Als klein kind had ik het helemaal uitgetekend. Een (grote) grijze telefoon met veel knopjes én een scherm. Want ik wist het zeker, op zesjarige leeftijd, later kunnen we elkaar bellen én elkaar zien….
Ook geloofde ik heilig in mini TV’s. Wel met kilometers draad, maar toch. En zwart wit TV, want ja, dat was toen niet anders.
Het is maar goed dat ik toen nog zo jong was. Anders hadden ze me voor gek verklaard en laten opnemen.
Nu, bijna veertig jaren later FaceTime ik me suf met Tessa. En kijk ’s nacht op mijn iPhone TV. In kleur en zonder draadje. En heb ik een nieuwe droom: Mijn huishouden zoveel mogelijk automatisch laten verlopen. Via WiFi.
Ik voorspel het u: dat komt eraan.
En nu weet u gelijk wat mijn nieuwe project is. En ik ben zelf ernstig enthousiast! Ik heb natuurlijk al mijn Thermosmart, de thermostaat die via een app bediend wordt. Deze week wordt mijn iKettle bezorgd. Ja, een waterkoker via WiFi. En via IFTTT wil ik straks alles met elkaar laten stroomlijnen. En dit is pas het begin. Want ik wil dan ook mijn lichten via dat systeem bedienen. Een stofzuiger met WiFi zal dan moeten gaan stofzuigen op het moment dat het ‘X aantal’ graden in huis is. (Want: dan zijn we óf niet thuis of slapen we.) En de vaatwasser mag wat mij betreft wel rond een uur of vijf in de ochtend mogen gaan draaien. Dan is hij klaar wanneer ik beneden ben en kan ik hem gelijk open zetten.
Zo.
Nu weet iedereen wat mijn nieuwe project is. Ik hou u via mijn blog op de hoogte! (Of volg mij op FaceBook, Twitter of Instagram)
Heeft u ook gadgets in huis die het leven makkelijker maken? Daar ben ik nu erg nieuwsgierig naar!
Ouderwetse Hollandse rode kool recept

Ouderwetse Hollandse rode kool recept
Ingrediënten
- 1 rode kool in smalle repen gesneden
- 60 gram roomboter
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels witte peper
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 150 milliliter water
- 60 milliliter azijn
- 2 theelepels maizena opgelost in een beetje water
- 2 eetlepels suiker eventueel
- Eventueel suiker kan dan weggelaten worden handje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden of rozijnen
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan.
- Voeg de rode kool toe en schep meerdere keren om op hoog vuur.
- Doe het zout, peper en kruidnagelpoeder bij de rode kool en schep nog een paar keer goed om.
- Wanneer je abrikozen of rozijnen gebruikt voeg ze dan nu toe.
- Schenk het water en de azijn (en eventueel de suiker) erbij en wacht tot het aan de kook komt.
- Leg het deksel op de pan en zet het vuur zacht.
- Stoof de rode kool in ongeveer 20 tot 30 minuten zacht.
- Mocht de rode kool droog dreigen te koken, schenk er dan nog iets water bij.
- Schenk de opgeloste maizena bij de rode kool en zet het vuur hoog.
- Roer de rode kool nog ongeveer 3 minuten door en zet het vuur uit.
- Serveer direct of laat afkoelen en vries het in porties in.
Hallo Ed,
Dank voor je compliment! 🙂
Jammer van de gadget, ik ben erg nieuwsgierig!
Rode kool recept prima, maar moet het nog maken
En verder nog een tip voor een handige gadget.
Ik heb nu echt het allerlaatste allernieuwste snufje om het leven voor mij na bijna negentig jaar wat makkelijker te maken.
Kon het helaas niet plaatsen