Wanneer ik zou zoeken op het woord ‘Simone’ dan zullen er heel wat posts tevoorschijn komen. Wij brengen nu eenmaal veel tijd met elkaar door. Sinds ze haar beide (!!) enkels heeft gebroken zien we elkaar nog vaker. De reden ervan is niet zo leuk.
De rest wel.
En dan eet ik ook weer heel andere dingen. Partnerlief wordt niet blij van heel rauwe groenten. Salades ook niet zo. En als het dan koud is, dan helemaal niet.
Dus u snapt hoe gelukkig ik dan wordt om te lunchen met Simone.
En eerlijk is eerlijk. Ik wilde de pompoenzaden persé ook erin hebben. En die heb ik ietsjes aan de bruin/ zwarte kant laten worden… Er zit een fijne lijn tussen roosteren en verbranden…
Just saying.
Enfin.
Hieronder het recept.
Broccoli granaatappel hazelnoten salade recept
Dit heb ik gebruikt:
- 1 broccoli, fijn gemalen in de keukenmachine
- 50 gr hazelnootjes, kort geroosterd in droge koekenpan
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels appelazijn
- 120 gram pompoenzaden
- 2 eetlepels maple siroop
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1/2 theelepel cayennepeper
- snufje zout
- zwarte peper
- 50 gram granaatappelpitjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels appelcider azijn
- peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de pompoenzaden met de maple siroop, bruine suiker, cayennepeper en wat zout.
- Leg de pompoenzaden-mix op een met bakpapier bekleed bakblik en zet het in de oven. Haal ze na 15 minuten uit de oven en laat afkoelen.
- Leg de rode uiringen in de twee eetlepels appelazijn.
- Doe de broccoli in een zeef en giet er kokend water over.
- Haal de uienringen uit de appelazijn.
- Meng de overgebleven azijn met 2 eetlepels mayonaise. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Doe de broccoli in een schaal en meng met de uienringen erdoor.
- Mix de hazelnoten en granaatappelpitjes erdoor.
- Schep de dressing erover en strooi er de pompoenzaden over.
- Serveer direct.
Ja. Ik ben nu eenmaal wat enthousiast he? Hahaha
En heerlijk uitrusten zaterdag! Dan kom ik gewoon een andere dag. Ja, ik ben niet weg te slaan bij je! Hahaha
XXX
Ja! Heel fijn recept! En die (iets te fanatiek) geroosterde pompoenpitten zijn ook zó heerlijk als snack!
En leuk je gezien te hebben! Tot snel! XXX
Dit ga ik proberen. Niet moeilijk, snel klaar en volgens mij ook erg lekker. Top recept.
Jaaaaa! Zo gezellig!!! Ik denk dat Ik deze zaterdag de hele dag slaap na drie dagen fotoshoot. Vermoeiend!! En deze salade is lekker!!! Inclusief de ietwat enthousiast geroosterde pompoenpitten..:)