• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Recept frambozen blauwe bessen cake

Budget Echt Eten Fruit Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept frambozen blauwe bessen cake

Recept frambozen blauwe bessen cake

Sorry. Sorry. Sorry.

Bij het installeren van een nieuw thema heb ik heel mijn FB tijdlijn én die op Twitter onder gespamd. En dan was natuurlijk niet de bedoeling.

En dan was mijn planning ook nog eens belabberd. Ergens op een donderdagmiddag bedacht ik me dat te doen. Terwijl ik de volgende dag met dochter naar het ziekenhuis moest.
De voorpagina bleef leeg.
Wat ik ook deed.

En toen was daar mijn reddende engel: Simone. “Zal ik het anders doen voor jou?”

Dat mijn blog er nu zo fris en fruitig uitziet is helemaal te danken aan Simone. Dankjewel daarvoor! Ik ben er echt reuze blij mee! Je bent een engel! *kust*

Enfin.

In het kader van “meer zoete recepten op mijn blog” heb ik cakejes. Met fruit. Ik gebruikte frambozen en blauwe bessen. Die lagen nog in de vriezer. Maar het kan ook prima met banaan, appel, mango, peer, bosvuchten, kersen en of een combinatie ervan. Eigenlijk is het gewoon een handig recept om fruit op te maken.

Recept frambozen blauwe bessen cake

Recept frambozen blauwe bessen cake

Dit heb ik gebruikt (3 kleine cakejes):

  • 75 gram havermout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram bloem met 1/2 theelepel bakpoeder)
  • 1 theelepel citroenzest of citroen essence
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen

Extra nodig: 3 kleine cakevormen van 300 milliliter inhoud of 1 grote cakevorm van 1 liter

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, citroenzest (of essence) en suiker door elkaar.
  • Roer alles goed door.
  • Voeg de eieren en zonnebloemolie toe aan het mengsel.
  • Roer met een pollepel alles goed door elkaar tot er geen klonten meer inzitten.
  • Meng de blauwe bessen en de frambozen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormpjes of grote vorm.
  • Bak de cakejes in ongeveer 50 minuten gaar (de grote vorm ruim een uur) gaar.
  • Prik even met een sateprikker in de cakejes. Wanneer hij er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar.
  • Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept frambozen blauwe bessen cake
Gepost op
2016-01-14
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H50M
Totale tijd
1H05M
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)


10 Reacties

« Project 104 Gefrituurde spruitjes
Kookboek Over Rot Meneer Wateetons »

Reacties

  1. Es zegt

    07/02/2016 om 13:34

    Toevallig laatst een cake gebakken met kokosbloesemsuiker. Met Simone. Zal hem binnenkort plaatsen!

  2. Eline zegt

    06/02/2016 om 20:52

    Ik vervang heel vaak suiker voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker (maar die laatste gebruik ik veel minder) of ik laat het gewoon weg. In een pizza(deeg) recept wat ik gebruik staat dat er suiker in moet. Dat vind ik dan gek en laat het dan weg. Nu wil ik binnenkort jouw pizzadeeg proberen. 🙂
    (zelf appelmoes maken en daar kokosbloesemsuiker of palmsuiker gebruiken is een aanrader!) Maar dat heeft niks met dit recept te maken 😉

  3. Es zegt

    05/02/2016 om 16:32

    Wat een goede tip Eline om de suiker door kokosbloesemsuiker te vervangen. En die bosvruchten klinkt prima!

  4. Eline zegt

    05/02/2016 om 15:27

    Bij gebrek aan blauwe bessen heb ik enkel (bevroren) frambozen meegenomen en omdat het zo lekker was de week erop (bevroren) bosvruchten. De suiker heb ik vervangen voor kokosbloesemsuiker en dan ook minder dan aangegeven (beetje eigenwijs moet je zijn soms) en het was heerlijk! Binnen 15 min in de oven en 2 dagen steeds iets lekkers bij de koffie, lunch en tussendoor 😉

  5. Es zegt

    14/01/2016 om 15:24

    Ze zijn heerlijk. Ook als ontbijt heb ik hier thuis gemerkt. 😉

  6. Es zegt

    14/01/2016 om 15:23

    HA! Engel ben je! XXX

  7. Es zegt

    14/01/2016 om 15:23

    Leuk! Veel plezier ermee!

  8. Agnès zegt

    14/01/2016 om 09:36

    Klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens maken.

  9. Simone zegt

    14/01/2016 om 08:50

    Hahaha! Graag gedaan hoor! *dikke kus*

  10. Paula Pols zegt

    14/01/2016 om 07:42

    Laat ik nog frambozen en blauwe bessen hebben liggen. Ik weet wat ik ga maken ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}