Food Trucks.
Ze zijn al een tijdje aanwezig in Nederland, maar er wordt voorspelt dat het dé trend van 2016 wordt.
In Amerika is het een bekend fenomeen. De Food Trucks maken veel gebruik van Social Media. In berichten laten ze weten waar ze te vinden zijn en wat er op het menu staat.
Op 24 Kitchen maakte Miljuschka een programma over deze Food Trucks. En daarna maakte ze een boek met allerlei verschillende recepten van de maaltijden die ze geproefd heeft.
De indeling van het boek:
- Voorwoord. Een stukje waarin Miljuscka verteld over wat ze heeft gezien, gegeten en ervaren in haar reis door Amerika.
- Food Truck facts. Achtergrond waarom de Food Trucks zo succesvol werden in 2008.
- Vlees. Recepten met allerlei soorten vlees. Hamburgers, Pad Tai, Duck taco’s en een gefrituurde tosti! Ja.Echt.
- Vis. Van cheviche tot de bekende lobster roll.
- Vega. Black bean burgers, ei in een potje en de ‘Coole Kolen’ hieronder voor project 104.
- Voor erbij. Verschillende soorten mayonaises, avocado puree en onder andere ingelegde uien.
- Zoet en Drinks. Van whiskey roomijs met bacon & caramel tot Surinaams schaafijs.
Voor mijn Project 104 maakte ik gefrituurde spruitjes. In dit project kook ik het recept na uit een kookboek of magazine dat op (juist!) pagina 104 staat. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik geen alfalfa kon vinden. Daarvoor in de plaats koos ik voor tuinkers. En ik ben geen liefhebber van munt, die heb ik achterwege gelaten.
En ik heb de spruitjes in een pan met boter gebakken. Na alle oliebollen was ik blij dat de frituurlucht het huis uit was.
Vandaar.
Enfin.
Project 104 Gefrituurde spruitjes

Gebakken spruitjes met pittige koolsalade
Ingrediënten
- 4 rode pepers ontdaan van zaadlijsten en fijn gehakt
- 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
- 200 milliliter zoete chilisaus
- 200 milliliter wittewijnazijn
- 100 gram witte kool heel fijn gesneden
- 100 gram rode kool heel fijn gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 jalapeno peper zonder zaadjes en in halve ringen gesneden
- 500 gram spruitjes schoongemaakt en doormidden gesneden
- 1 bakje tuinkers
- 1 bosje verse koriander grof gehakt
- twee eetlepels boter om in te bakken
Instructies
- Meng de rode pepers, knoflook, chilisaus en wittewijnazijn in een grote kom.
- Hussel de witte en rode kool, ui en jalapeno peper door de dressing. (Ik liet dit een uurtje staan in de koelkast. Hier wordt de kool iets zachter van. Kan dus ook een dag van te voren.)
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hier de spruitjes op hoog vuur in. Na ongeveer 4 minuten zijn ze klaar.
- Schik de koolsalade over een mooi bord. Schep de spruitjes erover en garneer met de tuinkers en koriander.
- Serveer direct.
Dankjewel Suus!
Oooh! Moos! Heftig verliefd! Op Nana…. Pumbaa is dol op Beau de golden retriever. Geen moment gaat er voorbij om de lijnen innig met elkaar verstrikt te laten raken! hahaha Geef Moos een dikke knuffel!
Dankjewel Karen!! XXX
Wat een prachtige foto Es. Ik zou zo een hap uit mijn beeldscherm nemen.
Wauw wat is het mooi geworden zeg, echt super!
Liefs Suus en ook Moos die vandaag hevig verliefd is geworden op Nana de vuilnisbak 😉
Dankjewel Tessa!! XX terug!
Zoooo, die nieuwe look ziet er lekker fris en overzichtelijk uit! Complimenten Esmee… en heb er niet eens zo lang op hoeven wachten ;-). Dikke kus!