• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Mosselen op Thaise wijze recept

Echt Eten Kerstrecepten Vis

Mosselen op Thaise wijze recept

Er zijn van die seizoenen die virussen meedragen. Van die heftige…

Nu is het seizoen. Niet doodziek, maar zeker enig ongemak dat mijn lijf heeft te verduren. Zo stond ik in een winkel. Te kijken naar servetten alvast voor de kerst. Ik moest niezen. En dat ging niet.
Zo’n virus is het.

Dus vulden mijn ogen zich met tranen. Heel veel tranen. En mijn neus gaf als tegenreactie veel druppels…. En dan gebeurd het. Iemand kijkt naar je. Ik schrik, want ik zie er niet uit he? En dan kijkt zij nóg een keer verschrikt naar me. Grote ogen, niet wetend of ze moet vragen of het allemaal wel gaat.

Ik liep met een pakje kerst-servetten snel weg. In de hoop dat de vrouw dacht dat ik gewoon heel emotioneel werd van alle printjes…

Het zou verboden moeten worden. Zulke virussen. Uitroeien.
Weg ermee, want het ziet er niet uit.

Enfin.

Pittige mosselen. Ik ben de laatste tijd weer van de currypasta’s. De enige potjes die ik gewoon wél koop, want er zit niks anders in dan kruiden en pepers. Daar hou ik nu wel weer van.

Mosselen op Thaise wijze recept

Mosselen op Thaise wijze recept

Mosselen op Thaise wijze recept

Es
Mosselen zijn heel divers en staan echt heel snel op tafel. Deze mosselen worden snel gestoomd in kokosmelk met currypasta en visbouillon. Snel, makkelijk en heerlijk!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kilo mosselen schoongemaakt (stukke mosselen en heel zware mosselen weggooien)
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 1 blik dunne kokosmelk
  • 1 blokje visbouillon
  • 150 milliliter water
  • scheutje olie om in te bakken
  • verse grof gehakte, koriander om mee te serveren

Instructies
 

  • Verwarm in een grote pan de olie en bak hierin de ui tot deze glazig ziet.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de mosselen, knoflook, kokosmelk, water en het blokje visbouillon toe.
  • Hou het vuur op hoog en laat alles aan de kook komen.
  • Leg een deksel op de pan en schud de pan af en toe.
  • Zodra alle mosselen open zijn, zijn de mosselen klaar.
  • Serveer met gekookte witte rijst of knapperig brood.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Mosselen op Thaise wijze recept
Es' Factory
Gepost op
2015-11-18
Voorbereidingstijd
0H10M
Kook tijd
0H10M
Totale tijd
0H20M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 47
Weekplanning maaltijden week 48 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}