Alweer een paar dagen thuis uit België. Daar heb ik Poperinge bezocht. Later daar natuurlijk veel meer over! Laat ik in ieder geval zeggen dat ik er genoten heb. Heerlijk gegeten.
Alles stond in het teken van hopscheuten. En ik ga later zoveel mogelijk daarover vertellen.
En een aantal ’typisch Es’ dingen heb gezegd en gedaan. (Bijvoorbeeld zo fanatiek aan een gedroogde hopplant gesnoven, dat ik een dag lang met acute hooikoorts klachten rond heb gelopen….)
Enfin.
Ik was alle ‘Food days’ weer eens aan het bekijken en ik zag dat het tien februari ‘Nationale Brownie’ dag is. En die stonden nog niet op mijn blog. Vaak heb ik ze al gemaakt. En iedereen houdt van ze. Maar ik was niet zo tevreden over de foto. Maar ik ben daar maar even overheen gestapt. Want ze zijn te goed om het recept niet te plaatsen.
In plaats van chocolade kan er ook chocoladedruppels gebruikt worden. Dat is iets makkelijker. Maar meestal zijn die lastig te verkrijgen. De chocolade breek ik gewoon met papier eromheen. Dat scheelt een hoop rommel.
Chocolade brownie recept

Chocolade brownie recept
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- 250 gram boter gesmolten
- 150 gram noten grof gehakt (hazelnoten, walnoten, pecannoten en/of pistachenoten)
- 200 gram pure chocolade in grove stukken gehakt
- 450 gram donkere basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel zout
- 4 eieren
- Extra: bakblik van 20 x 20 centimeter bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een grote kom de cacaopoeder, noten, stukjes chocolade, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
- Schenk de gesmolten boter (niet te warm!) erbij.
- Klop in een andere kom de eieren los.
- Meng de eieren met het bloem-suiker-boter mengsel met een pollepel.
- Schep het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
- Bak de brownies in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar.
- Laat de brownies helemaal afkoelen.
- Snij de brownies in kleine stukjes.
- Bewaar de brownies in een luchtdichte doos in de koelkast.
Geef een reactie