Chocolade marshmallows cranberry Rocky Road
Deze had ik al heel vaak gezien. Nooit gemaakt, want geen zoetekauw.
Simone wel. En als ik dan bij haar ben dan maken we ook dit soort dingen. Dat is fijn, want dan staat er ook weer eens iets zoets op mijn blog. En het is nog simpel te maken ook. Dat is ook een pluspunt. (Nu bedenk ik me ineens dat ergens ook nog een pompoentaart staat te wachten. Die komt er nog aan. En de rode kool. En de, enfin, u krijgt een idee…)
Het is allemaal wat aan de stille kant geweest hier. Maar dat is vanaf nu weer over. Afgelopen dagen heb ik weer met veel plezier in de keuken gestaan. Natuurlijk alles op de foto gezet. Nu alleen niet vergeten ze dan ook te posten.
Voor de pecannoten kunnen ook hazelnoten gebruikt worden. En de cranberry’s kunnen vervangen worden door rozijnen. Ook een leuke variant. In Amerika zijn er heel veel verschillende varianten. Voor pasen met mini-eitjes in pastelkleuren. Voor de kerst met fijn gemaakte candy canes. Wij hielden het simpel bij deze versie. Maar hier was het op voordat ik er erg in had.
Chocolade marshmallows cranberry rocky road
Dit heb ik gebruikt:
- 250 gram pure chocola
- 135 gram boter
- 50 gram gedroogde cranberry’s
- 200 gram biscuitjes, in stukjes gebroken
- 100 gram mini marshmallows of grote marshmallows in stukjes geknipt
- handje pecannoten (of andere noten), grof gehakt
Extra: een cakevorm of bakblik bekleed met bakpapier
Zo maak ik het:
- Smelt in een pannetje de chocolade en de boter.
- Meng met een spatel de cranberry’s, biscuitjes, marshmallows en pecannoten door de chocolade.
- Roer goed zodat alles een laagje met chocolade heeft.
- Schep het mengsel in het bakblik en druk de bovenkant goed aan met een lepel.
- Zet het bakblik in de koelkast en laat minimaal 4 uren opstijven.
- Snij de Rocky Road in vierkantjes en serveer.

Geef een antwoord