Pakjes en zakjes.
In principe is het duurder dan zelf een kruidenmix te maken. Maar eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik in plaats van de groentepasta ook wel eens een zakje met kruiden en groenten gebruik voor dit gerecht.
Ook ik heb maar 24 uren in een dag.
Ook besef ik dat niet iedereen zo’n uitgebreide kas met kruiden heeft. Nu zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden om toch aan bepaalde producten te komen. Voor Aziatische ingrediënten bijvoorbeeld : Asian Food Lovers. (Via deze link kunt u zien welk pakket ik kreeg) Handig wanneer er geen toko in de buurt zit. (Zoals hier. Wel een Chinese, maar toch….)
Voor de rest is het een simpel recept. Veel kan van te voren klaar gemaakt worden. Dat doe ik meestal. Zoals de komkommer en de wortel. Uit de koelkast vind ik het persoonlijk nóg lekkerder. Het gehakt is zo klaar. En het is echt een heel vriendelijk recept voor de portemonnee.
Budget recept gekruid gehakt met rijst

Budget recept gekruid gehakt met rijst
Ingrediënten
- 300 gram ongekookte rijst
- 400 gram gehakt rund, lam, kalfs, half om half of wat er in de aanbieding is
- 1 stengel bleekselderij grof gehakt
- 1 ui grof gehakt
- 1 rode Spaanse peper eventueel zonder zaadjes voor minder hitte, grof gehakt
- 3 tenen knoflook
- 1 kleine winterwortel in grove stukken
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 40 milliliter vissaus
- 4 eetlepels ketjap
- scheutje rijstolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 3 winterwortelen geraspt
- 1 komkommer zonder zaadlijst en in kleine blokjes
- zout en peper
- bosje lente-ui in ringetjes gesneden
- 4 eieren
Instructies
- Kook de rijst gaar. (Volgens de verpakking)
- Maal een pasta van de bleekselderij, ui, Spaanse peper, knoflook en winterwortel.
- Verhit een scheut olie in een grote hapjespan en bak hierin de pasta bruin op zacht vuur. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Leg de geraspte wortel in een kom en overgiet met kokend water. Ik doe dit uit de waterkoker. Laat de wortel een paar minuten in het hete water staan. Giet af en bestrooi met een beetje peper en zout.
- Leg de komkommer in een zeef en bestrooi met zout. Knijp het zout even goed in de komkommer. Laat de komkommer liggen in de zeef zodat hij vocht kan loslaten.
- Voeg het gehakt, vissaus, komijn en koriander bij de pasta en bak het rul.
- Roer de ketjap door het gehakt. Proef even het gehakt en breng eventueel op smaak met nog wat vissaus, peper en / of zout. Hou het gehakt op laag vuur warm.
- Spoel de komkommer af en knijp er een teen knoflook over. Meng alles even goed door.
- Bak vier spiegeleieren in een koekenpan met wat boter en/ of olie. Bestrooi met wat zout en peper.
- Schep wat rijst in een kom. Schik wat wortel en komkommer langs de kanten. Lepel het gehakt naast de rijst en groenten. Bestrooi met de lente-ui ringen en serveer direct.
Gelijk alle boodschappen in je mandje bij de AH.nl? Klik dan op onderstaande button:
%CODEAH%
Disclaimer: Ik kreeg een pakket van Asian Food Lovers, maar was niet verplicht erover te schrijven. En deze post bevat affiliate link naar AH.nl.
Graag gedaan! 🙂
ok, dank
Hallo Ge,
Ja hoor, gewoon heel fijn snijden. Geeft iets meer structuur aan het gehakt, maar dat kan prima. Of eventueel een vijzel. Maar het is geen probleem wanneer de groenten iets groter blijven. In plaats van de pepers zou er ook sambal gebruikt kunnen worden.
Veel plezier ermee!
Groetjes,
Es
Ha Es,
ik heb geen keukenmachine om die groenten te malen, heb je tips om toch het gerecht te kunnen maken?
Ge
Dank voor je reactie! Gezin vond het ook goed geslaagd. Dat pittige van het gehakt met knapperige groenten is een goede combi.
🙂
Dat ziet er zo goed uit en simpel! maar toch veel smaken combinatie wat het lekker maakt.