• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Glutenvrije passievrucht citroen cake recept

Echt Eten Kerstrecepten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Glutenvrije passievrucht citroen cake recept

Glutenvrij?
Ja, glutenvrij.

Een tijd geleden toen ik ook bij Simone was maakten we deze cake. De volgende dag zou er een vriendin van Simone langskomen en die heeft coeliakie. Simone kon toen nog niet eens haar linkerenkel belasten. (Simone’s enkels zagen via een hondenslee in Noorwegen een boom van veel te dichtbij. Met hoge snelheid….) Dus daarom hielp ik haar in de keuken.

En daarom staat er nu een glutenvrij cake recept op mijn blog.

Buiten dat het heel hip is geweest om alle gluten te mijden, is coeliakie écht geen pretje. Zolang je gezond bent kun je prima gluten eten. Net zoals suikers. En vet. En zout. En boter.
Alles met mate, dan komt het allemaal goed. Wat bewegen helpt ook. Zeker wanneer alles eens niet zo met mate is gegaan. Ook dat mag.

Ik drijf af.

We gingen dus deze cake maken. Voor het eerst in mijn leven zag ik kokosbloesemsuiker. Niet dat dat wat met die gluten te maken heeft, maar dat stond maar te staan in de lade. Dus die gebruikten we. Kokosbloesemsuiker is dus bruin. En dát kun je zien bovenop de cake.
Geen heftige angst voor gewone suiker?
Voor de kleur zou ik dan gewone suiker nemen. Of poedersuiker. Niet koken, maar met de passievrucht pulp en eventueel wat water mengen.

Enfin.

Mocht u ooit eens op zoek zijn naar een glutenvrije cake, dan staat hij hier. Ik vond hem best redelijk. Anders dan een gewone cake, maar toch. En ik was me weer even heel goed bewust dat ik toch maar bof met een gezond lijf.

Glutenvrije passievrucht citroen cake recept

Glutenvrije passievrucht citroen cake recept

Glutenvrije passievrucht citroen cake recept

Created by Es on 24/02/2016

Glutenvrije passievrucht citroen cake recept Ook lekker:Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…9 snacks voor kerst om zelf te maken11 groentegerechten voor het kerstdinerHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagRode bieten pasta zelf makenKrokant gebakken schol met een stamppot van prei en…Peperkoek huisje zelf maken een uitdagingSnack dip met makreel #vetgoed

  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 12
  • Yield: 1 cake
  • Category: Taart :: Gebak :: Koekjes

Dit heb ik gebruikt:

  • 215 grams boekweitmeel
  • 1 tablespoon water
  • 4 passievruchten
  • zest (rasp) en sap van 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 70 milliliters kokosolie, gesmolten
  • 270 milliliters kokosmelk
  • 25 grams geraspte kokos
  • 2 teaspoons glutenvrije bakpoeder
  • 1/2 teaspoon baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 2 tablespoons kokosmeel
  • 60 grams kokosbloesemsuiker + 50 gram extra
  • 30 grams amandelmeel
  • bakblik van 9 x 21 cm, ingevet met olie

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 180 ËšC.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier, laat een deel van het papier over de randen hangen.
  • Meng het boekweit, kokos en amandelmeel, suiker, het bakpoeder, baksoda en 15 gram van de geraspte kokos in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Roer met een garde de kokosmelk, olie, eieren, zest (rasp) en sap van 1 citroen en de pulp van 1,5 passievrucht in een schenkkan.
  • Schenk alles in het kuiltje bij het meelmengsel en meng door elkaar.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de rest van de kokos.
  • Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven of tot een erin gestoken prikker er schoon uit komt.
  • Laat 45-50 minuten afkoelen in de vorm.
  • Prik gaatjes in de cake met een satĂ© prikker.
  • Roer de pulp van 1,5 passievrucht door een zeef in een pan en druk er zoveel mogelijk sap uit.
  • Gooi de pitjes weg.
  • Voeg het water, de overige citroenrasp en het sap en 50 gram suiker toe.
  • Kook, al roerend, op middel-hoog vuur tot de suiker oplost.
  • Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes koken tot een siroop.
  • Schenk de helft van de siroop over de cake.
  • Roer het overige passievruchtpulp door de rest van de siroop en laat nog 1 min op laag vuur koken.
  • Haal de cake uit de vorm en leg hem op een rooster.
  • Besprenkel de cake met de siroop.
  • Print

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Retro recept champignons spinazie ei gerecht
Kookboek Uit de oven van van Boven »

Reacties

  1. Es zegt

    26/02/2016 om 19:51

    Dat vind ik écht leuk om te horen! Hier hebben wij, gelukkig, geen last van dat soort dingen. Maar ben wel blij om een recept te hebben voor het geval dát!
    Veel plezier ermee!

  2. Emmelou zegt

    26/02/2016 om 11:56

    Oh perfect! Ik mag helaas geen gluten en deze cake ziet er waanzinnig lekker uit. Ik ga ‘m zeker maken 🙂

  3. Simone | Simone's Kitchen zegt

    25/02/2016 om 18:44

    Hahahaha… Ach precies voor al die mensen die geen gluten mogen of willen eten. En hij was de dag erna lekkerder kan ik je vertellen. En vriendin vond hem heerlijk dus missie geslaagd zeg ik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}