Ottolenghi.
Ik vind zijn recepten heel spannend. Maar ik vind het wel eens jammer dat er zo ontzettend veel ingrediënten nodig zijn. Nu heb ik het meeste wel in huis, maar ik vermoed dat dat vooral aan mij ligt.
Mijn psychiater zegt dat het ‘een dingetje is’….
Nu was ik een dagje samen met Karen van Dejlig aan het koken en foto’s maken. Het was een super gezellige dag. We zien elkaar regelmatig, maar meestal op events. En dan is het altijd maar in een ‘hap en een snap’ om elkaar iets te vertellen. Deze dag hebben we dat uitgebreid ingehaald.
Heerlijk.
In het kookboek Plenty van Ottolenghi stond een recept voor pittige tahu. En dat leek mij heerlijk. Ok, en ik had nog tahu in de koelkast liggen. Dat is toch ook nog wel een puntje om te vermelden….
Maar al die soorten ketjap, die had ik niet. Maar ik heb het gemaakt, een beetje op mijn eigenwijze manier en het was evengoed heel erg goed. Lekker voor bij de rijsttafel of als vegetarisch diner met rijst en komkommer in het zuur.
Enfin.
Hieronder het recept voor de pittige tahu met veel zwarte peper. Nog scherper? Voeg gewoon meer verse rode pepers toe.
Klik hier voor de boodschappenlijst voor dit recept
Pittige zwarte peper tahu recept
[bol_product_links block_id=”bol_56fa6b36a25ff_selected-products” products=”1001004010946622″ name=”Ottolenghi” sub_id=”Plenty” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Wij vonden het voor herhaling vatbaar!
Dit klinkt ook wel erg lekker.
Jaaaaa! Vooral dat samen doen!! XXX
<3 Dit was echt zoooo lekker! En het was ook zoooo gezellig! Gaan we vaker doen. X