Budget recept gevulde kippensoep in broodje
Ingrediënten
- peper en zout, naar smaak
- 100 gram crème fraîche
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 2 bouillonblokjes, kip
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel kerrie (mild of scherp, naar eigen smaak)
- 40 gram bloem
- 40 gram boter
- 4 (afbak) broodjes met stevige korst
Dit heb ik gebruikt:
Instructies
- Bak de broodjes in een warme oven af wanneer het afbakbroodjes zijn.
- Snij een kapje van de bovenkant van de broodjes en hol de broodjes uit.
- Bewaar het broodkruim in de vriezer om er paneermeel van te maken.
- Kook de kip gaar in een pan met water. (Ongeveer 45 minuten)
- Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Meet van het water waar de kip in heeft gekookt, 1 liter water af.
- Haal de gare kip van de botten en maak het vlees klein.
- Smelt de boter in een grote pan.
- Fruit hierin de ui en de bleekselderij met de kerrie tot de ui zacht is.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Bak de bloem ongeveer 2 minuten mee. Hij mag niet kleuren.
- Schenk het water met de bouillonblokjes in de pan.
- Breng alles aan de kook. (Zet eventueel even de staafmixer erin wanneer er veel klontjes in de soep zitten)
- Verhit wat olie in een grote koekenpan.
- Bak de champignons op hoog vuur totdat er geen vocht meer uit de champignons komt.
- Voeg de kip en de champignons toe aan de gebonden soep.
- Laat alles door en door warm worden.
- Schep de soep in de broodjes.
- Garneer eventueel met wat peterselie en serveer direct.
Zo maak ik het:
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 26 times, 1 visits today)
Geef een reactie