De dagen gaan weer lengen! Ik zie mezelf al weer in de tuin zitten.
Waarbij ik me gelijk bedenk dat ik al wat zaadjes mag gaan voorzaaien. Dit jaar begin ik vroeg! (Dat neem ik me ieder jaar voor….) Volgens partnerlief heb ik genoeg zaden om een compleet professioneel agrarisch bedrijf te starten.
Zodra ik ergens loop waar ze zaden verkopen kijk ik naar bijzonder (groenten/ planten) zaad. Nu heb ik echte ‘eggplant’ zaden liggen. Witte aubergines. Borlottibonen, want iedereen is daar razend enthousiast over. Vooral wanneer je ze vers eet. En die mooie chioggia biet. Bieten met mooie gekleurde ringen.
Puntje bij paaltje?
Zit ik hier mijn foto’s te bewerken en recepten uit te tikken. Want ik heb nogal wat achterstand in te lopen. Vind ik zelf. Want wel veel gekookt en gefotografeerd. Maar niks getypt.
Enfin.
Bonen zijn altijd goed. Ook deze salade die ook prima kan wanneer het wat kouder is.
Bonen salade met gorgonzola recept
Dit heb ik gebruikt (2 pers.):
- 1 potje bonenmix (witte, bruine bonen en/ of kikkererwten)
- 1/2 komkommer, zonder zaadlijst en in kleine blokjes gesneden
- 100 gram gorgonzola, in kleine stukjes
- 1 avocado, in blokjes
- 1/2 rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- verse koriander, zonder steeltjes, grof gehakt
Voor de dressing:
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 2 eetlepels grove mosterd
- sap van 1/2 citroen en eventueel iets rasp van de schil
- scheut olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
- Spoel de bonen af en laat uitlekken.
- Leg de rode ui tien minuten in de witte wijn azijn. (Hierdoor gaat het hele scherpe van de rauwe ui eraf.)
- Meng de rest van de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Haal de uien uit de witte wijn azijn en meng ze met de salade.
- Gebruik de witte wijn azijn als basis voor de dressing.
- Meng de azijn, mosterd, sap (en eventueel rasp) en olijfolie met elkaar tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de dressing over de salade.
Goed om te horen! Veel plezier ermee!!
Erg lekkere salade! Deze gaat op het favorietenlijstje!
Nee ziet er GOED uit!
Thank you so much for your compliment! Have fun with the recipe! Lots of love from Holland!
Fabulous recepte! I simply love chickpeas (kikkererwten)! Your recipes are so tasty and the pictures make my mouth water all the time! I will make this delish salad on the weekend because I don’t eat meat during lent! Lots of kisses from Brazil schat. Smacks!