Recept frambozen blauwe bessen cake
Sorry. Sorry. Sorry.
Bij het installeren van een nieuw thema heb ik heel mijn FB tijdlijn én die op Twitter onder gespamd. En dan was natuurlijk niet de bedoeling.
En dan was mijn planning ook nog eens belabberd. Ergens op een donderdagmiddag bedacht ik me dat te doen. Terwijl ik de volgende dag met dochter naar het ziekenhuis moest.
De voorpagina bleef leeg.
Wat ik ook deed.
En toen was daar mijn reddende engel: Simone. “Zal ik het anders doen voor jou?”
Dat mijn blog er nu zo fris en fruitig uitziet is helemaal te danken aan Simone. Dankjewel daarvoor! Ik ben er echt reuze blij mee! Je bent een engel! *kust*
Enfin.
In het kader van “meer zoete recepten op mijn blog” heb ik cakejes. Met fruit. Ik gebruikte frambozen en blauwe bessen. Die lagen nog in de vriezer. Maar het kan ook prima met banaan, appel, mango, peer, bosvuchten, kersen en of een combinatie ervan. Eigenlijk is het gewoon een handig recept om fruit op te maken.
Recept frambozen blauwe bessen cake
Dit heb ik gebruikt (3 kleine cakejes):
- 75 gram havermout
- 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram bloem met 1/2 theelepel bakpoeder)
- 1 theelepel citroenzest of citroen essence
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 150 milliliter zonnebloemolie
- 150 gram blauwe bessen
- 150 gram frambozen
Extra nodig: 3 kleine cakevormen van 300 milliliter inhoud of 1 grote cakevorm van 1 liter
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, citroenzest (of essence) en suiker door elkaar.
- Roer alles goed door.
- Voeg de eieren en zonnebloemolie toe aan het mengsel.
- Roer met een pollepel alles goed door elkaar tot er geen klonten meer inzitten.
- Meng de blauwe bessen en de frambozen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormpjes of grote vorm.
- Bak de cakejes in ongeveer 50 minuten gaar (de grote vorm ruim een uur) gaar.
- Prik even met een sateprikker in de cakejes. Wanneer hij er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar.
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Toevallig laatst een cake gebakken met kokosbloesemsuiker. Met Simone. Zal hem binnenkort plaatsen!
Ik vervang heel vaak suiker voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker (maar die laatste gebruik ik veel minder) of ik laat het gewoon weg. In een pizza(deeg) recept wat ik gebruik staat dat er suiker in moet. Dat vind ik dan gek en laat het dan weg. Nu wil ik binnenkort jouw pizzadeeg proberen. 🙂
(zelf appelmoes maken en daar kokosbloesemsuiker of palmsuiker gebruiken is een aanrader!) Maar dat heeft niks met dit recept te maken 😉
Wat een goede tip Eline om de suiker door kokosbloesemsuiker te vervangen. En die bosvruchten klinkt prima!
Bij gebrek aan blauwe bessen heb ik enkel (bevroren) frambozen meegenomen en omdat het zo lekker was de week erop (bevroren) bosvruchten. De suiker heb ik vervangen voor kokosbloesemsuiker en dan ook minder dan aangegeven (beetje eigenwijs moet je zijn soms) en het was heerlijk! Binnen 15 min in de oven en 2 dagen steeds iets lekkers bij de koffie, lunch en tussendoor 😉
Ze zijn heerlijk. Ook als ontbijt heb ik hier thuis gemerkt. 😉
HA! Engel ben je! XXX
Leuk! Veel plezier ermee!
Klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens maken.
Hahaha! Graag gedaan hoor! *dikke kus*
Laat ik nog frambozen en blauwe bessen hebben liggen. Ik weet wat ik ga maken ?