Pasen is gewoon een mooi excuus voor mij om erop los te bakken.
Zoete broodjes.
Hartige broodjes.
Grote broden.
Kleine broodjes.
Gevulde broden.
Ongevulde broden.
Ik hou ervan.
Natuurlijk kunnen deze recepten op ieder moment van het jaar gebakken worden. Voor een verjaardag. Een gezellige middag met vriendinnen. In het weekend om uitgebreid mee te brunchen.
Ze kunnen altijd wel.
Appel en kaneel is natuurlijk dé combi die altijd kan. Ik ben dol op de geur van warme kaneel die uit de oven komt. Door de appel blijven de broodjes lekker sappig. En de glazuur zorgt er ook nog eens voor dat ze minder snel uitdrogen. Dus kunnen deze broodjes wel één tot twee dagen van te voren gemaakt worden. Dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.
En dat is dan recept nummer twee voor de Pasen.
Appel kaneel koffiebroodjes recept

Appel kaneel koffiebroodjes recept
Ingrediënten
- 600 gram bloem
- 120 milliliter melk
- 120 milliliter water
- 8 gram gist korrels
- 10 gram zout
- 110 gram suiker
- 75 gram boter gesmolten
- 1 ei
- Vulling:
- 2 eetlepels kaneel
- 175 gram bruine basterdsuiker
- 3 appels in kleine stukjes gesneden
- eventueel citroen extract/ essence 1 theelepel
- 110 gram boter gesmolten
- Glazuur:
- 1/4 theelepel zout
- 250 gram poedersuiker
- 60 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram roomkaas op kamertemperatuur
Instructies
- Kneed van het bloem, melk, water, gist, suiker, ei en zout een soepel deeg.
- Leg het deeg weg in een ingevette kom en dek deze af.
- Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rol het deeg uit tot een lap van 40 x 60 centimeter.
- Strooi de stukjes appel over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
- Verdeel de gesmolten boter over het deeg. Laat bovenaan een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.
- Strooi de kaneel en bruine basterdsuiker over de appel.
- Rol nu voorzichtig het deeg op tot een lange rol.
- Snij het deeg in ongeveer 10 stukken.
- Beboter een ovenschaal en leg de broodjes in de schaal. Zo dat de vulling van de appel te zien is.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de broodjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar en bruin.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas, boter, poedersuiker, zout en eventueel extract/ essence te mixen met de handmixer.
- Verdeel de glazuur over de broodjes.
- Serveer direct of bewaar de broodjes afgedekt in de koelkast.
Hi Merel,
Dank voor je reactie! De basterdsuiker is er inderdaad tussen uit ‘gevallen’. Ik heb het aangepast!
Hoi!
Zo dadelijk wordt het resultaat duidelijk…. De keuken ruikt in ieder geval al heerlijk!
Ik miste alleen de beschrijving wat ik met de basterdsuiker moest doen qua vulling.. Mengen met de kaneel of appel of iets anders?
Bedankt voor het recept!
Ohhhh heerlijk!!
Jij mag áltijd op mijn blog komen! Want dat vind ik gezellig! ❤️
Psssst! Het recept heeft meer dan genoeg glazuur! Voor de foto was dat niet zo mooi, dus gaan!
Dat zeiden ze hier thuis ook. Gevolg: op. ??
Oh dit ziet er echt te lekker uit!
Ohhh lekker zeg, zo’n dikke laag glazuur erbij… Ik wil ik wil ik wil!
Not to self. Als ik nog Weight Watchers doe, mag ik niet op jouw blog komen. Ik wil dit!