• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Appel kaneel koffiebroodjes recept

Brood Budget Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Lunch Zoet, zoeter, zoetst

Appel kaneel koffiebroodjes recept

Pasen is gewoon een mooi excuus voor mij om erop los te bakken.
Zoete broodjes.
Hartige broodjes.
Grote broden.
Kleine broodjes.
Gevulde broden.
Ongevulde broden.
Ik hou ervan.

Natuurlijk kunnen deze recepten op ieder moment van het jaar gebakken worden. Voor een verjaardag. Een gezellige middag met vriendinnen. In het weekend om uitgebreid mee te brunchen.
Ze kunnen altijd wel.

Appel en kaneel is natuurlijk dé combi die altijd kan. Ik ben dol op de geur van warme kaneel die uit de oven komt. Door de appel blijven de broodjes lekker sappig. En de glazuur zorgt er ook nog eens voor dat ze minder snel uitdrogen. Dus kunnen deze broodjes wel één tot twee dagen van te voren gemaakt worden. Dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.

En dat is dan recept nummer twee voor de Pasen.

Appel kaneel koffiebroodjes recept

Appel kaneel koffiebroodjes recept

Appel kaneel koffiebroodjes recept

Es
Appel en kaneel is natuurlijk dé combi die altijd kan. Ik ben dol op de geur van warme kaneel die uit de oven komt. Door de appel blijven de broodjes lekker sappig. En de glazuur zorgt er ook nog eens voor dat ze minder snel uitdrogen. Dus kunnen deze broodjes wel één tot twee dagen van te voren gemaakt worden. Dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Brood bakken
Keuken Hollandse
Porties 10 appel-kaneel broodjes

Ingrediënten
  

  • 600 gram bloem
  • 120 milliliter melk
  • 120 milliliter water
  • 8 gram gist korrels
  • 10 gram zout
  • 110 gram suiker
  • 75 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • Vulling:
  • 2 eetlepels kaneel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 3 appels in kleine stukjes gesneden
  • eventueel citroen extract/ essence 1 theelepel
  • 110 gram boter gesmolten
  • Glazuur:
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram poedersuiker
  • 60 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas op kamertemperatuur

Instructies
 

  • Kneed van het bloem, melk, water, gist, suiker, ei en zout een soepel deeg.
  • Leg het deeg weg in een ingevette kom en dek deze af.
  • Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 40 x 60 centimeter.
  • Strooi de stukjes appel over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
  • Verdeel de gesmolten boter over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
  • Strooi de kaneel en bruine basterdsuiker  over de appel.
  • Rol nu voorzichtig het deeg op tot een lange rol.
  • Snij het deeg in ongeveer 10 stukken.
  • Beboter een ovenschaal en leg de broodjes in de schaal. Zo dat de vulling van de appel te zien is.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de broodjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar en bruin.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas, boter, poedersuiker, zout en eventueel extract/ essence te mixen met de handmixer.
  • Verdeel de glazuur over de broodjes.
  • Serveer direct of bewaar de broodjes afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 21 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


9 Reacties

« Recept bananen kwarkbrood bakken
Worstjes in deeg uit de oven recept »

Reacties

  1. Es zegt

    27/05/2020 om 16:20

    Hi Merel,

    Dank voor je reactie! De basterdsuiker is er inderdaad tussen uit ‘gevallen’. Ik heb het aangepast!

  2. Merel zegt

    18/01/2020 om 11:12

    Hoi!

    Zo dadelijk wordt het resultaat duidelijk…. De keuken ruikt in ieder geval al heerlijk!
    Ik miste alleen de beschrijving wat ik met de basterdsuiker moest doen qua vulling.. Mengen met de kaneel of appel of iets anders?

    Bedankt voor het recept!

  3. Rowan - sillysis.nl zegt

    23/03/2016 om 23:57

    Ohhhh heerlijk!!

  4. Es zegt

    16/03/2016 om 20:04

    Jij mag áltijd op mijn blog komen! Want dat vind ik gezellig! ❤️

  5. Es zegt

    16/03/2016 om 20:03

    Psssst! Het recept heeft meer dan genoeg glazuur! Voor de foto was dat niet zo mooi, dus gaan!

  6. Es zegt

    16/03/2016 om 20:01

    Dat zeiden ze hier thuis ook. Gevolg: op. ??

  7. Daniëlle zegt

    16/03/2016 om 19:58

    Oh dit ziet er echt te lekker uit!

  8. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    16/03/2016 om 12:20

    Ohhh lekker zeg, zo’n dikke laag glazuur erbij… Ik wil ik wil ik wil!

  9. Karen zegt

    16/03/2016 om 09:03

    Not to self. Als ik nog Weight Watchers doe, mag ik niet op jouw blog komen. Ik wil dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}