• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept knoflook pompoen geitenkaas taart

Echt Eten Ei gerechten Groenten Hapjes en Snacks Kaas Kerstrecepten Lunch Pasta en andere deegwaren Recepten Vegetarisch

Recept knoflook pompoen geitenkaas taart

Petula. De Recept knoflook pompoen geitenkaas taart.
Sorry dat het zo lang heeft geduurd. En nu weet ik waarom. Het is een hele lap tekst geworden! Maar ik hoop dat je nu niet meer hoeft te dromen van de taart. Hier is dan (eindelijk) het recept. Kun je hem zelf maken en eten!

Deze taart had ik in november al gemaakt. En iedereen was dol enthousiast. Of ik het recept op mijn blog wilde zetten. Ja, dat wilde ik wel. Snel had ik nog een foto gemaakt van het laatste stukje dat in november over was.
En dat zag er niet uit.
Dus was mijn missie om hem weer te maken.
En dat duurde even.

Eindelijk dan toch mijn belofte nagekomen.

Nu lijkt het allemaal heel veel. En dat is het misschien wel een beetje. Maar neem gewoon de tijd. Het is zeker de moeite waard. Ik heb alles een beetje in etappes gedaan. Knoflook de dag van te voren. En ook de pompoen.
Dat scheelde.

Enfin.

Het recept.

PS Mocht het pompoenseizoen voorbij zijn, gebruik dan zoete aardappel.

Recept knoflook pompoen geitenkaas taart

Recept knoflook pompoen geitenkaas taart

Dit heb ik gebruikt:

Deeg:

  • 275 gram bloem
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram (koude) boter, in blokjes
  • 6 gram zout
  • 1,5 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 4 tot 5 eetlepels water (meer of minder, net zoveel als nodig is om het deeg samen te laten hangen)

Vulling:

  • 3 bollen knoflook, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 milliliter balsamico azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel tijm (vers)
  • 1 theelepel rozemarijn (vers), fijn gehakt
  • 200 milliliter water
  • 300 gram pompoen, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram slagroom
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

Zo maak ik het:

  • Meng de koude boter met de bloem, Parmezaanse kaas, zout en peper tot het op zand lijkt. Dit gaat het best met het bakje met messen van de staafmixer. Maar ook met de gardes van de handmixer (op lage stand) gaat dit ook prima.
  • Doe er beetje voor beetje water bij. Kneed vlug  met de handen tot het deeg samen komt. Voeg eventueel iets water toe.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  • Doe de knoflooktenen in een steelpan en giet er zoveel water op tot ze onder staan.
  • Breng het water met de knoflook aan de kook en laat 3 minuten op zacht vuur blancheren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Giet de knoflooktenen af in een zeef.
  • Zet de lege steelpan weer op het vuur en doe er 1 eetlepel olijfolie in.
  • Leg de knoflooktenen terug in de steel pan en laat ze een minuutje bakken.
  • Voeg de balsamico azijn, suiker, water (200 milliliter), tijm en rozemarijn toe.
  • Breng alles aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat alles inkoken totdat er bijna geen water meer over is.
    Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit (ongeveer 4 millimeter dik).
  • Bekleed de spring of vlaaivorm met het deeg.
  • Verfrommel een stuk bakpapier en leg dat op het deeg.
  • Leg de blindbakvulling (oude bonen, rijst of iets dergelijks) op het bakpapier.
  • Bak de bodem 20 minuten met de blindbakvulling.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes pompoen gaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Haal de bodem uit de oven. Verwijder de vulling en het bakpapier en zet de bodem nog 15 minuten in de oven.
  • Mix in een maatkan de slagroom, Parmezaanse kaas, eieren, peper en zout door elkaar.
  • Haal de bodem uit de oven.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 graden Celsius.
  • Verdeel de pompoenblokjes en de geitenkaas over de bodem.
  • Schenk het slagroom-ei mengsel in de taart.
  • Schep de knoflooktenen op de taart.
  • Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 35 tot 40 minuten bruin en gaar.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept knoflook pompoen geitenkaas taart
Gepost op
2016-02-03


2 Reacties

« Es ging naar een Beauty-event
Chocolade brownie recept »

Reacties

  1. Es zegt

    07/02/2016 om 14:22

    Ah! Dank voor die tip van de flespompoen. Dat wist ik namelijk niet meer zeker!

  2. Simone | Simone's Kitchen zegt

    07/02/2016 om 14:21

    Klinkt goed! O enne… flespompoen kun je het hele jaar krijgen geloof ik dus geen reden om hem niet te maken zeg ik…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}