• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Kookboek de Vrolijke Tafel

Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken

Kookboek de Vrolijke Tafel

Alweer enige tijd geleden ging ik naar de boeklancering van het nieuwe boek van Karin Luiten. En ik ben fan van Karin. Het is namelijk echt een heel leuk en lief mens.
En altijd in een rode jurk.
Eigenlijk ben ik gewoon heimelijk fan van haar.

Het eerste boek werd overhandigd aan Janny van der Heijden. U weet wel, van Heel Holland Bakt.
Ook al zo’n leuk mens in het echt.

Dus na een flinke rit van twee uur (het Rokin lag open…) kwam ik aan in ‘de Pijp’ in Amsterdam. In een boekenwinkel die alléén maar kookboeken verkoopt. Wat een heerlijke winkel! (Kookboekenwinkel de Sperwer in de Gerard Doustraat.)

Enfin.

Het boek.
Een heerlijk boek. Anders kan ik niet zeggen. Simpele recepten met een groots effect. En zo vrolijk geschreven. Niet van dat stijve, maar vrolijke zinnen met her en der een humoristisch vleugje.

De Vrolijke tafel is gemaakt om te laten zien dat je prima voor acht of twaalf mensen een feestje kunt organiseren. Mét zelf gemaakt eten. Zonder pakjes en zakjes. (Haar vorige boeken heetten zo) Voorin wat tips en trucs over het organiseren van een feestje. Over hoeveel je nu ongeveer maakt voor hoeveel personen.

Kookboek de Vrolijke Tafel

Kookboek de Vrolijke Tafel

Kijk nou! Wat een ontzettend lief berichtje heeft Karin voor mij getekend in mijn boek!

De hoofdstukken:

  1. Vrijmibo.
    De Vrijdag Middag Borrel. Allemaal hapjes voor bij de borrel.
  2. Italiaanse pastaparty.
    Een basis recept voor pasta. Zeven verschillende sauzen en twee voor ravioli. En een lasagne recept.
  3. Oranje Boven.
    Allemaal recepten die oranje zijn. Voor bij de voetbalwedstrijd of een leuk feest met Koningsdag.
  4. Picknick.
    Recepten om van te voren te maken en makkelijk mee te nemen. Van een koude soep tot spinazie-maiskoekjes. Marokkaanse gehaktballetjes met kruidendip tot tropische chocomuffins.
  5. Franse lunch.
    Aperitief (hartige madeleines), voorgerecht (crudités met ansjovisdip, hoofd (poulet aux olives et vin blanc), tussengerecht (plateau fromages en nagerecht (tarte frangipane met perzik en abrikoos).
  6. Zwoele zomeravond.
    Frisse zomergerechten zoals krokante courgettebloemen en trifle met bramen en lemoncurd. Maar ook drie salades en kruidig biefstuk.
  7. Theefeestje.
    Recepten voor zowel hartige als zoete gerechtjes. Zo is het wel heel makkelijk je eigen high tea te organiseren.
  8. Verjaardag.
    Recepten voor soep, salades, kipbonbons met pistachepesto en krabhapjes. Natuurlijk ontbreekt de chocolade verjaardagstaart niet.
  9. Gluren bij de buren.
    Recepten voor zogenaamde ‘walking dinners’. Een serie gelijktijdige etentjes met en bij de buren. En dan afgewisseld ofzo iets. Achtigs. Ik ken het niet. Maar de recepten ervoor zijn leuk. Cheviche van coquilles, kiprolletjes en stracciatella-peer glaasjes.
  10. Tempo Doeloe.
    Soto, Indisch stoofpotje, atjar ketimone (komkommer) en meer van de (bijna) Indische keuken.
  11. Curry Night.
    Natuurlijk curry’s, maar ook: pittige kipvleugels en kardemomrijst met boter.
  12. Hollands Glorie.
    De Hollandse pot is ook heel prima en gezellig voor een feest. Met hachee, boerenkool stamppot en stoofpeertjes.
  13. Kerst.
    De enige foto waarbij Karin geen rode jurk aan heeft! Recepten voor drie voor gerechten een hoofdgerecht en een echt Bûche de Noël.
  14. Zeebanket.
    Een feestelijke tafel vol met vis, schaal en schelpdieren.

[bol_product_links block_id=”bol_563f4e5edc065_selected-products” products=”9200000045904609″ name=”Karin Luiten” sub_id=”de Vrolijke tafel” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Disclaimer: Ik was op uitnodiging op de lancering aanwezig. Ik was niet verplicht om een stukje er aan te wijden. Maar deed het toch. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Dadel cakejes met zoute karamel saus
Weekplanning maaltijden week 47 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}