Er zijn van die seizoenen die virussen meedragen. Van die heftige…
Nu is het seizoen. Niet doodziek, maar zeker enig ongemak dat mijn lijf heeft te verduren. Zo stond ik in een winkel. Te kijken naar servetten alvast voor de kerst. Ik moest niezen. En dat ging niet.
Zo’n virus is het.
Dus vulden mijn ogen zich met tranen. Heel veel tranen. En mijn neus gaf als tegenreactie veel druppels…. En dan gebeurd het. Iemand kijkt naar je. Ik schrik, want ik zie er niet uit he? En dan kijkt zij nóg een keer verschrikt naar me. Grote ogen, niet wetend of ze moet vragen of het allemaal wel gaat.
Ik liep met een pakje kerst-servetten snel weg. In de hoop dat de vrouw dacht dat ik gewoon heel emotioneel werd van alle printjes…
Het zou verboden moeten worden. Zulke virussen. Uitroeien.
Weg ermee, want het ziet er niet uit.
Enfin.
Pittige mosselen. Ik ben de laatste tijd weer van de currypasta’s. De enige potjes die ik gewoon wél koop, want er zit niks anders in dan kruiden en pepers. Daar hou ik nu wel weer van.
Mosselen op Thaise wijze recept

Mosselen op Thaise wijze recept
Ingrediënten
- 4 kilo mosselen schoongemaakt (stukke mosselen en heel zware mosselen weggooien)
- 1 eetlepel rode currypasta
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 1 blik dunne kokosmelk
- 1 blokje visbouillon
- 150 milliliter water
- scheutje olie om in te bakken
- verse grof gehakte, koriander om mee te serveren
Instructies
- Verwarm in een grote pan de olie en bak hierin de ui tot deze glazig ziet.
- Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
- Doe de mosselen, knoflook, kokosmelk, water en het blokje visbouillon toe.
- Hou het vuur op hoog en laat alles aan de kook komen.
- Leg een deksel op de pan en schud de pan af en toe.
- Zodra alle mosselen open zijn, zijn de mosselen klaar.
- Serveer met gekookte witte rijst of knapperig brood.






Geef een antwoord