Glutenvrij?
Ja, glutenvrij.
Een tijd geleden toen ik ook bij Simone was maakten we deze cake. De volgende dag zou er een vriendin van Simone langskomen en die heeft coeliakie. Simone kon toen nog niet eens haar linkerenkel belasten. (Simone’s enkels zagen via een hondenslee in Noorwegen een boom van veel te dichtbij. Met hoge snelheid….) Dus daarom hielp ik haar in de keuken.
En daarom staat er nu een glutenvrij cake recept op mijn blog.
Buiten dat het heel hip is geweest om alle gluten te mijden, is coeliakie écht geen pretje. Zolang je gezond bent kun je prima gluten eten. Net zoals suikers. En vet. En zout. En boter.
Alles met mate, dan komt het allemaal goed. Wat bewegen helpt ook. Zeker wanneer alles eens niet zo met mate is gegaan. Ook dat mag.
Ik drijf af.
We gingen dus deze cake maken. Voor het eerst in mijn leven zag ik kokosbloesemsuiker. Niet dat dat wat met die gluten te maken heeft, maar dat stond maar te staan in de lade. Dus die gebruikten we. Kokosbloesemsuiker is dus bruin. En dát kun je zien bovenop de cake.
Geen heftige angst voor gewone suiker?
Voor de kleur zou ik dan gewone suiker nemen. Of poedersuiker. Niet koken, maar met de passievrucht pulp en eventueel wat water mengen.
Enfin.
Mocht u ooit eens op zoek zijn naar een glutenvrije cake, dan staat hij hier. Ik vond hem best redelijk. Anders dan een gewone cake, maar toch. En ik was me weer even heel goed bewust dat ik toch maar bof met een gezond lijf.
Glutenvrije passievrucht citroen cake recept
Dat vind ik écht leuk om te horen! Hier hebben wij, gelukkig, geen last van dat soort dingen. Maar ben wel blij om een recept te hebben voor het geval dát!
Veel plezier ermee!
Oh perfect! Ik mag helaas geen gluten en deze cake ziet er waanzinnig lekker uit. Ik ga ‘m zeker maken 🙂
Hahahaha… Ach precies voor al die mensen die geen gluten mogen of willen eten. En hij was de dag erna lekkerder kan ik je vertellen. En vriendin vond hem heerlijk dus missie geslaagd zeg ik!