Supersnel is dit recept. Nou ja, recept. Ik durf het bijna niet zo te noemen. Maar ik maak hem vaak en iedereen is enthousiast erover. Dus krijgt hij een plaatsje op mijn blog.
Om al je tien vingers te behouden tijdens het slachten van een pompoen heb ik een tip. Ik leg de pompoen in een schaal, dek hem af met (magnetron)folie en gaar hem in de magnetron. Ligt een beetje aan de grote van de pompoen, maar ongeveer 10 minuten is genoeg. Het vruchtvlees is dan zacht en kan met een lepel zo uit de schil gehaald worden.
Bovenstaand trucje kan natuurlijk ook in de oven gedaan worden. Dan snij ik hem meestal even doormidden. Met gevaar voor eigen vingers…
Enfin.
Laatst heb ik de soep ook voor mijn lieve vriendin (en ook nog eens overbuurvrouw) gemaakt en ze heeft hem daarna ook weer gemaakt. Ook de kinderen vonden hem lekker, en dat is mooi meegenomen, want het blijft toch groente he?
Eventueel kan er wat koriander over gestrooid worden, maar dat ben ik vergeten toen ik de foto maakte. Dat heb ik wel vaker…
Thaise pittige kokos pompoensoep
Dit heb ik gebruikt:
- 1/2 pompoen, geschild en in stukken gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- scheutje olie, om in te bakken
- 1 tot 2 eetlepels rode currypasta
- 1 liter water
- 50 gram santen
- 2 blokje bouillon
- eventueel gehakte verse koriander (niet op de foto)
Extra nodig: staafmixer
Zo maak ik het:
- Verhit in een ruime pan de olie.
- Bak de ui glazig in de olie. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
- Schep de currypasta bij de ui en bak de pasta 2 minuten mee.
- Voeg de pompoen, water, santen en bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook.
- Zodra de soep kookt het vuur zacht zetten en leg het deksel op de pan.
- Kook de pompoen in +/- 10 minuten gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
- Serveer direct.
Geef een reactie