Sinds ik mijn nieuwe hoesje voor mijn zadel heb, loop ik na een regenbui niet meer door de supermarkt met een broek die eruit ziet alsof ik al incontinent ben geworden.
Fantastisch!
En dat voor nog geen 3 Euro!
Zulke kleine dingen maken het leven een stuk aangenamer. Zeker op sociaal gebied. Zo durf je nog wel eens een gesprekje aan te knopen. Dat doe ik niet wanneer mijn broek van lies tot lies zeiknat is.
En als we het dan toch over dat regenachtige weer hebben: het is weer tijd voor hachee. Zo’n warme en troostende pan vol met comfortfood. (Als je geen goed zadelhoesje hebt, zeg maar…)
Dus hier mijn recept voor hachee. Ik ben dol op de ontbijtkoek erin. Het bind de saus en geeft een kruidig-zoete smaak aan de hachee. En wij eten het altijd met aardappelpuree en rode kool. Want zo hoort dat, zeg gezin.
Ouderwetse Hollandse hachee recept

Ouderwetse Hollandse hachee recept
Ingrediënten
- 1500 gram rundvlees in blokjes gesneden (stoofvlees, dus geen biefstuk of bieflapjes)
- 1500 gram uien in grote ringen gesneden
- 75 gram boter + wat olijfolie
- 1/2 theelepel kruidnagel poeder
- 1/2 bolletje nootmuskaat
- 30 milliliter azijn
- 4 blaadjes laurier
- 1 blokje bouillon rund
- water zoveel dat het vlees net niet onder staat
- zout en peper naar smaak
- 2 dikke plakken ontbijtkoek
Instructies
- Smelt de boter met de (olijf)olie in een grote pan.
- Zodra de boter bruin begint de worden kunnen de uien in de pan.
- Bak de uien bruin op half hoog vuur en onder regelmatig roeren. De uien mogen flink bruin worden.
- Voeg het vlees, azijn en het bouillonblokje toe aan de pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net niet onder staat.
- Bestrooi het vlees met de kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
- Leg de laurierblaadjes in de pan.
- Zet het vuur hoog en laat alles aan de kook komen.
- Zodra alles aan de kook is gekomen de pan verplaatsen naar een klein pitje met een vlamverdeler.
- Leg de plakken ontbijtkoek op het vlees en leg het deksel op de pan.
- Laat de hachee in ongeveer 2 tot 3 uren gaar worden. Het vlees moet bijna uit elkaar vallen.
- Proef voor het serveren nog even en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met aardappelpuree en rode kool.
Gelijk alle boodschappen in je mandje bij de AH.nl? Klik dan op onderstaande button:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.
Jij ook bedankt voor je reactie! ☺️
Jij ook bedankt voor je reactie! 🙂
You says its i made it!
Dankjewel !😉🖒
Jij bent nu al favoriet! ❤️☺️
Ah wat lief! Nou, ik waardeer het zéér dat je de bereid bent dit recept te delen met de rest van de wereld 😀
Wat leuk om te horen Elize! En ik waardeer het zeer dat je de moeite nam om het mij te laten weten! ☺️
Wow!! SUPER lekker dit!
Precies waar ik naar zocht.
De echte ”oud-hollandse” hachee.
DANK!!!