En toen lag zomaar mijn blog eruit. Een heeeeel lange dag. Geen weekmenu, geen update en geen recept te bekijken…
Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen. En gaan we deze week gewoon door zoals altijd. Dus weer een nieuw weekmenu.
Deze week nogal grote porties. Ik vries ze in. En hou ook regelmatig een kliekjesdag. Dat is lekker snel en makkelijk. Kan iedereen kiezen waar hij/ zij in heeft.
De hachee is nieuw op mijn blog. Niet nieuw hier in huis. Maar gewoon nooit op de foto gezet. Want dat is lastig. Stoofvlees is heerlijk, maar op de foto is het niet erg heerlijk. Het is al snel gewoon een bruine ‘kwak’ eten.
De rode kool staat nu wel op de foto, maar nog steeds niet hier geplaatst. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik die ook wel eens uit de vriezer van de supermarkt haal. Zelf maken is wel lekkerder. En ook dat zijn grote porties, één zo’n kool levert heel wat kleine reepjes kool op. En ook dat vries ik in.
Net zoals de bolognese (volgens mij kom ik hier bijna iedere week op terug): máák een pan vol en vries het in! Of zoals ik van de week met mijn lieve overbuurvrouw (en ondertussen vriendin) deed: maak er gelijk lasagne van. Eén voor de dag zelf en een schaal lasagne de vriezer in voor drukke dagen. ’s Ochtends uit de vriezer halen en bij thuiskomst de lasagne 45 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
Enfin.
Ik wens u weer een heel fijne week toe!
Weekplanning maaltijden week 46
Maandag: Stamppot snijbonen met knolselderij en karbonade
Dinsdag: Couscous met groenten en hazelnoten en merquezworstje
Woensdag: Ovenschotel met pasta
Donderdag: Kliekjesdag
Vrijdag: Gehaktballetjes in soja saus, witte rijst (kook extra voor maandag) en sperziebonen
Zaterdag: Hachee met aardappelpuree en rode kool
Zondag: Lasagne van flensjes met paddestoelen
Boodschappenlijst_week_46 (Download PDF)






Geef een antwoord