecht (plateau fromages en nagerecht (tarte frangipane met perzik en abrikoos). - Zwoele zomeravond.
Frisse zomergerechten zoals krokante courgettebloemen en trifle met bramen en lemoncurd. Maar ook drie salades en kruidig biefstuk. - Theefeestje.
Recepten voor zowel hartige als zoete gerechtjes. Zo is het wel heel makkelijk je eigen high tea te organiseren. - Verjaardag.
Recepten voor soep, salades, kipbonbons met pistachepesto en krabhapjes. Natuurlijk ontbreekt de chocolade verjaardagstaart niet. - Gluren bij de buren.
Recepten voor zogenaamde ‘walking dinners’. Een serie gelijktijdige etentjes met en bij de buren. En dan afgewisseld ofzo iets. Achtigs. Ik ken het niet. Maar de recepten ervoor zijn leuk. Cheviche van coquilles, kiprolletjes en stracciatella-peer glaasjes. - Tempo Doeloe.
Soto, Indisch stoofpotje, atjar ketimone (komkommer) en meer van de (bijna) Indische keuken. - Curry Night.
Natuurlijk curry’s, maar ook: pittige kipvleugels en kardemomrijst met boter. - Hollands Glorie.
De Hollandse pot is ook heel prima en gezellig voor een feest. Met hachee, boerenkool stamppot en stoofpeertjes. - Kerst.
De enige foto waarbij Karin geen rode jurk aan heeft! Recepten voor drie voor gerechten een hoofdgerecht en een echt Bûche de Noël. - Zeebanket.
Een feestelijke tafel vol met vis, schaal en schelpdieren.
[bol_product_links block_id=”bol_563f4e5edc065_selected-products” products=”9200000045904609″ name=”Karin Luiten” sub_id=”de Vrolijke tafel” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Disclaimer: Ik was op uitnodiging op de lancering aanwezig. Ik was niet verplicht om een stukje er aan te wijden. Maar deed het toch. Alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie